Salesforce Logo

  Salesforce Logo

  Salesforce is meer dan alleen een CRM-systeem. Het belangrijkste product van het Amerikaanse bedrijf Salesforce.com is een cloudplatform met een grote lijst aan functies. Met de portal kunt u werkprocessen automatiseren, gepersonaliseerde oplossingen creëren, analytische tools gebruiken, taken beheren, trainingsinhoud bekijken en de arbeidsproductiviteit verhogen. Doe in het algemeen alles wat nodig is om uw bedrijf succesvol te runnen.

  Betekenis en geschiedenis

  Salesforce Logo Geschiedenis

  Wat is Salesforce?

  Het is een Amerikaans softwarebedrijf. Het biedt een cloudgebaseerde databasebeheerservice (onder de merknaam Database.com) en een PaaS-systeem voor de ontwikkeling van aangepaste toepassingen. De tijd van zijn verschijning is het 1999e jaar.

  Als het op visuele identiteit aankomt, is het Salesforce-platform erg stabiel. Ze had altijd maar twee logo’s: het origineel, dat in 1999 verscheen, en het herziene, dat nu wordt gebruikt. Bovendien zijn ze qua samenstelling identiek: zowel daar als daar is een wolk met de woorden “salesforce”.

  1999 – 2014

  Salesforce Logo 1999-2014

  In het eerste embleem was de wolk driedimensionaal. De ontwerpers bereikten een 3D-effect met behulp van een radiaal elliptisch verloop: kleuren vloeiden vloeiend van wit (in het midden) naar lichtblauw (langs de randen). Het dunne kader rond de figuur zag er ook driedimensionaal uit vanwege het ongelijke palet – highlights en schaduwen creëerden een gevoel van ruimtelijke aanwezigheid.

  De naam van het CRM-systeem is in kleine letters in de cloud geschreven. Het woord was visueel verdeeld in twee helften: aan de linkerkant – grijze “verkoop” en aan de rechterkant – zwarte “kracht”. En voor “f” gebruikten de ontwerpers een cursief lettertype, dus dit teken ziet eruit als een scheidingsteken tussen de twee delen van de inscriptie.

  2014 – heden

  Salesforce Logo 2014-vandaag

  Vijftien jaar na de lancering veranderde het logo lichtjes. Alle elementen bleven op dezelfde plaats, maar begonnen er anders uit te zien. Deze keer hielden de ontwikkelaars zich aan de principes van minimalisme, waarbij tweedimensionale afbeeldingen betrokken zijn. Als gevolg hiervan heeft de wolk het verloop verloren dat een 3D-effect creëert, en heeft tegelijkertijd zijn “bolle” rand verloren.

  Het lettertype is ook vereenvoudigd. De labelmakers hebben de schreven en filets aan het einde van de slagen verwijderd. De letters hebben een duidelijke vorm gekregen, hoewel de gladheid van de lijnen behouden is gebleven. Ook het palet werd gewijzigd: nu is het woord “salesforce” helemaal wit, zonder opsplitsing in veelkleurige delen. Dit is een andere manifestatie van modieus minimalisme.

  Logo lettertype en kleuren

  Salesforce.com Logo

  Salesforce is een cloudplatform, dus het logo is dienovereenkomstig gevormd. Het ziet eruit als een weelderige wolk die bestaat uit zes cirkels met verschillende diameters. Bovendien sluit de gekozen stijl meer aan bij kindertekeningen dan bij moderne computergraphics. Voorheen was de afbeelding driedimensionaal, maar toen lieten de eigenaren van het portaal het 3D-ontwerp achterwege ten gunste van eenvoudige tweedimensionaliteit.

  Op het eerste gezicht lijkt het erop dat “f” stijlvol verschilt van de rest van de letters: het is langwerpig en schuin, met een hoge dwarsslag. In feite zijn dit verschillende varianten van hetzelfde lettertype uit de Aller-familie. Cursief Cursief werd gebruikt voor “f” en Normaal voor het woord als geheel. Opvallend is dat de ontwerpers de vorm van de gedrukte borden lichtjes hebben veranderd en aangepast aan het Salesforce-logo.

  Niemand experimenteerde met kleuren: de inscriptie is helemaal wit (#FFFFFF). Het ziet er voordelig uit tegen de achtergrond van een blauwe wolk. De ontwerpers kozen voor de kleur Rich Electric Blue (# 009EDB), die voor het nodige contrast zorgt.