Pixar Logo

Pixar Animation Studios LogoPixar is een cartoonstudio gevestigd in Emerville, opgericht in 1979. Zijn werkterrein omvat alles wat met computeranimatie te maken heeft. Ze doet dit als onderdeel van The Walt Disney Company als dochteronderneming.

Betekenis en geschiedenis

Pixar Animation Studios Logo Geschiedenis

Pixar Animation Studios heette tot 1986 The Graphics Group en was eigendom van George Walton Lucas Jr. Toen werd het gekocht door Steven Paul “Steve” Jobs voor een prijs die zes keer lager was dan vermeld. De nieuwe eigenaar stelde Alvy Ray Smith III aan als hoofd van het bedrijf, waardoor het bedrijf de naam Pixar kreeg. Pas daarna kreeg ze haar eerste logo. Het is al acht jaar in gebruik en is de basis geworden voor de huidige merknaam.

1986 – 1994

Het debuutembleem had de vorm van een vierkant met brede frames aan de randen en een rond gat in het midden. Het heette zo: Afgeschuind vierkant met een deuk. Tegelijkertijd werd het acroniem BSD geassocieerd met Berkeley Software Distribution, besturingssystemen van de UNIX-familie.

Het beeld was gebaseerd op grafische computerontwerpen van Pixar. De inscriptie onder de geometrische vorm is gemaakt door John Lasseter. Om het lettertype Stevens Titling te moderniseren, gebruikte hij een ongebruikelijk stuk gereedschap: een steensnijmachine.

1994 – heden

Tijdens het filmen van de Toy Story-tekenfilm besloot het bedrijf het oude vierkante embleem te verlaten en een nieuw aan te nemen, zonder tekeningen. De tweeregelige inscriptie “PIXAR ANIMATION STUDIOS” werd het handelsmerk. De ontwikkelaar van deze versie is Pete Docter.

Embleem

Op sommige logo’s staat de Pixar-mascotte: de Luxo Jr. tafellamp. uit de korte cartoon met dezelfde naam. Het vervangt de letter “I” in de titel. Er zijn ook jubileumemblemen die zijn gewijd aan het 20- en 25-jarig bestaan ​​van de filmstudio.

Lettertype en kleuren

De kern van de huisstijl van Pixar is Charlemagne Std-Bold met lange schreven. De officiële kleur is zwart en wit, hoewel logo’s met een grijze lamp en een blauwe achtergrond veel worden gebruikt.