Ohio State Logo

  The Ohio State University Logo

  Ohio State is de naam van de Ohio State University (OSU), opgericht in 1870. Het bevindt zich in Columbus en is het vlaggenschip van het lokale universitaire systeem. De eerste keer na opening was het een hogeschool waar studenten landbouw- en technische disciplines studeerden. In 1878 kreeg de onderwijsinstelling bij besluit van de Algemene Vergadering van Ohio de status van een universiteit, waardoor de reikwijdte van haar activiteiten aanzienlijk werd uitgebreid. Als gevolg hiervan had hij een sportafdeling van Buckeyes (genoemd naar de staatsboom van Buckeye, Aesculus glabra). Het heeft nu 36 universiteitsteams. De meest bekende onder hen zijn voetbal, basketbal, honkbal en hockey.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Ohio State

  Wat is Ohio State University?

  Het is de op twee na grootste instelling voor hoger onderwijs in de Verenigde Staten en staat bekend om zijn ongelooflijk groene campussen en sport- en gezondheidsprogramma’s.

  Aanvankelijk heette de onderwijsinstelling Ohio Agricultural and Mechanical College. Het uiterlijk was vijandig tegenover de bevolking vanwege de landbouwbelangen van de staat en de concurrentie om landbronnen. De school bevond zich immers aanvankelijk aan de noordelijke rand van Columbus – in een boerengemeenschap. Na 8 jaar veranderde gouverneur Rutherford B. Hayes de universiteit in een universiteit en breidde hij de rechten uit, zodat hij veel disciplines en zijn eigen sportteams had.

  In september 1873 schreef de staat Ohio 24 studenten in. In 1879 studeerde de eerste vrouwelijke student af. Nadat het een universiteit was geworden, veranderde de naam in The Ohio State University, waar het artikel “de” een verplicht onderdeel is van de officiële naam. Sinds minstens de jaren negentig zijn NFL-spelers op deze manier geïntroduceerd, met de nadruk dat dit een instelling voor hoger onderwijs is.

  In de jaren 1880 begonnen afgestudeerde studenten aan de universiteit te studeren. In 1891 verscheen er een juridische richting in. Later werden journalistieke, handels- en commerciële, veterinaire, optometrische, tandheelkundige en algemene medische colleges geopend. In 1916 ontving de universiteit het lidmaatschap van de Association of American Universities.

  Tegelijkertijd ontwikkelde de sportafdeling zich actief, waaronder veel sportclubs. Ze zijn nu NCAA Division I-leden in alle disciplines en zijn lid van de Big Ten Conference, met uitzondering van het dameshockeyteam, dat is aangesloten bij de Western Collegiate Hockey Association. Spelers worden zeer gewaardeerd: een voetbalclub is bijvoorbeeld volgens experts ongeveer $ 1,5 miljard waard, wat wordt beschouwd als de grootste weddenschap in de Verenigde Staten.

  The Ohio State University Logo Seal

  Ohio State is een van de universiteiten waarvan de clubs nationale kampioenschappen hebben gewonnen in alle basissporten voor mannen (voetbal, honkbal en basketbal). Ze hebben ook nationale wedstrijden gewonnen in roeien, schermen, zwemmen, volleybal, worstelen en synchroonzwemmen. Het hippische team werd de winnaar van 8 kampioenschappen van de Intercollegiate Horse Show Association. Hoewel de universiteit en de universitaire sportafdeling verschillende emblemen hebben, hebben ze dezelfde naam. Dit is terug te zien in de logo’s.

