RBC Logo

  Royal Bank of Canada Logo

  RBC is niet alleen de grootste Canadese bank. Het is ook het grootste bedrijf van het land, evenals een van de oudste organisaties, die in 1864 werd opgericht door ondernemers in de zeehandel. Aanvankelijk bediende Royal Bank of Canada alleen kustprovincies met een ontwikkelde scheepsbouwindustrie. Daarna verhuisde hij naar het Caribisch gebied en opende hij vestigingen in Cuba, het VK en de VS.

  Betekenis en geschiedenis

  RBC Logo Geschiedenis

  Wat is RBC?

  RBC is een afkorting voor de volledige naam van Royal Bank of Canada. Deze financiële instelling is de grootste in zijn land op basis van marktkapitalisatie.

  De grootste financiële instelling in Canada tot 1901 stond bekend als de Merchants Bank of Halifax. Zijn eerste embleem zag er ook anders uit. Het werd gebruikt als zegel en bestond daarom uit concentrische cirkels. De volledige naam van het bedrijf stond langs de randen geschreven. In het midden stond een zwart-wit afbeelding van een zeilschip dat ooit toebehoorde aan een van de oprichters van de bank. Alles veranderde alles door de rebranding van 1901. De eigenaren gaven niet alleen een nieuwe naam aan de financiële en kredietorganisatie, maar kozen ook voor een nieuw concept voor het logo.

  1901 – 1962

  Royal Bank of Canada Logo 1901-1962

  In 1901 brak een nieuw tijdperk aan in de geschiedenis van de Merchants Bank of Halifax. Het werd bekend als de Royal Bank of Canada en verloor zijn iconische driedeks schipembleem. De ontwerpers besloten de territoriale verbondenheid van RBC te benadrukken door in het midden een meerdelig Canadees wapen te plaatsen. De belangrijkste elementen waren een leeuw, een Schotse eenhoorn, een wapen, een kroon en een lint met het nationale motto “AMARI USQUE AD MARE”. Ze bevonden zich in een gele cirkel in een blauwe bandring. De volledige naam van de financiële instelling stond langs de cirkel.

  1962 – 1974

  Royal Bank of Canada Logo 1962-1974

  In 1962 verscheen een nieuw RBC-embleem. Het wapen is verdwenen, al zijn enkele klassieke elementen behouden. De kunstenaars verlieten de leeuw, maar draaiden hem naar links en vergrootten hem zodat alleen de kop met de manen scherp was. Het dier hield zijn voorpoot op een wereldbol – een symbool van de wereldwijde aanwezigheid van Royal Bank of Canada. Boven de bol bevond zich een kroon met figuren en de onderkant van de tekening werd omlijst door een heraldisch schild. Het ontwerp is veel veranderd ten opzichte van de vorige keer: het werd eenvoudiger, wat zich zelfs manifesteerde in het minimalistische grijs-witte palet.

  1974 – 2001

  Royal Bank of Canada Logo 1974-2001

  Het herontwerp van 1974 bleef onopgemerkt. De makers van het logo hebben het grijs vervangen door zwart om de afbeelding een scherpe uitstraling te geven. Tegelijkertijd hebben ze de vorm van de lijnen gecorrigeerd en enkele details verwijderd.

  2001 – heden

  Royal Bank of Canada Logo 2001-vandaag

  Het heraldische schild keerde terug naar het huidige logo – hoewel helemaal niet hetzelfde als op het wapen van Canada. In deze versie is hij rechthoekig en heeft hij een ronde basis. En het schild is ook blauw geverfd, zodat andere elementen goed afsteken tegen de achtergrond: een gouden leeuw met een wereldbol bovenaan en een witte inscriptie “RBC” onderaan. Bovendien draaiden de ontwerpers het dier naar rechts en veranderden ze de tekenstijl, zodat deze niets gemeen had met de vorige versie.

  Logo lettertype en kleuren

  RBC Logo

  De geschiedenis van de emblemen weerspiegelt de overgang van het zeilschip Merchants Bank of Halifax naar het moderne ontwerp van de Royal Bank of Canada en toont de geleidelijke evolutie van de monetaire instelling aan. RBC gebruikt nu een afbeelding die is geregistreerd onder het handelsmerk Lion and Globe. In dit “duet” werd de afbeelding van een leeuw uit het wapen van het land gehaald en symboliseert de wereldbol de wereldwijde bekendheid van het bedrijf.

  Logo RBC

  De afkorting onderaan het logo is geschreven in letters met korte, scherpe schreven. De dikte van de lijnen is ongelijk: de overgangen van brede lijnen naar smalle lijnen maken de inscriptie ongebruikelijk.

  De naam van de bank is wit, dus het is duidelijk te zien op het blauwe heraldische schild (schaduw Medium Persian Blue, # 005DAA). Voor de afbeelding van de leeuw en de wereldbol kozen de ontwerpers voor geel (Cyber ​​Yellow, # FFD200).