Razer Logo

  Razer Logo

  Razer Corporation staat bekend om meer dan alleen een fabrikant van gamingrandapparatuur. Het portfolio omvat ook Blade-laptops en geavanceerde software, waaronder een game-optimizer en een IoT-platform. Daarnaast biedt het bedrijf een aantal financiële diensten aan: het bezit een dienst voor het verzenden / ontvangen van digitale betalingen en een virtuele uitleendienst. Dit alles is ontworpen voor gamers, zodat ze niets nodig hebben.

  Betekenis en geschiedenis

  Razer Logo Geschiedenis

  Wat is Razer?

  Het is een Amerikaanse fabrikant van gaming-randapparatuur, laptops en software voor gamers. Het werd opgericht in 1998 en is gevestigd in San Francisco, Californië. In eerste instantie was het een divisie van Kärna LLC, maar na de ontbinding werd het een zelfstandig bedrijf.

  De driekoppige Razer-slang is bekend bij alle esports- en gaminggemeenschappen omdat hij moeilijk te missen is: een helder, giftig groen symbool siert muizen, koptelefoons, toetsenborden en andere apparaten van het merk. In dit geval is het hoofdlogo de naam van het bedrijf, afgebeeld in een ongebruikelijk lettertype. Het woord “Razer” werd voorgesteld door Robert Krakoff, die een van de managementfuncties bekleedde. Hij sneed zichzelf met een scheermesje en besloot de gebeurtenis te vereeuwigen, maar schreef ‘scheermes’ verkeerd, waardoor ‘o’ en ‘e’ door elkaar werden gehaald. Het verkeerd gespelde woord was opgenomen in de merkregistratiedocumenten.

  1998 – 2016

  Razer Logo 1998-2016

  Het handelsmerk Razer is ontstaan ​​in 1998 als onderdeel van Kärna LLC. Het was een kleine startup die zich richtte op de productie van Boomslang-gamingmuizen. Het logo van die tijd bevatte een lichtgroene inscriptie, omzoomd met schuine lijnen. Elke letter bestond uit verschillende onregelmatige delen die enigszins naar boven of beneden waren verschoven.

  Tegelijkertijd begon het merk een symbool te gebruiken met de afbeelding van drie zwarte en groene slangen – de Zuid-Afrikaanse giftige Boomslang. De leidinggevenden kozen ervoor om te laten zien dat hun computerapparatuur andere domineert. Slangen eten immers van nature muizen, wat betekent dat ze de producten van concurrenten kunnen “eten”. Daarom zien de reptielen op het logo eruit alsof ze al op Logitech-muizen hebben gegeten. Om dezelfde reden zijn alle Razer-gamingmuislijnen vernoemd naar slangen: Boomslang, DeathAdder, Mamba en meer.

  In 2000 werd Kärna LLC opgeheven. Na een korte pauze kochten Robert Krakoff en Min-Liang Tan de rechten op het merk en registreerden het Razer-bedrijf in 2005, waarbij de oorspronkelijke verkeerd gespelde naam achterbleef. Ze behielden ook het logo en symbool om de connectie tussen de nieuwe onderneming en de oude startup te tonen.

  2016 – heden

  Razer Logo 2016-vandaag

  In 2016 is een klein herontwerp uitgevoerd, dat alleen het woordmerk betreft. De ontwikkelaars kozen voor een nieuw lettertype – strenger, hoewel hetzelfde niet-standaard. In tegenstelling tot de vorige versie is hier elke letter duidelijk omlijnd en bestaat uit rechte lijnen. Twee slagen ontbreken: een horizontale lijn in het midden “A” en een verticale lijn langs de linkerrand “E”. Het symbool bleef hetzelfde zoals het altijd was: drie slangen, gracieus verweven met staarten.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Razer

  Het Razer-logo heeft de vorm van een triskelion. Misschien verklaart dit waarom er precies drie slangen zijn, en niet twee of vier. Als we het oude symbool interpreteren, verpersoonlijkt zijn spiraalvorm de draaikolk van ontwikkeling, de dynamiek van het leven, de beweging van de zon langs de hemel. Al had een fabrikant van gamingrandapparatuur er een heel andere betekenis aan kunnen geven.

  In de originele versie zijn de slangen zwart en hebben ze een zuurgroene omtrek, maar Razer is niet bang om te experimenteren. Voor Valentijnsdag heeft het bedrijf de reptielen roze opnieuw geverfd, en ter ere van de lancering van de Mercury White Blade-serie notebooks heeft het het symbool wit gemaakt. De vorm van het embleem verandert ook periodiek. In maart 2020 splitste een fabrikant bijvoorbeeld een slang op om het belang van sociale afstand tijdens een pandemie te laten zien. Opgemerkt moet worden dat deze veranderingen allemaal tijdelijk waren – Razer ging altijd terug naar het oorspronkelijke ontwerp.

  De ontwerpers combineerden twee lettertypen tegelijk in het logo. Voor “R” en “Z” wordt de gebruikelijke schreefloze gebruikt met lijnen van dezelfde dikte. “A” en “E” zien er totaal anders uit: ze hebben een gestileerde omtrek waardoor ze lijken op de Latijnse letters “Λ” en “Ξ”. Overigens is op basis daarvan het gratis lettertype Razed ontwikkeld.

  De letters zijn hetzelfde zuurgroen als de omtrek van de zwarte slangen. De felle kleur is gekozen vanwege het feit dat het grafische bord Boomslang-reptielen weergeeft en alle leden van deze soort groen zijn.