OnlyFans Logo

OnlyFans Logo

OnlyFans is een Brits online platform waar gebruikers toegang krijgen tot exclusieve content. De dienst wordt te gelde gemaakt: de makers van foto- en videomateriaal bepalen zelf hun kosten. Ze kunnen geld vragen om bepaalde berichten te bekijken of een maandelijks bedrag van niet meer dan $ 50 per persoon in rekening brengen. De bron van extra inkomsten zijn vrijwillige donaties. Toegegeven, de site neemt 20% van alle betalingen in beslag. Ondanks de hoge kosten is OnlyFans de laatste jaren erg populair geworden. Het trok de aandacht van degenen die hun baan verloren als gevolg van de COVID-19-pandemie en degenen die op zoek waren naar digitaal entertainment. Alleen al in 2020 groeide de omzet met 540% en het aantal gebruikers met 500%.

Betekenis en geschiedenis

OnlyFans Logo Geschiedenis

Het platform voor het uitwisselen van mediaproducten bestaat sinds 2016 en maakt deel uit van de structuur van Fenix ​​International. De maker, Timothy Stokely, wilde publieke figuren en hun fans dichter bij elkaar brengen, zodat sommigen konden verdienen aan hun eigen talenten, terwijl anderen toegang konden krijgen tot exclusief materiaal. Meestal verdienen publieke figuren, modellen, fitnesstrainers, visagisten, culinaire instructeurs en YouTube-bloggers geld met hun werk. Maar OnlyFans heeft een duistere kant: de service wordt gebruikt voor pay-per-view-inhoud voor volwassenen. Daarom heeft de site strikte leeftijdsbeperkingen van 18+. Ondanks het ontbreken van een verbod op de publicatie van openhartige foto’s en video’s, houden moderators nog steeds toezicht op «triggerwoorden».

Het tweede meest populaire onderwerp is schoonheid en make-up. Bijvoorbeeld lessen over het aanbrengen van make-up of het stylen van haar van professionele stylisten. Muzikanten, fitnessliefhebbers en chef-koks hebben ook een vast publiek gevonden. Ze gebruiken OnlyFans als een add-on voor hun sociale netwerken, een plek om abonnementskosten in rekening te brengen. De auteurs blokkeren geplaatste video’s en foto’s om ze betaald te krijgen. Dit concept is terug te vinden in het logo van het online platform: het pictogram in de vorm van een slotje verwijst duidelijk naar beperkte toegang. Het is geïntegreerd in de letter «O» van de naam van de service.

2016 — 2021

OnlyFans Logo 2016-2021

Het belangrijkste grafische symbool van OnlyFans is een inscriptie die verschillende stijlen combineert. De linkerkant («ALLEEN») ziet er zeer beknopt uit dankzij een eenvoudig schreefloos lettertype en zwarte letters. Het enige opvallende element is het blauwe hangslot dat in de eerste letter is afgebeeld. Het bestaat uit een halfrond lichaam en een halfronde boog. Het sleutelgat is een kleine witte cirkel met een streepje aan de onderkant.

In het geval van OnlyFans symboliseert het slot gesloten toegang tot auteursrechtelijk beschermde inhoud. Maar in de cultuur van verschillende landen wordt het beschouwd als een talisman die rijkdom, geluk en geluk aantrekt. De betekenis ervan kan dus op twee manieren worden geïnterpreteerd.

Het tweede deel van het logo (“FANS”) steekt af tegen de achtergrond van het eerste en verschilt zowel in kleur als in stijl. Met zijn schittering en onzorgvuldige vorm balanceert het de minimalistische helft van de inscriptie, omdat het hoofddoel van de service digitaal entertainment is.

2021 – heden

OnlyFans Logo 2021

Het huidige logo is radicaal anders dan de vorige versie: in plaats van een cursieve inscriptie verscheen er een gedrukte, het slot in de ring verdween en de ring zelf veranderde in een bijna ononderbroken cirkel die leek op een donut met vleugels. Ondanks de belachelijke vergelijking met de vleugel, is hij er nog steeds: volgens de ontwerpers zijn dit de horizontale strepen van de letter «F», die verbonden is met de «O». Ze hebben haar uitstekende delen gestileerd, waardoor ze sierlijker en vloeiender zijn geworden, zodat ze echt op vleugels lijken. In plaats van een miniatuurslot worden nu de eerste tekens van de naam van de dienst gebruikt, gecombineerd tot het voorzetsel «OF».

Logo lettertype en kleuren

OnlyFans Logo

De ontwikkelaars besloten de tekst leesbaar te maken, waarvoor ze een gedrukt lettertype kozen in plaats van een cursief lettertype. De inscriptie is gemaakt in ronde grotesk. Het kleurenpalet is uitgebreid: naast lichtblauw heeft het logo nu donkerblauw, dat wordt gebruikt om de tweede helft van de naam en de zichtbare elementen van de letter «F» in te kleuren.

Logo OnlyFans