Ongebruikelijk logo voor Apt Buildings

Apt Buildings Logo

Bouw- en vastgoedactiviteiten zijn zeer specifiek. Door zich te richten op ‘s werelds toonaangevende merken, hebben klanten met claims op het luxesegment altijd een duidelijk idee van wat voor soort logo ze willen zien.

Interessante persoonlijkheden als Petr en Fed Novikov, ex-Strelka en Airbnb, de oprichters van Apt Buildings, hebben hun eigen wereldbeeld en creatieve visie. Ze hebben niet alleen een niet-standaard benadering van beeldende kunst, maar ook van het leven in het algemeen, maar ook van het bedrijfsleven. Frisse gedachten en inzichten die u doen verhuizen naar onroerend goed, of liever onroerend goed. Voor zulke creatieve persoonlijkheden is thuis niet alleen een plek om te wonen. Het is een platform voor het realiseren van uw creatieve ambities, dromen, emoties, esthetische smaak en nieuwe verbluffende ideeën. Het is belangrijk voor hen om een ​​huis te creëren waarin men niet alleen voor een lange tijd, maar zelfs voor altijd zou kunnen wonen, zodat niet in een doos, maar in een oase, waar elke hoek zal worden gevuld met zijn eigen speciale betekenis.

Apt Buildings Nieuw Logo

Het merk Apt is een voorbeeld geworden van een unieke visualisatiestijl, rekening houdend met de voorbereiding op de release van het logo en in het algemeen het hele proces van creatieve generatie.

Het logo gaat niet over like en verheven worden tot de hype op internet, het is niet iets monsterlijks ouds en zal een symbool zijn van het eeuwige en onwrikbare, kosmische en fantastische. Dit is een niet-triviale kijk op triviale dingen.

Het lijkt erop, wat kan je nu verbazen, wanneer zoveel ideeën en verschillende creatievelingen worden gepromoot in de visuele wereldcultuur? Het blijkt dat er iets is.

Het idee van het logo is gebaseerd op het concept van “onderbewuste luxe”. Texturen, vormen, visuele illusies, raadsels bedenken en puzzels oplossen die naar buiten maar half opengaan, en dan zelf bedenken.

Logo Apt Buildings

Anders, exclusief en tot op zekere hoogte zelfs grappig. Deze beschrijvende kenmerken moeten op dezelfde manier worden gebruikt als het merk Apt.

Ik wilde eenvoud en gratie benadrukken in het merklogo. Er zijn slechts drie letters, maar hoe verbindt u ze om het innovatief en zelfs met een wow-effect te maken? Het was onmogelijk om een ​​naïef, eenvoudig en absoluut kinderachtig ontwerp voor te stellen. Het zou een beslissing zijn om het hele creatieve initiatief in de kiem te smoren.

Daarom bedachten we ons eigen, unieke en onnavolgbare «gezicht» van het merk. Er waren geen duidelijke richtlijnen, geen associaties, een volledige carte blanche voor ontwerpers. Daarom gingen ze voluit, op zoek naar de juiste aanpak om een ​​beeld te creëren.

Dus, het pad van modellering volgend, bestudeerden we de kenmerken van textuur, alternatieven voor de lettertypeafbeeldingen van het alfabet. Er werden eenvoudige krabbels gebruikt, die gestileerd konden worden en iets ongewoons konden maken.

Er waren verschillende fundamenteel verschillende benaderingen die werden geïmplementeerd in het stadium van het voorbereiden van de schetsen. De ideeën van het logo werden afgebeeld in de vorm van oude postzegels, volumetrische letters, op een steen, gegoten uit metaal, en natuurlijk meer bekende vormen voor de leek, alleen ter vergelijking.

Het bleek onverwacht cool. De dunne lijnen van de drie letters, die zijn omcirkeld in een ongelijke cirkel, nog dichter bij de vorm van een ovaal, werden door de ontwerpers weergegeven op verschillende stenen oppervlakken, wat een driedimensionaal effect aan de naam gaf. Het geheim van de schoonheid en het spektakel van het beeld ligt in het gebruik van verschillende weergavemodellen, hoewel het logo in werkelijkheid lijkt op een ongelijkmatige belettering gemaakt door een pen met een dunne staaf.

Het beeld wordt getransformeerd in combinatie met andere elementen. Het lijkt erop dat het juist de harmonie en eenheid met de omringende wereld en de omgeving was die de creatievelingen wilden laten zien. Ze zijn zeker 100% geslaagd.