PBS Kids Logo

  PBS Kids Logo

  PBS Kids is de verzamelnaam voor een netwerk van televisieprogramma’s voor kinderen van de American Public Broadcasting Service. Maar dit is vooral de branding van het programmablok, aangezien sommige kinderprogramma’s op de openbare televisie niet worden geproduceerd door de stations die zijn aangesloten bij PBS, of worden geproduceerd door onafhankelijke distributeurs zoals American Public Television. Een apart netwerk heeft een gelijkaardige naam, die twee reorganisaties heeft ondergaan: de vroege versie bestond in 1999-2005, de latere startte in 2017. Naast Amerika is het verkrijgbaar in Afrika – in landen ten zuiden van de Sahara-woestijn. Het hoofdkantoor is gevestigd in Arlington County, Virginia.

  Betekenis en geschiedenis

  PBS Kids Logo Geschiedenis

  PBS Kids werd in 1993 gelanceerd als een initiatief van zijn eigen Ready to Learn-project, dat openstaat om de toegang tot educatieve programma’s voor kinderen uit gezinnen met lage inkomens te vergemakkelijken. In 1994 combineerden de auteurs de programma’s tot een PTV-blok en voegden ze een nieuwe P-Pals-badge toe. Het verzamelde geanimeerde karakters in de vorm van PBS-netwerklogo’s, die educatief materiaal vertegenwoordigden uit hun fantasiewereld van PTV Park.

  In het najaar van 1999 heropende de Publieke Omroep PBS Kids, inclusief verschillende uitzendingen en videoprogramma’s onder een gemeenschappelijk merk. Ze waren bedoeld voor kinderen van drie tot acht jaar. De kinderzender werkte zes jaar in dit formaat. Toen werd in 2000 Bookworm Bunch eraan toegevoegd – een zaterdagblok dat ’s ochtends werd uitgezonden. In 2004 verschenen PBS Kids Go!-programma’s, gericht op de middelbare schoolleeftijd.

  In 2005 werd het netwerk gesloten en maakte plaats voor commerciële kabel- en satellietzenders. De kinder-tv-dienst bestond lange tijd apart en was onderdeel van een pakket van verschillende streaming-spelers. De laatste herlancering vond plaats in de winter van 2017 op meerdere platforms. Elke grote update bracht zijn eigen logo met zich mee. Het waren er in totaal vijf.

  1993 – 1999

  PBS Kids Logo 1993-1999

  PBS Kids Logo (second) 1993-1999

  Het debuutlogo van PBS Kids verscheen gelijktijdig met de opening van de zender en werd geanimeerd. Het is ontwikkeld door studio WGBH-TV, waaronder ontwerpers Chris Pullman en Gene Mackles. Het was gebaseerd op het logo van het testkanaal Ready To Learn uit 1984, dat actief was in elf testmarkten. Het logo bestond uit drie gestileerde hoofden van verschillende kleuren, versierd met patronen.

  Het beeld vertegenwoordigde antropomorfe wezens met armen en benen. Ze werden P-Pals genoemd en stonden tegen een neutrale witte achtergrond. In de geanimeerde versie veranderden hun kleuren voortdurend en stopten ze bij respectievelijk blauw, oranje en groen. De kleine mensen dansten en zongen “This is P-B-S!”, en verstijfden toen een rood blaffende hond aan de onderkant van het scherm verscheen. Op dat moment zei het extreme hoofd “Woo-hoo-hoo!”, En de baseballpet vloog eraf. In de benedenhoek stond de naam van de PBS-zender. Het was zwart geverfd. Op het logo verscheen sinds 1997 een ballon met de aanduiding E / I. In deze vorm bestond het embleem tot 1999.

  Parallel werd een gedrukte versie gebruikt, statisch, zonder animatie. Het was ook gebaseerd op drie hoofden – alleen in een monochroom palet. De eerste kop was zwart, de tweede was wit en de laatste was ook zwart. Alleen de eerste was duidelijk zichtbaar, terwijl de rest in de negatieve ruimte werd afgebeeld en als achtergrond voor het extreme fungeerde. Aan de rechterkant was er een groot bord “PBS for Kids” geschilderd in verschillende kleuren (rood, groen en blauw). De letters “sprongen”, dus gingen ze verder dan de grenzen van een rechte lijn. Ontwerpers vulden ze aan met brede rechthoekige schreven.

