Oostenrijkse Motorfietsen

  Oostenrijkse Motorfietsen

  Bij motormerken gaat het niet alleen om het populair maken van prestigieuze voertuigen voor liefhebbers van rij- en dynamiek. Dit is een heel verhaal dat de makers van elk merk koesteren. Dit is een legende die in werkelijkheid zijn verwerkelijking heeft gevonden; uitgebreid veld van verenigingen; iemands droom komt uit. Wij brengen een overzicht van de bekende Oostenrijkse merken onder uw aandacht.

  KTM

  KTM Logo

  Het bedrijf KTM verscheen in 1936. Het bedrijf werd opgericht in Mattighofen. Het bedrijf werd geleid door ingenieur Hans Trunkenpolz. Aanvankelijk was het een werkplaats die gespecialiseerd was in metaalbewerking. De productie van motorfietsen begon bijna 2 decennia na de oprichting van de onderneming, in 1954.

  Het merk staat bekend om de offroad motoren. Maar de afgelopen jaren is de productlijn uitgebreid met racefietsen.

  Door de geschiedenis van het bedrijf te begrijpen, wordt de symboliek van het logo duidelijker. De naam van het bedrijf is cursief gedrukt. Dit roept een associatie op met de dynamiek die natuurlijk is voor de offroad-motorfietslevensstijl. De letter “T”, die boven de rest uitsteekt, roept gedachten op over de soliditeit van het bedrijf, zijn solide geschiedenis, respectabiliteit en verantwoordelijkheid in het productieproces. Oranje in logo-ontwerp wordt echter als zachter ervaren dan rood. In dit geval kan het worden geïnterpreteerd in de context van de betrouwbaarheid van het bedrijf.

  Husqvarna Motorcycles

  Husqvarna Logo

  Husqvarna Motorcycles is een dochteronderneming van de gigantische KTM. Al verscheen het merk zelf al veel eerder in Zweden. Aan het einde van de 19e eeuw werd het bedrijf Husqvarna opgericht, dat zich specialiseerde in de productie van fietsen. Het jaar 1903 werd een mijlpaal in het werk van de onderneming, toen de eerste motorfiets onder dit merk werd geproduceerd.

  De recente geschiedenis van Husqvarna Motorcycles is net zo dynamisch als fietsen. De onderneming werd verschillende keren doorverkocht aan machtige ondernemingen, die erin slaagden eigendom te zijn van het Italiaanse bedrijf Cavina en het legendarische merk BMW Group. In 2013 nam KTM Husqvarna Motorcycles over. Tegenwoordig staat het bedrijf over de hele wereld bekend om zijn racemotoren. Hier zien we dus de samensmelting van Australische en Oostenrijkse fabrikanten.

  Als we het hebben over het Husqvarna Motorcycles-logo, dan is het conceptueel best interessant. De bedrijfsnaam is niet alleen voluit gespeld, maar de hoofdletter is omlijst met een interessant visueel symbool, waarvan de bovenkant vaag op een kroon lijkt. Een deel van het tweede woord is onderstreept, wat wijst op nadruk en specificiteit. En blauw, dat in logo-ontwerp wordt geassocieerd met veiligheid en rust, is in deze context heel toepasselijk. Hij lijkt eraan te herinneren: “De fabrikant heeft ervoor gezorgd dat zijn motorfietsen betrouwbaar zijn en niet in de steek gelaten worden.”

  Puch

  Puch Logo

  Puch is van oorsprong een Oostenrijks-Hongaars en later een Oostenrijks bedrijf. Aanvankelijk heette het Steyr-Daimler-Puch. Sinds 1864 produceert het bedrijf militair materieel, vuurwapens, auto’s, vliegtuigen en motorfietsen. De autoproductie stopte in de vroege jaren 2000. Opgemerkt moet worden dat velen in de wereld het bedrijf precies kennen als motorfietsfabrikant.

  Het logo is ontworpen als een embleem. Dit is een competente stilistische beslissing die traditie en autoriteit aangeeft. Direct lettertype is een teken van specificiteit in positionering. Het contrast van zwarte en witte kleuren is een indicatie van de helderheid en uniciteit van het associatieve bereik dat het merk oproept. Het logo gebruikt echter ook felgroen. Deze kleur wordt geassocieerd met natuur, activiteit, gezondheid en dynamiek. Deze combinatie ziet er vrij logisch uit, niet alleen visueel, maar ook qua betekenis. En de afgeronde vormen en lijnen egaliseren het contrast en geven niet alleen een specifieke, gepaste zachtheid aan het concept van het embleem.

