Pixar Logo

  Pixar Logo

  Pixar is een cartoonstudio gevestigd in Emerville, opgericht in 1979. Zijn werkterrein omvat alles wat met computeranimatie te maken heeft. Ze doet dit als onderdeel van The Walt Disney Company als dochteronderneming.

  Betekenis en geschiedenis

  Pixar Logo Geschiedenis

  Wat is Pixar?

  Pixar is een Amerikaanse animatiestudio die tekenfilms voor computergraphics maakt. Het verscheen in 1986 en is gevestigd in Emeryville, Californië.

  Pixar Animation Studios heette tot 1986 The Graphics Group en was eigendom van George Walton Lucas Jr. Toen werd het gekocht door Steven Paul “Steve” Jobs voor een prijs die zes keer lager was dan vermeld. De nieuwe eigenaar stelde Alvy Ray Smith III aan als hoofd van het bedrijf, waardoor het bedrijf de naam Pixar kreeg. Pas daarna kreeg ze haar eerste logo. Het is al acht jaar in gebruik en is de basis geworden voor de huidige merknaam.

  1979 – 1986

  Graphics Group Logo 1979-1986

  Het gerenommeerde animatiebedrijf begon als de Graphics Group. Het was deze zin die de eerste zeven jaar van haar werk op haar logo stond. De ontwerpers centreerden de naam bovenaan het embleem en plaatsten het ongelijk over het drievoudige ovaal. Het fragment aan de linkerkant is gemaakt in dunne rode letters, aan de rechterkant – dezelfde draadachtige karakters, maar in het zwart. Een soortgelijk palet werd gebruikt voor het hoofdelement – een elliptisch grafisch symbool.

  De eerste was de randstrook van ongelijke breedte: deze was aan de boven- en onderkant smal en aan de zijkanten verdikt. Verder was er een vrije witruimte, die de contouren van de randlijn herhaalde. Daarachter was nog een ovaal – een brede, in het midden in twee delen gescheiden. Ze werden op dezelfde manier geschilderd als de zin en om de kleur aan te passen. In het midden was een omgekeerde “C” die met zijn open kant naar beneden keek. Onder het logo stond het bescheiden opschrift “THE ART OF VISUAL COMMUNICATION”, in dezelfde stijl gedecoreerd als de bovenste regel. Ze waren allebei getypt in Avant Garde Gothic Book.

  1986 – 1994

  Pixar Logo 1986-1994

  Het debuutembleem had de vorm van een vierkant met brede frames aan de randen en een rond gat in het midden. Het heette zo: Afgeschuind vierkant met een deuk. Tegelijkertijd werd het acroniem BSD geassocieerd met Berkeley Software Distribution, besturingssystemen van de UNIX-familie.

  Het beeld was gebaseerd op grafische computerontwerpen van Pixar. De inscriptie onder de geometrische vorm is gemaakt door John Lasseter. Om het lettertype Stevens Titling te moderniseren, gebruikte hij een ongebruikelijk stuk gereedschap: een steensnijmachine.

  1994 – heden

  Pixar Logo 1994-vandaag

  Tijdens het filmen van de Toy Story-tekenfilm besloot het bedrijf het oude vierkante embleem te verlaten en een nieuw aan te nemen, zonder tekeningen. De tweeregelige inscriptie “PIXAR ANIMATION STUDIOS” werd het handelsmerk. De ontwikkelaar van deze versie is Pete Docter.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Pixar

  Op sommige logo’s staat de Pixar-mascotte: de Luxo Jr. tafellamp. uit de korte cartoon met dezelfde naam. Het vervangt de letter “I” in de titel. Er zijn ook jubileumemblemen die zijn gewijd aan het 20- en 25-jarig bestaan ​​van de filmstudio.

  De kern van de huisstijl van Pixar is Charlemagne Std-Bold met lange schreven. De officiële kleur is zwart en wit, hoewel logo’s met een grijze lamp en een blauwe achtergrond veel worden gebruikt.