  1994 – 1999

  PTV Logo 1994-1999

  In de zomer van 1994 werd de kinderzender omgedoopt tot PTV. Maar deze maatregel was geen radicale rebranding, aangezien het logo met de P-Pals-koppen tot en met 1999 werd gebruikt. De P-Head-versie was gebaseerd op een ander PBS-embleem uit 1971. Het nieuwe logo had een blauwe kop die naar links keek (in eerdere versies wees de kop naar rechts). Ernaast stond de letter “T”, bestaande uit miniatuur rode ballen en een zwart-witte “V” in een verticale groene rechthoek.

  1998 – 1999

  PBS Kids Logo 1998-1999

  De naam PBS Kids ontstond begin 1997 als een concept en werd geassocieerd met een hernoemingsproces als onderdeel van continu onderzoek en experimenten. Dit embleem is gebruikt in promotievideo’s, splashscreens en geanimeerde FableVision. Het had een grote rode cirkel met drie koppen, zoals het logo van PBS for Kids uit 1993. Daaronder was een brede gele halve boog naar boven gericht. Het bevatte de werkelijke naam van het kanaal, gevolgd door een uitroepteken aan het einde. Het acroniem “PBS” was wit, het woord “Kids” was rood. Het gebruikte lettertype is Lubalin Graph Demi. Ontworpen door Big Blue Dot.

  1999 – 2013

  PBS Kids Logo 1999-2013

  Op de dag van de première van Dragon Tales werd het beeld van P-Pals (drie veelkleurige hoofden) volledig verlaten en werd de nieuwe naam van het tv-kanaal goedgekeurd – PBS Kids. Tegelijkertijd verschenen er mascottes op – Dash en Dot. De logo’s zijn ontworpen door Lee Hunt Associates, waaronder Richard McGuire, ontwerper voor The New Yorker, en Bob Shea. In eerste instantie werd de identiteitsanimatie uitgevoerd door King Camera en Passion Pictures, maar in 2000 werden de bijgewerkte versies van het televisielogo uitgebracht door het bedrijf Primal Screen.

  Het ronde logo bevatte twee lachende gezichten, de ene een jongen en de andere een meisje. Ze hadden verschillende kapsels, maar verder zag alles er hetzelfde uit: ronde ogen (de ene groot, de andere klein), een gestippelde neus en een halve boog die naar boven reikte, wat wijst op een gesloten mond. Kleine witte cirkels straalden uit de hoofden en vormden een spraakwolk waar “PBS” in zwart grotesk was geschreven. Onder de groene ballonnen stond het woord ‘Kids’ in een gestroomlijnd, omgeslagen lettertype.

  2008 – heden

  PBS Kids Logo 2008-vandaag

  In 2008 onderging het embleem een ​​kleine wijziging. De ontwerpers hebben de ballon en de dialoogballon vergroot om plaats te bieden aan het bijschrift ‘Kids’. Hierdoor werd de naam van het kindernetwerk integraal. De ontwikkelaars hebben ook de kleur aangepast, waardoor deze licht olijfgroen is. In 2013 liet het bedrijf de Dot-badge vallen, waardoor alleen de Dash-variant overbleef. Maar in programma’s wordt de verwijderde versie nog steeds gebruikt – nu samen met de nieuwe personages Dee en Del. De belangrijkste makers van het on-air beeld van de PBS Kids waren Primal Screen Studios, Interface Media Group en Karptoons.

  Logo lettertype en kleuren

  PBS Kids Logo

  De identiteit van de kinderzender onderging een lang en serieus herontwerp, waarna het het meest harmonieuze logo kreeg. Ontwikkeling verschoof van multi-gestructureerde vormen naar eenvoudig en enkelvoudig. Daarom wordt nu, in plaats van drie gezichten in profiel, één gebruikt, geplaatst in volledig gezicht. Het is vrolijk, glimlachend, wat overeenkomt met de stemming van het kinderpubliek.

  Logo PBS Kids

  Op verschillende tijdstippen werden twee soorten lettertypen in het embleem gebruikt: Lubalin Graph Demi en PBS KIDS Headline. In de vroege versies bestond het kenmerkende palet uit rood, blauw, groen, in de latere – hun geel, wit, zwart en groen-olijf.