Rogers Logo

  Rogers Logo

  Rogers Communications richtte Ted Rogers op, die de liefde van zijn vader voor radiotechnologie en experimentele televisie-uitzendingen erfde. Hij besloot het familiebedrijf voort te zetten en creëerde in 1960 Aldred-Rogers Broadcasting met tv-presentator Joel Aldred. Hun gezamenlijke radiobedrijf begon met de aankoop van CHFI, Toronto’s enige FM-station.

  In 1967 verwierf het bedrijf de Rogers Cable TV-divisie. Dit werd gevolgd door verschillende strategische deals die het bedrijf in staat stelden een brede toegang te krijgen tot de kabel-tv en draadloze markt. Zo werd een kleine omroep een toonaangevende dienstverlener op het gebied van communicatie en media. Na het overlijden van Ted Rogers in 2008 werd het management overgedragen aan de raad van bestuur.

  Betekenis en geschiedenis

  Rogers Logo Geschiedenis

  Wat is Rogers?

  Het is een groot Canadees media- en communicatiebedrijf. Ze is gespecialiseerd in IT, draadloze communicatie, kabel-tv, telefonie en internetdiensten en media. Het bedrijf bestaat sinds 1959.

  Herstructurering en fusies met andere bedrijven hebben de identiteit van Rogers Communications beïnvloed. Daarom veranderde het bedrijf heel vaak zijn logo’s, met maar één doel voor ogen: zijn individualiteit tonen om het vertrouwen van Canadezen te winnen. Haar iconografie bevatte veel abstracte symbolen die op verschillende tijdstippen werden gebruikt. Nu is het een complex cirkelvormig patroon dat de onofficiële naam “Mobius” heeft gekregen.

  1965 – 1967

  Rogers Broadcasting Logo 1965-1967

  Rogers Broadcasting was een van de voorlopers van Rogers Communications. Het logo bevatte drie concentrische cirkels, die radiogolven vertegenwoordigden, en een verticale strook met puntige uiteinden, een symbool van een radio-uitzendpunt.

  1967 – 1969

  Rogers Cable TV Logo 1967-1969

  In 1967 richtte het telecommunicatiebedrijf Rogers Cable TV op, dat later werd omgedoopt tot Rogers Communications. Tot 1969 gebruikte hij het “oog” -embleem. De tekening bestond uit verschillende geometrische vormen. De basis was een grijze rechthoek met afgeronde hoeken en van binnen was er een witte ruit met een zwarte cirkel in het midden.

  De merknaam werd opgesplitst in twee delen. Het eerste woord werd bovenaan geschreven, het tweede en derde onderaan. Voor ROGERS kozen de ontwerpers voor een dun schreefloos lettertype. Voor “CABLE TV” – ook grotesk, maar gewaagd.

  1969 – 1986

  Rogers Cable TV Logo 1969-1986

  Het tweede logo van Rogers Cable TV was aanzienlijk anders dan het eerste. Er waren geen inscripties op en het ‘oog’ werd zelfs nog abstracter. De cirkel die de leerling voorstelt, blijft. Het bevond zich in het midden van een witte zeshoek, die in hetzelfde zwarte zeshoekige frame was geplaatst. Rechts is een nieuw element verschenen – twee punthaken. Ze leken op een knop voor vooruitspoelen, die, net als het oog, overeenkwam met het televisiethema.

  1979 – 1986

  Rogers Cablesystems Logo 1979-1986

  Toen Canadian Cablesystems werd overgenomen door Rogers Cable TV, werd de divisie Rogers Cablesystems. Na de herstructurering is het logo nauwelijks veranderd. De ontwerpers hebben alleen de cirkel en de twee punthaken opnieuw wit gekleurd, waardoor er dunne zwarte lijnen overblijven.

  1986 – 2000

  Rogers Logo 1986-2000

  In 1986 hebben leidinggevenden de naam Rogers Cable omgedoopt tot Rogers Communications. De wereldwijde rebranding kwam tot uiting in het ontwerp: het bedrijf liet zijn oorspronkelijke symbolen achterwege ten gunste van een woordmerk met een grote rode letters “ROGERS”. De plaats van de tweede letter werd ingenomen door een cirkel, verdeeld in delen door drie witte lijnen. De geometrische figuur symboliseerde de planeet en de gebogen strepen symboliseerden het telecommunicatienetwerk.

  2000 – 2015

  Rogers Logo 2000-2015

  In januari 2000 onthulde het bedrijf een nieuw logo met het woord “ROGERS” en een ring uit meerdere delen die de bijnaam “Mobius” kreeg vanwege de gelijkenis met de Mobius-strip. De letter “O” heeft een vertrouwd aanzien gekregen en over het algemeen is het lettertype laconieker geworden.

  2015 – heden

  Rogers Logo 2015-vandaag

  Het werk aan de huidige huisstijl duurde ongeveer acht maanden. Lippincott en Publicis, CEO Guy Laurence, Brand Director Dale Hooper en Rogers ‘eigen ontwerpteam namen actief deel aan het rebrandingproces. Kijkers zagen de eerste hints van de identiteit van het bedrijf in een commercial die in het najaar van 2014 werd uitgebracht. De officiële presentatie van het logo vond het jaar daarop plaats.

  Op het eerste gezicht is er niets veranderd: aan de linkerkant, zoals eerder, is er een bedachte ring en aan de rechterkant – een inscriptie. Maar als je goed kijkt, kun je zien dat de ontwikkelaars de letters langwerpiger en dunner hebben gemaakt. Ook de zogenaamde “Mobius” is compacter geworden.

  Logo lettertype en kleuren

  Rogers Logo

  Het grafische bord Rogers lijkt erg op de Mobius-strip – een ingewikkelde ring die uit één gesloten gebogen lijn bestaat. Eerder werd dit symbool gebruikt in de grafische kunst en diende het als inspiratie voor beeldhouwers. Het is geclassificeerd als een topologisch object omdat het oppervlak ongewijzigd blijft onder oneindige vervorming.

  De laatste twee bedrijfslogo’s bevatten niet alleen de “Mobius” -badge, maar ook rode letters. In het eerste geval wordt een grotesk gepresenteerd dat eruitziet als een aanpassing van de Prenton RP Pro Bold (uitgever – Wiescher-Design). Het tweede lettertype heeft veel gemeen met Vanarchiv’s Lisboa Bold, afgezien van het ontbreken van een haak op de diagonale “R” -steel en de aanwezigheid van plakjes aan de uiteinden van de horizontale lijnen van de “E”.

  Logo Rogers

  De rode kleur is ook veranderd na de rebranding. In het begin was het helder (# E90000), maar daarna werd het een beetje donkerder (# EF111A). De huidige versie van het logo gebruikt een rode tint (# E41B1F), die dicht bij de kleur van de Canadese vlag ligt.