  Husaberg

  Husaberg Logo

  Nadat het Italiaanse bedrijf in 1987 de productietak van Husqvarna Motorcycles had gekocht en de productie naar Italië had verplaatst, besloot de groep ingenieurs in Zweden te blijven. Het werd geleid door Thomas Gustavsson. Deze beslissing vormde het begin van het bestaan ​​van het merk Husaberg, dat vervolgens werd overgenomen door het Oostenrijkse bedrijf KTM Sportmotorcycle.

  Het bedrijfslogo gebruikt de volledige naam. Het gestileerde lettertype en de symmetrische langwerpige eerste en laatste letters met scherpe randen zijn een interessante oplossing. Zo’n logo ziet er ongetwijfeld gedenkwaardig, stijlvol en helder uit. Vooral als je bedenkt dat het de diepblauwe kleur van het lettertype zelf gebruikt en de felgele lijn die is gekozen voor de bovenste onderstreping. Op zichzelf roept het idee van een onderstrepingsteken een associatie op met vreemdheid. Tegelijkertijd is het een goede stilistische truc die het logo nog duidelijker maakt. Deze beslissing is rationeel en vanuit praktisch oogpunt, aangezien de verschillende lettergroottes in het onderste deel van het logo het onmogelijk zouden maken om eronder een streep te trekken.

  BRP-Rotax GmbH & Co KG

  Rotax Logo

  Het Oostenrijkse productiebedrijf BRP-Rotax GmbH & Co KG is beter bekend als Rotax. Het is een dochteronderneming van het Canadese bedrijf BRP en is gespecialiseerd in de productie van gemotoriseerde voertuigen voor entertainment en extreme sporten. De geschiedenis van de wereldfaam van het Oostenrijkse bedrijf begon in 1950 – samen met de productie van de beroemde LOHNER-scooter.

  Tegenwoordig roept het logo van het bedrijf associaties op met bijzonderheden en maakbaarheid. Het rechtopstaande witte lettertype doet denken aan de duidelijkheid en transparantie van productienormen. Een bordeauxrode achtergrond met een gradiënt wordt traditioneel beschouwd als een nadruk op autoriteit, degelijkheid en intelligentie. En het BRP-embleem is een treffende herinnering aan welke reus het moederbedrijf van Rotax is.

  Overleden motormerken

  Delta-Gnom

  Delta-Gnom Logo

  Delta-Gnom werd opgericht in 1923. Ooit ging ze de geschiedenis in als een beroemde motorfietsfabrikant. De productie ging door tot de jaren ’30. Enige tijd hervatte het en duurde tot 1955.

  Als je naar het logo van het bedrijf kijkt, is het vrij welsprekend en komt het overeen met de naam. Aan de basis is een grote driehoek (delta), verdeeld in binnenste segmenten door kleine driehoeken. Het gestileerde lettertype, waarvan de hellingen de segmenten van de figuur volgen, is ingeschreven in de compositie.

  Steyr-Daimler-Puch

  Steyr-Daimler-Puch Logo

  Steyr-Daimler-Puch is hierboven al genoemd. Het dateert uit de tijd van Oostenrijk-Hongarije, bestond van 1864 tot 2001. Het bedrijfslogo lijkt op een doel, in het midden waarvan de naam in witte letters is geplaatst. Het woord ernaast is gedupliceerd in zwart cursief lettertype. Deze oplossing is hoogst ongebruikelijk. Maar als je kennis maakt met de geschiedenis van het bedrijf, dat in sommige stadia van zijn bestaan ​​onder meer vuurwapens produceerde, is het heel begrijpelijk. Tegelijkertijd kan de naam in het midden worden geassocieerd met een doel dat relevant is voor mensen met een “gerichte” visie op hun prioriteiten. Ondanks dat het logo alleen witte en zwarte kleuren gebruikt, ziet het er visueel en semantisch sterk uit.

  Dit was de TOP van interessante en aantrekkelijke logo’s van Oostenrijkse motormerken.