Opgedrukte muziek in het Polar Music Prize-logo

Polar Music Prize Logo

Oprichter van de Polar Music Prize, Stig «Stikkan» Anderson, in 1989 creëerde hij een merk dat de muziekcultuur tot op de dag van vandaag naar een nieuw niveau tilt. Toen leek het erop dat de markt van de muziekindustrie gevuld was met jonge creatieve sterren die een revolutie op het podium veroorzaakten, hun uiterlijk transformeerden, PR deden op hun capriolen, in verschillende situaties terechtkwamen en hun muziek naar voren duwden. Ik wilde iets onvergetelijks, lichts en complexs tegelijk. Niet alleen grappige optredens op het podium, maar diepe muziek van hoge kwaliteit die het hart doordringt en voor lange tijd helende tonen in de ziel achterlaat.

Polar Music Prize Nieuw Logo

Zo kwam de Polar Muziekprijs tot stand. Dit is geen popproject, geen lokale «fabriek van sterren», maar een prijsuitreiking voor geëerde muzikanten die in naam van muziek creëerden, eenvoudige melodieën nieuw leven inbliezen, op zoek gingen naar gekoesterde motieven om een ​​stempel op de geschiedenis te drukken. Het was meteen duidelijk dat de Polar Music Prize geen Grammy was. Dit is een meer sublieme, serieuze en belangrijke gebeurtenis.

De ceremonie staat in het teken van vernieuwende muziek die grenzen overschrijdt en verlegt, verschillen tussen culturen uitwist, volkeren verenigt. Tot op zekere hoogte kan dit zelfs worden beschouwd als een Nobelprijs voor muzikale uitmuntendheid.

Het logo, waarmee de award begon, is niet toevallig gekozen. Het is een kroon gevuld met verschillende muzikale grafische symbolen binnenin. Een mooie illustratie van waar een merk om draait.

Logo Polar Music Prize

Na lange tijd werd besloten om het logo iets te veranderen zodat de herkenning honderd procent was, maar het symbool zelf werd eenvoudiger.

Bedow Creative Agency heeft een nieuwe kijk op het logo van de ceremonie gepresenteerd. Het bijgewerkte symbool is een verbeterde versie van het bestaande Polar-logo, met minder muzikale elementen en een schoner en schoner uiterlijk. Om de leesbaarheid in verschillende maten en schalen op media te garanderen, werd voorgesteld om de contouren van muzikale tekens te verzachten, om zo het effect van een driedimensionale kroon te creëren, en niet alleen een contourstreek.

De kroon als symbool van privilege, elitisme, erkenning is een veelvoorkomend leidmotief in het ontwerp van veel merken die hun belang willen tonen en de degelijkheid van het bedrijf willen benadrukken.

Polar Music Prize Voor en Na Logo (geschiedenis)

In dit geval betekent de kroon als prijs een eerbetoon aan de muziek en de mensen die het maken. Dit is een prijs voor de verdiensten van die mensen die het recht verdedigen om innovatieve muziek te maken, om het naar het publiek te brengen, zonder culturele of sociale grenzen te kennen.

Aan het symbool van de kroon kan men zelfs begrijpen dat de musici die deze prijs krijgen, net als de mannen van de koning, de wacht houden in de muziekindustrie. Dit zijn onafhankelijke experts, insiders van de muziekniche die hun bijdrage hebben geleverd aan de geschiedenis van de ontwikkeling van muziek en al verliefd zijn geworden op het grote publiek.

Het logo heeft ook een eenvoudig zwart lettertype om de titel van de prijs weer te geven. De kleuren Polar Night en Midnight Sun zijn gebruikt om een ​​verfijnd palet voor het merk te creëren. Het associeert op harmonieuze wijze de oorsprong van het merk, weerspiegelt het oude zwart en goud, zonder slechte smaak te creëren.

Succesvolle transformatie van het logo. De muziek gevangen in de kroon is een unieke stijl, het kenmerk van de prestigieuze prijs, waar veel hedendaagse muzikale figuren naar streven.