Oikos is het nieuwe logo van de beroemde en heerlijke yoghurt

Oikos Logo

Griekse yoghurt Oikos is erg populair in Griekenland zelf en geniet van welverdiend succes, waarbij het succesvol concurreert met andere producenten in de VS en andere landen van de wereld. Waar een merk minstens één keer zijn product heeft kunnen demonstreren, wint het noodzakelijkerwijs aan populariteit, ontvangt het bestellingen van handelsdistributeurs. Een deel van de promotieportfolio van het bedrijf is eigendom van het Amerikaanse Danone North America, dat van mening was dat de technologie voor het vervaardigen van het product veelbelovend is, en dat de kwaliteit en smaak steeds meer kopers zullen aantrekken, niet alleen in Amerika.

Oikos Nieuw Logo

De nieuwe verpakking, met de hulp van Danone North America en Beardwood & Co. zorgde voor een heel andere visuele perceptie van het product. Groot, bijna het hele oppervlak van de merknaam bestrijkend — strak zwart lettertype van de naam met een kleine R aan de bovenrand van de laatste letter met een afbeelding van fruit of vanille in het onderste gedeelte creëerde een unieke compositie die onmiddellijk de smaak beïnvloedt knoppen door visuele waarneming. Het is onmogelijk om voorbij zulke heerlijke en sappige vruchten te kijken, afgebeeld in hun hele vorm met glanzende vochtdruppels, die er zo natuurlijk uitzien dat je het met je handen wilt nemen en het meteen in je mond wilt stoppen. Hetzelfde geldt voor de afbeelding van een vanillebloem, die haar natuurlijke schoonheid absoluut nauwkeurig weergeeft.

Logo Oikos

De afbeeldingen bevinden zich in het midden van de compositie en staan ​​voor de tekst, waarbij ze de letters langs de onderrand enigszins bedekken. De ontwikkelaars slaagden erin om het fruit volume te geven, wat tot uiting komt in hun perceptie door de consument. Een goede oplossing was om de achtergrondafbeelding van de yoghurt zelf te maken met zachte en fluweelachtige golven die optreden wanneer het product wordt geschud, vanwege de consistentie.

De dynamische en zeer natuurlijke afbeeldingen van de yoghurtcomponenten en de achtergrond in het embleem zijn zeer goed uitgebalanceerd met de merknaam, waardoor een starre fixatie van het oog direct op alle elementen ontstaat.

Oikos Voor en Na Logo (geschiedenis)

Afwijzing van de afbeelding van een lepel op het embleem is een demonstratie van de afwijzing van allerlei conventies, inclusief een lepel, als er een verlangen is om een ​​gezond en natuurlijk product te proeven. De rebranding maakte het mogelijk om zowel de verpakking als de verkoopmogelijkheden te wijzigen. Tegenwoordig is Oikos-yoghurt met het nieuwe logo in heel Amerika verkrijgbaar in single packs, 4-packs, quarts.