Overwatch Logo

  Overwatch Logo

  Overwatch is een computerspel voor meerdere spelers en meerdere platforms, gemaakt door Blizzard Entertainment (VS). Er werd aan gewerkt door Scott Mercer, Michael Elliott en Jeremy Craig, die het in het 2014e jaar voltooiden, maar pas twee jaar later officieel werden gelanceerd – in de 2016e.

  Betekenis en geschiedenis

  Overwatch Logo Geschiedenis

  De videogame werd voor het eerst geïntroduceerd in bèta en werd getest op BlizzCon van 2014 tot 2016. Vervolgens werd het onmiddellijk aangepast voor verschillende platforms: Xbox One, PlayStation 4 en Windows. In 2019 verscheen er een optie voor de Nintendo Switch. De spelmodus is multiplayer, waarbij je het toetsenbord, de muis of de gamepad kunt gebruiken.

  Het proces van interactie tussen deelnemers is gebaseerd op gevechten, dus veel helden zijn betrokken bij de ontwikkeling van de plot. Elke gamer kan meer dan twintig karakters kiezen. In principe zijn ze verdeeld in twee groepen, die elk uit zes personen bestaan. In een computerspel is er een element van robotisering, dat het logo sterk heeft beïnvloed.

  Logo lettertype en kleuren

  Overwatch Logo

  De volledige versie van het logo bestaat uit twee delen: grafisch en mondeling. Beiden worden gepresenteerd in een combinatie van donker zilver en oranje. En het embleem zelf bestaat uit een wijd open cirkel (op twee plaatsen bovenaan onderbroken) en heeft twee symmetrisch geplaatste “dwarsbalken” binnenin die niet dicht bij elkaar staan.

  De ontwikkelaars hebben veel betekenissen in het logo gestopt, dus ze hebben geen exacte uitleg gegeven. Hierdoor ziet elke gebruiker iets anders in hem, afhankelijk van de gekozen strategie en karakter. Ja, de relatie met hen is heel hecht, omdat het Overwatch-teken op verschillende manieren wordt geïnterpreteerd.

  Versie 1. Dit zijn de letters “O” en “W” op elkaar gestapeld. Ze maken deel uit van de naam van het videospel en zijn afgeleid van de woorden “Over” en “Watch”.

  Versie 2. Het embleem lijkt visueel op een Stille Oceaan – een wereldwijd vredesteken. Dit komt doordat de eerste taak van het team is om conflicten het hoofd te bieden en vrede te ondersteunen.

  Versie 3. Het logo symboliseert twee handen gevouwen in gebed (waarschijnlijk voor vrede), en het gouden bovenste deel is de opkomende zon, die een sprankje hoop zal geven en licht zal geven op de omringende ruimte.

  Versie 4. Dit is een hifi-gebaar van twee gamers, wat een moderne begroeting en gezamenlijke actie betekent, aangezien Overwatch een teamspel is.

  Versie 5. Het embleem toont het heraldische rondel, dat er precies zo uitziet als het ronde schild van de Spartanen, omdat het genre van multiplayer-games verbonden is met militaire veldslagen. Het binnenste element lijkt op de Griekse lambda, equivalent aan de letter “L”. En zij verwijst op haar beurt naar de naam van de plaats waar Sparta ooit was – Lacedaemon (of Laconia). Bovendien wordt “C” in het woord “Sparta” in het Oudgrieks geschreven als “Σ” (sigma). Omgekeerd lijkt het erg op het centrale deel van de rondel.

  Logo Overwatch

  Het computerspel heeft ook nog een ander symbolisch element: de vlag. Het is gebaseerd op een logo op een blauwe achtergrond. De vlag werd geïntroduceerd in de officiële trailer van videogames.

  De verbale afbeelding van het Overwatch-logo is gemaakt in een individueel lettertype dat visueel lijkt op de inscripties die worden gebruikt in de emblemen van de Namco, Triforce Nintendo, Sega-systemen. Het verschil tussen beide is erg klein.

  Het meest karakteristieke teken is “A”. Het wordt geplaatst alsof het een symbool van overwinning is – “V” (van het woord “Victoria”), ondersteboven. De “O” wordt niet afgebeeld als een cirkel, maar als een half vierkant met een onderste open lijn aan de linkerkant. “R” heeft een binnenruimte, “E” heeft een verkorte centrale dwarsbalk. Bovendien hebben sommige letters de bovenhoeken duidelijk doorgesneden.