Realtor Logo

  Realtor Logo

  Realtor is een Amerikaans handelsmerk dat eigendom is van een organisatie genaamd de National Association of Realtors (NAR). Het vertegenwoordigt de vastgoedsector en fungeert als een zelfregulerend orgaan met meer dan 1,45 miljoen leden, waaronder verenigingen, instellingen en raden. Het bedrijf houdt zich ook bezig met makelaardij. Het merk is ontstaan ​​in 1908 en heeft zijn hoofdkantoor in Chicago (VS).

  Betekenis en geschiedenis

  Realtor Logo Geschiedenis

  Wat is een makelaar?

  Het is een Amerikaanse organisatie die eigendom is van de National Association of Realtors en deel uitmaakt van haar structuur als een werkplatform voor onroerendgoedtransacties. Het werd opgericht in 1908. Het hoofdkantoor is gevestigd in de stad Chicago.

  De organisatie omvat mensen wiens specialiteiten gerelateerd zijn aan onroerend goed: makelaars, verkopers, managers, taxateurs, consultants, evenals degenen die betrokken zijn bij elk industrieel aspect waarvoor een staatsvergunning vereist is om te werken. Het moederbedrijf kreeg zijn huidige naam in 1972 en heette tot die tijd de National Association of Real Estate Exchanges en was gevestigd in Illinois. Toen werd het de National Association of Real Estate Boards en pas later werd het omgedoopt tot de National Association of Realtors.

  Dit detail van de naamsverandering is uiterst belangrijk, omdat zij het was die uiteindelijk het woord “REALTOR” bracht, dat als handelsmerk in de hoofdletters werd geregistreerd. Het is geschreven door Charles N. Chadbourn, een vice-president van een vereniging en een makelaar in onroerend goed in Minneapolis. De term werd in 1916 goedgekeurd op de nationale conventie van de organisatie in New Orleans.

  In 1949 kreeg NAR een Amerikaans registratienummer toegewezen als een collectief handelsmerk van makelaardij in onroerend goed. Een jaar later slaagde het bedrijf voor de tweede registratie voor de term “makelaar”. Sindsdien bezit ze het officieel. Bovendien verspreidt het zich naar vele gebieden, wordt het het enige officiële merk van de vertakte structuur en neemt het zijn rechtmatige plaats in op alle versies van het logo. En ze heeft er twee.

  1974 – 2020

  National Association of Realtors Logo 1974-2020

  De organisatie kreeg deze symboliek na de laatste naamsverandering, die in 1972 plaatsvond. Maar tot die tijd had ze het woord “Realtor” niet in het embleem, dus het aftellen is vanaf het moment dat het nieuwe handelsmerk officieel werd goedgekeurd. Het logo heeft een blauw vierkant (het kan ook zwart zijn) met een grote “R”. Het is samengesteld en gecombineerd met drie geometrische vormen: een verticale rechthoek (linkerbeen), een halve cirkel (bovenste element) en een gelijkbenige driehoek (onderbeen). Alle onderdelen zijn apart geplaatst en gescheiden door een kleine ruimte.

  Het logo heeft ook twee tekstlabels. De eerste bevindt zich onder het plein en vertegenwoordigt de uitgebreide naam van het merk “REALTOR”. Volgens de geaccepteerde registratie is het in schreefloze hoofdletters. De gemerkte “R” lijkt op een grafische, omdat het rechterdeel in het midden niet is verbonden met de linkerkant. In de buurt is de volledige naam van de organisatie – “National Association of Realtors”. Het is geschreven in een dun schreeflettertype. De unie “van”, die een bedrijf aanduidt, heeft een andere stijl – cursief en handgeschreven, terwijl de rest van de letters zijn gedrukt. De woorden zijn op een lichte achtergrond geplaatst en beslaan drie regels.

  2020 – heden

  National Association of Realtors Logo 2020-vandaag

  In 2020 heeft het embleem enkele wijzigingen ondergaan. De ontwerpers verwijderden de onderste tekst, maakten het vierkant iets lichter en gebruikten een nieuwe stijl voor de volledige naam van de vereniging. Het is nu in hoofdletters en het woord “REALTOR” is blauw gemarkeerd. De auteurs vervingen cursief met vet grotesk, zoals in de rest van de zin.

  Er is niets te zeggen over de evolutie van het logo, omdat het eigenlijk niet bestond, tenzij je natuurlijk de lettertypewijziging en kleurcorrectie meetelt. Verder ziet het er in zowel de vroege als de late versie identiek uit: een vierkant met een gestileerde “R” erin en de volledige naam aan de rechterkant. De mijlpaal van het embleem wordt beschouwd als 1974, hoewel de vereniging zelf in 1908 verscheen.

  Logo lettertype en kleuren

  Realtor Logo

  De debuut serif-versie gebruikt een lettertype dat doet denken aan Adobe’s Garamond Pro Regular en Arno Pro Display Regular, en Erato Light van Hoftype. De huidige versie is opgedeeld en ligt dicht bij het Texta Heavy-lettertype dat wordt vertegenwoordigd door Latinotype.

  Logo Realtor

  Het logo wordt gebruikt in twee kleurenpaletten: corporate blue PMS 293 en zwart-wit. In de eerste is de letter wit en de achtergrond is blauw, in het tweede vierkant is hij zwart.