Protective Life — een betrouwbare bescherming van betrouwbare mensen

Protective Logo

De release van een nieuwe merkidentiteit voor een groot in Birmingham gevestigd bedrijf Protective Life Corp zal zeer binnenkort plaatsvinden. De nieuwe logo’s zullen naar verwachting zowel op de kantoren van het bedrijf als in het bedrijfsstadion te zien zijn.

Protective Nieuw Logo

De nieuwe identiteit is een logische voortzetting van een vruchtbare samenwerking met een groot wereldwijd creatief adviesbureau Lippincott, na gunstige en loyale feedback van medewerkers, klanten en partners. Net als andere spraakmakende merken, wordt aanbevolen dat ze hun visuele imago periodiek vernieuwen, zoals verwoord door president en CEO Rich Bielen, en benadrukt dat de sterke punten en de huidige marktpositie van het merk de sleutel zullen zijn tot het toekomstige succes en de toekomstige ontwikkeling van het merk. Hoe het merk zich heeft gevestigd, weerspiegelt volledig hun missie en waarden. Dit is levensverzekering, bescherming van burgers, veiligheid in alle opzichten — gezondheid, zaken, eigendom.

Bovendien bevestigt het feit dat de sprekende naam van het bedrijf toewijding aan de kant van de klant en toewijding aan zijn werk uitdrukt eens te meer dat het merk duidelijk begrijpt wat het tegen de doelgroep wil zeggen, waar het naartoe gaat, wat het wil verder promoten.

Logo Protective

In de afgelopen drie jaar heeft het bedrijf naar schatting de winst met 41% verhoogd en de omzet met 48%. In verband met de coronaviruspandemie hebben de «verdedigers» hun activiteiten snel overgebracht naar het kader van virtueel personeel, waardoor bedrijfsprocessen werden geoptimaliseerd.

De directie van het merk benadrukt dat het bedrijf recentelijk zijn positie heeft versterkt. Demonstreerde aan klanten de geest van «uithoudingsvermogen en veiligheid» door middel van aanpassingsmechanismen aan veranderende zakelijke omstandigheden, toonde veerkracht en innovatie. Ze onthulde ook de samenhang van het team van partners en de nabijheid van het publiek, door complexe procedures te vereenvoudigen, te instrueren en aan te passen aan de nieuwe tijd.

Protective Voor en Na Logo (geschiedenis)

Deze semantische aspecten worden overgebracht door het nieuwe logo, dat is uitgevoerd in een donkerblauwe tint. Interessant is dat de logo’s van dergelijke grote bedrijven meestal het grafische element aan de linkerkant van het logo zelf laten, maar in dit geval besloten de creatieven om het aan de rechterkant te plaatsen. De naam met een hoofdletter, een eenvoudig lettertype, vrij zacht en afgerond, zonder vierkante accenten met een embleem — twee personen. De figuren zijn gemarkeerd met bogen en cirkels van de letter «O». Een elegant en stijlvol logo als onderdeel van een nieuwe identiteit zal ongetwijfeld na verloop van tijd meer succes voor het merk opleveren. Dit is immers een echt gesprek met de doelgroep, aandacht voor diens behoeften en inspelen op omstandigheden.