Penn State University Logo

  Penn State University Logo

  Penn State – De Pennsylvania State University (PSU) is een instelling voor hoger onderwijs die geografisch verspreid is over de noordoostelijke staat. Het werd opgericht in 1855 als Farmers’ High School of Pennsylvania, omdat de oprichters aanvankelijk de vermelding van de universiteit vermeden. Maar toen werd de nieuwe structuur omgedoopt tot de Agricultural College of Pennsylvania (1862-1874), en vervolgens de Pennsylvania State College (1874-1953). Nu is het een onderzoeksuniversiteit, waar studenten fulltime (bachelor, master) en parttime (on the job, online op de woonplaats) studeren. Het heeft verschillende vestigingen en een eigen sportclub, die deel uitmaakt van de Big Ten Conference en lid is van de NCAA Division I.

  Betekenis en geschiedenis

  Penn State University Logo Geschiedenis

  Wat is Penn State University?

  Het is een openbare instelling voor hoger onderwijs in University Park (Pennsylvania). Het heeft de status van onderzoeksinstelling en behoort tot de 15 beste universiteiten van de Verenigde Staten. Het jaar van zijn verschijning is 1855. Nu studeren er ruim 46 duizend studenten in.

  Tegenwoordig is Penn State een van de vier grootste universiteiten die het administratieve centrum zijn geworden. De vestigingen zijn verspreid over de staat en bestaan ​​uit verschillende gebieden, waaronder landbouw, ruimtevaart en maritieme zaken, geneeskunde, het juridische veld en andere, waar u een van de 160 specialiteiten kunt krijgen. Alleen de jaarlijkse inschrijving op de centrale campus van University Park bereikt bijna 47.000 mensen, wat de instelling tot een van de leiders maakt. In totaal heeft het bijna 98.000 studenten.

  Daarnaast heeft de universiteit een eigen sportafdeling, Penn State Nittany Lions, die uitstekend gesponsord wordt. Dankzij de toegenomen aandacht en constante financiering hebben clubleden hoge resultaten behaald. Teams maken deel uit van de Big Ten Conference en hun leden hebben 54 Olympische onderscheidingen ontvangen.

  Penn State University Seal Logo

  Penn State is een van de 15 universiteiten in de Verenigde Staten waar Divisie I FBS voetbal en Divisie I hockey wordt gespeeld.Twee andere sporten nemen deel aan andere conferenties omdat ze niet worden gesponsord door Big Ten. Zij zijn het herenvolleybalteam van de Eastern Intercollegiate Volleyball Association (EIVA) en de dameshockeyclub van College Hockey America (CHA). Er zijn ook schermers die als onafhankelijken optreden.

  Elke structuur heeft zijn eigen logo om zijn persoonlijkheid te weerspiegelen. Ze zijn verbonden door de hoofdelementen en het kleurenpalet, wat hun eenheid benadrukt. De algemene universiteitssymbolen zijn een officiële stempel met historische motieven, het embleem van onderwijsafdelingen is een schild met daarop een mascotte, het logo van een sportclub is een afbeelding van de Nittany Lion (in dit geval zijn het er drie).

  jaren 80 – 2015

  Penn State University Logo 1980-2015

  Het embleem heeft de vorm van een schild, waarop een oostelijke poema is afgebeeld. Ze bevindt zich achter een kleine heuvel waar ze zich verstopt voor een aanval. Dit blijkt uit haar gehurkte houding: Nittany Lions wordt tegen de grond gedrukt en drukt alertheid uit. In het midden is er een horizontale lijn met de aanduiding van de verschijningsdatum van de PSU: ver uit elkaar geplaatste nummers “1”, “8”, “5” en “5”. Boven het schild strekt zich een lange dunne strook uit, die zich ver naar rechts uitstrekt. Daarboven staat de naam van de onderwijsinstelling, uit één stuk geschreven in hoofdletters met de nadruk “S”.

  2015 – heden

  Penn State University Logo 2015-vandaag

  In het huidige logo blijven alle elementen hetzelfde, maar zijn ze iets herschikt. De ontwerpers hebben het schild op de hoeken afgerond en het bovenste deel convex gemaakt. Ze hebben de oostelijke poema opnieuw getekend en alleen de kop ervan gebruikt voor het logo, dat nu de hele ruimte in beslag neemt. In de belettering hebben de ontwikkelaars het lettertype gewijzigd en de versie met schreven genomen. Tegelijkertijd verplaatsten ze het naar rechts, iets weg van het pictogram. De auteurs van de bijgewerkte versie hebben de horizontale streep verwijderd.

