Rebranding Breathe Outdoors in volle gang

Breathe Outdoors Logo

Bijna 60 jaar geleden ontstond Campers Village, een Canadese straatverkoperketen. Eind november werd aangekondigd dat het bedrijf een rebranding aan het doen is en zijn geliefde klanten zal blijven verrassen.

Sinds 1963 biedt Campers Village een reeks producten en uitrusting voor buitenenthousiastelingen die verliefd zijn op buitenactiviteiten. In de omgeving van Alberta is er altijd een grote vraag geweest naar hoogwaardige service en producten, aangezien dit een knooppunt is voor degenen die hun kleine persoonlijke prestatie leveren, zichzelf overwinnen en het pad naar het doel. En het doel van de enthousiastelingen is hetzelfde — maximaal plezier halen uit wandelingen, uitstapjes naar de natuur, energiek en positief opladen.

Breathe Outdoors Nieuw Logo

Met hernieuwde kracht en een nieuwe adem gingen we aan de slag met een nieuw ontwerp.

Het merk Breathe Outdoors zet zich in om haar klanten te helpen spiritueel, fysiek welzijn te ervaren, te genieten van elke minuut van het buitenleven, hun potentieel te ontketenen en inspiratie op te doen in de boezem van de natuur. De kernboodschap van het bedrijf is het idee dat buitenrecreatie voor iedereen toegankelijk moet zijn, ongeacht hoe ervaren of niet, fit of niet, fysiek sterk of alleen mentaal gehard. Er zijn veel verschillende evenementen en evenementen in de regio die het culturele leven van de bevolking diversifiëren, dus het merk ondersteunt actief initiatieven en neemt deel, in samenwerking met partners.

Logo Breathe Outdoors

Het is verrassend dat het logo, dat is ontwikkeld voor de rebranding, visueel veel lijkt op een sierlijke inscriptie, die wordt gebruikt om reclame te maken voor zomerentertainment, drankjes en parafernalia. Licht, luchtig lettertype van donkerblauwe kleur, cursieve letters, speelse krullen en een klein naschrift «OUTDORS» in hoofdletters betekent een combinatie van formalisme en creativiteit, helderheid en het dagelijks leven, hemel en aarde.

Tot op zekere hoogte zou je kunnen denken dat ze met opzet op twee verschillende lettertypen in het ontwerp speelden om het contrast te laten zien van het proces van het «ademen» van nieuw leven in omstandigheden buitenshuis.

Breathe Outdoors Voor en Na Logo (geschiedenis)

Zo’n lettertype-oplossing lijkt misschien niet helemaal geschikt voor een winkelketen, te provocerend en zelfs frivool. Maar de makers wilden duidelijk de nadruk leggen op een gemakkelijke levenshouding, intriges, avontuur, passie voor avontuur, een staat waarin een persoon gemakkelijk in de omgang is en klaar is om bergen te verzetten.

De indrukken van het nieuwe logo blijven positief en wekken het vertrouwen dat het publiek met de producten en uitrusting van dit netwerk vele interessante avonturen en ontdekkingen in de natuur zal beleven.