  Het zegel heeft twee klassieke vormen tegelijk – een ronde in de vorm van een rondel en een driehoekige in de vorm van een schild. Het centrale deel wordt ingenomen door een opengeslagen boek, omgeven door een witte hoepel, met aan de onderkant een blad van de Buckeye-boom (Aesculus glabra), de mascotte van de staat Ohio. Ze worden geplaatst op een gestreept bord met verticale strepen. Hierboven staat het oprichtingsjaar van de universiteit, hieronder zijn twee linten en het Latijnse gezegde “DISCIPLINA IN CIVITATEM” met twee grote “T” weergegeven. Op de buitenste brede strook staat de volledige naam van de onderwijsinstelling en de stad waar deze gevestigd is. Langs de rand van het wapen loopt een gedraaid touw.

  Het tekstgedeelte van het embleem bestaat uit een gedetailleerde naam van de universiteit met de nadruk op de woorden “OHIO STATE”, die groter lijken dan de rest. De bovenste regel (er zijn er vier) bevat het artikel “THE”, waar tussen elk van de drie letters een punt staat. De onderste rij wordt ingenomen door het opschrift “UNIVERSITY”. Hoewel het in hoofdletters is, wordt het in kleine letters gedaan. De naam is wit geschilderd en geplaatst in een bordeauxrood vierkant met scherpe hoeken en rechte lijnen. Het lettertype is een klassiek lettertype met schreven. In het woord “STATE” worden alle letters gecombineerd: “ST” en “TE” – bovenaan, “A” – onderaan.

  Ohio State Buckeyes-logo’s

  Ohio State Logo Geschiedenis

  De sportafdeling heeft zijn eigen logo’s, waarvan de allereerste in 1958 verscheen. Visueel hebben ze niets te maken met de emblemen van de universiteit, met uitzondering van een grote “O”, die de naam van de staat en de instelling voor hoger onderwijs aangeeft.

  1958 – 1986

  Ohio State Logo 1958-1986

  De debuutversie van het logo bestaat uit een gekrulde “O” met uitgesneden hoeken, die doet denken aan een achthoek. Het is rood geverfd en heeft een dubbele rand – een witte en zwarte streep die zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant loopt.

  1987 – 2012

  Ohio State Logo 1987-2012

  Na een herontwerp in 1987 werd het embleem aangevuld met het opschrift “Ohio State” met een “S” in het midden – in het binnenste lumen van een grote letter “O”. Het is verplaatst van het vorige logo en is op de achtergrond gemaakt. Bovendien hebben de ontwikkelaars de randlijnen erop vergroot en de zwarte kleur vervangen door grijs. Beide woorden in de naam van de sportvereniging van universiteitsteams zijn gemaakt in dezelfde stijl als het hoofdbord. Ze gebruiken strakke lijnen en gekrulde trimmen van de hoeken van de beginletters.

  2013 – heden

  Ohio State Logo 2013-vandaag

  Na de update van het logo verdwenen de dubbele strepen in de woorden – er bleef slechts één zwarte lijn over, waaruit de letters bestaan. De rest van de elementen zijn hetzelfde. De wijzigingen waren nodig om het opschrift leesbaar en duidelijk zichtbaar te maken op verschillende media.

  Logo lettertype en kleuren

  Ohio State University Logo

  De identiteit van de universiteit en haar sportafdeling wordt geassocieerd met de naam. Het gemeenschappelijke element in hen is de uitdrukking “Ohio State”, die in alle drie de logo’s is opgenomen. Deze inscriptie verwijst tegelijkertijd naar zowel de onderwijsinstelling als de teams.

  Het tekstmerk van de Ohio State University is in een leesbaar dun Sentinel-lettertype – met schreven en klassieke glyphs. Het lijkt ook op de Capita, die meer afgeronde hoeken heeft dan het origineel. Het logo van het sportteam is geschreven in een lettertype dat nauw aansluit bij Geronimo’s Ohio Collegiate.

  De kenmerkende paletten van OSU en Buckeyes zijn identiek, daarom hebben alle emblemen een grijze en rode Scarlet. Extra kleuren zijn wit en zwart. Bovendien zijn ze geen achtergrond, maar basis, omdat ze worden gebruikt voor inscripties en randlijnen.