  In feite is dit een teken van de vlag van Pennsylvania. Het heeft de vorm van een ronde zegel, gebaseerd op een klassieke rondel. Het centrale deel wordt ingenomen door een gefigureerd kader, verdeeld in drie sectoren, die de basisrichtingen van dit administratieve gebied aangeven. In de bovenste is er een schip (mariene afdeling), in het midden – een ploeg (landbouwkundig en technisch), in de onderste – drie korenschoven (productie van landbouwgewassen). Links en rechts staan ​​twee paarden.

  Op het frame zit een Amerikaanse zeearend, het symbool van de Verenigde Staten, met daaronder een korenaar met bladeren en een olijftak met fruit. Op de gebogen elementen is een rood lint met het Latijnse gezegde “VIRTUE LIBERY AND INDEPENDENCE” uitgerekte vorken aan de uiteinden. Rondom loopt een brede strook met de volledige naam van de onderwijsinstelling en het jaar van oprichting. Dubbele rand, wit en zwart.

  Penn State Nittany Lions-logo’s

  Penn State Logo Geschiedenis

  De belangrijkste afbeelding die wordt gebruikt in de symboliek van de Pennsylvania State University is de oostelijke poema. Het is een inheemse maar al lang uitgestorven grote kattensoort, waarvan de laatste in 1856 werd gedood. Op de universiteit kreeg hij de bijnaam Nittany Lions, naar de naam van de hooglanden waar hij woonde. En het dankt zijn naam op zijn beurt aan de uitdrukking “neet-a-nee”: zo noemde de lokale bevolking de berg.

  De persoonlijke badge van de varsity-teams is gemaakt door hun hoofd H.D. “Joe” Mason, die in een van de uitwedstrijden verrast was dat ze geen eigen logo hadden. Toen hij terugkwam, schilderde hij de Nittany Lions. Sindsdien is dit dier de mascotte van de sportclub. Er zijn in totaal drie logo’s.

  1983 – 2000

  Penn State Logo 1983-2000

  Het hoofd van de oosterse poema (de lokale bevolking noemde dit dier “leeuw” vanwege de kleur van zijn vacht) is naar rechts gedraaid. Haar oren zijn geheven, haar blik is gericht, haar houding is alert. De tekening is gedaan met verschillende witte strepen, die een negatieve ruimte vormen, alsof ze uit een donkerblauwe achtergrond komen. Het logo is gebaseerd op een ovaal. Daaronder staat de naam van de universiteit – “Penn State”, gemaakt in kleine letters (behalve de eerste).

  2001 – 2004

  Penn State Logo 2001-2004

  Na het herontwerp is het logo drastisch veranderd. De auteurs draaiden de Nittany Lions naar links in een half gezicht en voegden realisme toe. Het dier heeft nu duidelijk te onderscheiden ogen, oren, neus, snorharen, voorhoofd en mond. Dankzij de halfschaduw gevormd door donkerblauwe, lichtblauwe en witte kleuren, is het beeld van de oosterse poema realistisch en volumineus. De ontwerpers plaatsten de naam van de universiteit op een dubbel lint onder het hoofd. Hiervoor gebruikten ze een groot schreeflettertype. Terwijl de ontwikkelaars voor de naamgeving van sportteams een grotesk kozen, bestaande uit kleine karakters.

  2005 – heden

  Penn State Logo 2005-vandaag

  Nu wordt het debuutlogo gebruikt – met het hoofd van een oosterse poema in een ovaal. De veranderingen hadden alleen invloed op de kleur (deze werd donkerder) en de naam (de ontwerpers hebben deze verwijderd).

  Logo lettertype en kleur

  Penn State Logo

  Het zegel van de Pennsylvania State University bestaat uit elementen van de vlag van Pennsylvania en bevat alleen staatssymbolen: zeilboot, schoven van tarwe, ploeg, maïs, olijf, Amerikaanse zeearend en paarden. De rest van de visuele identiteitstekens bevat één enkele afbeelding – Nittany Lions, die in de jaren tachtig de mascotte van de universiteit werd.

  De richtlijnen van Penn State bevelen Serifa- en Avenir-lettertypen aan voor hun gedrukte producten. De emblemen hebben ook een variatie op het Gf Special 151-lettertype in een gewijzigde en aangepaste versie, en een ander lettertype dat er dichtbij komt, genaamd Impact.

  Logo Penn State University

  Het corporate palet van de universiteit en haar sportteams bestond altijd uit een combinatie van verschillende tinten wit en blauw.