Patagonia Logo

  Patagonia Logo

  Het sportkledingmerk Patagonië is uniek in zijn soort, omdat het de initiator is van de zogenaamde circulaire economie. De geschiedenis van het bedrijf, evenals het logo, is zeer interessant en leerzaam en is een klassiek voorbeeld van hoe een hobby van één persoon een nieuwe richting van wereldbelang kan creëren.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Patagonia

  De officiële oprichtingsdatum van het bedrijf Patagonië is 1973. De oprichter is bergbeklimmer Yvon Shuinar uit de VS. Aanvankelijk hield hij zich bezig met de productie van klimuitrusting, maar in 1970 bracht hij na een reis naar Oostenrijk verschillende sportkits mee naar huis die zijn vrienden en collega’s erg leuk vonden. En toen besloot Yvonne over te stappen op de productie van dure en zeer hoogwaardige kleding gemaakt van natuurlijke materialen bestemd voor toerisme en bergbeklimmen. De oprichter koos de naam voor zijn eco-bedrijf ter ere van zijn favoriete bergen in Zuid-Amerika.

  Tegenwoordig is het merk de grootste reus in zijn branche, het bedrijf was een van de eersten die de productie van thermisch ondergoed onder de knie had en begon ook nieuwe materialen en felle kleuren in sportkleding te gebruiken. Patagonië heeft zijn eigen filosofie, die tot uiting komt in elk detail van producten en unieke soorten service.

  Het Patagonia-logo komt volledig overeen met de naam – het toont een profiel van het Cerro Fitz Roy-gebergte (Fitzroy Massif) boven de stad El Schalten. Het handelsmerk heeft in de loop van de jaren van bestaan ​​van het bedrijf kleine veranderingen ondergaan, maar het idee is origineel en herkenbaar gebleven.

  Logo lettertype en kleuren

  Patagonia Logo

  Het logo is gemaakt in samenwerking met Yvon Shuinar zelf en designer-artiest Jocelyn Slack. Yvonne kwam op het idee en de kunstenaar belichaamde het in een visueel beeld. Het meisje gaf toe dat ze nog nooit in Patagonië was geweest, maar door de kleurrijke verhalen van Yvon wilde ze dit prachtige land bezoeken. Ze probeerde al deze emoties in het embleem zelf te belichamen. Voor het eerst verscheen het embleem op het label van merkproducten in de voorjaarscollectie van 1976.

  Het eerste embleem was kleurrijk en gedenkwaardig. Het was een rechthoekige plaat met het profiel van de Fitz Roy-reeks in zwart met een witte rand. Hierboven is de lucht geschilderd met blauwe, violette en oranje strepen. Op een zwarte achtergrond staat de naam van het merk “ratagonia”, met daaronder de uitdrukking “Daar elke stap van de weg.”

  Deze versie blijft tot op de dag van vandaag relevant. In 2011, toen er nieuwe soorten producten werden toegevoegd, werden twee extra logo’s ontwikkeld:

  Een zwart-wit (bergprofiel zwart, witte lucht), op een zwarte achtergrond een witte inscriptie “ratagonia” in een gewoon lettertype, eronder in hoofdletters – het woord VOORZIENINGEN.

  De tweede is gemaakt in wit en blauw (de achtergrond is wit, het profiel van de bergen en de inscriptie is blauw). Onder het woord “Patagonia” de uitdrukking “On Thames Street” (de naam van de hotelketen waar klimmers verblijven).

  Om de naam van het merk te schrijven, werd het lettertype Belwe Bold gebruikt – iets tussen de blokletters en hoofdletters, met behulp van schreven. Lettertype auteur Georg Belve.

  Het kleurenschema is ongewijzigd: wit, zwart, blauw, zacht oranje en paarse tinten. Heldere verzadigde kleuren symboliseren de kleur van de Patagonische lucht bij zonsondergang.