Off White Logo

  Off White Logo

  Off-White is een modemerk uit Italië, gespecialiseerd in de productie van trendy kleding, schoenen en accessoires voor jongeren in een casual stijl. Ze houdt zich ook bezig met de productie van merkmeubels en onderhoudt de samenwerking met een aantal toonaangevende internationale bedrijven – IKEA, Levi, Nike, Rimowa, Timberland, Champion en vele anderen, met wie ze gezamenlijke projecten uitvoert. De oprichter van het merk is Virgil Abloh, een Amerikaanse ontwerper die het in 2012 oprichtte. Het huidige moederbedrijf is New Guards Group. Het hoofdkantoor is gevestigd in Milaan.

  Betekenis en geschiedenis

  Off White Logo Geschiedenis

  Wat is gebroken wit?

  Off White is een streetwear merk. Het is gemaakt door een Amerikaanse ontwerper in Italië om zijn eigen geometrische prints op dingen te zetten.

  Aanvankelijk heette dit bedrijf Pyrex Vision, maar daarna kreeg het een nieuwe naam. De reden is de mislukte start, die zwaar werd bekritiseerd, niet alleen vanwege het ontbreken van een concept, maar ook vanwege bedrog. De flanellen T-shirts van Ralph Lauren werden eenvoudig bedrukt met “PYREX 23” op het etiket en vervolgens doorverkocht tegen een nieuwe hogere prijs van $ 550.

  Al snel gaf Virgil Abloh zijn handelsmerk een andere naam en vulde het met ideologie. Ze positioneert zichzelf nu als een grijs gebied tussen zwart en wit. Haar collecties hebben herhaaldelijk deelgenomen aan Parijse modeshows en worden nu verkocht in de beste boetieks in New York, Londen, Tokio en Hong Kong. In 2019 werd het modemerk overgenomen door José Neves, de eigenaar van Farfetch, toen hij het moederbedrijf van Off-White, de New Guards Group, overnam.

  Aangezien dit een jonge vertegenwoordiger van de modemarkt is, heeft hij maar één logo. Maar er zijn ook een aantal pictogrammen die worden gebruikt als bedrijfsprints op producten – een soort identificatiesymbolen van het handelsmerk. Ze heeft er twee.

  Ze is heel eenvoudig en bescheiden. Er is niets bijzonders aan, ondanks de aanspraken van het merk op de Parijse en Milaanse catwalks. Maar dit is zijn truc. Beknoptheid, bruikbaarheid, jeugd – dit zijn de drie pijlers waarop zijn roem rust. Dit minimalisme past perfect in de casual stijl.

  Het logo bevat de naam van het modemerk, geschreven in klassieke letters. De eerste tekens in woorden zijn hoofdletters, de rest zijn kleine letters, zoals vereist door algemeen aanvaarde spellingsnormen. Aan de rechterkant (aan het einde) staat een indicatie van de officiële status van de identiteit – “TM”. Zwarte tekst op een witte achtergrond wordt enerzijds pakkend en anderzijds vertrouwd ervaren. Dit alles past perfect in het concept van de oprichter – een grijs gebied tussen zwart en wit.

  Logo Off White

  Dezelfde kleuren worden gebruikt voor de bedrijfsiconen die de kleding aanvullen. De meest bekende tekening heeft de vorm van vier pijlen die vanuit het midden in verschillende richtingen wijzen. Ze zijn zo gerangschikt dat ze een vierkant vormen. Dit symbool werd bespioneerd en geleend door ontwerper Virgil Abloh van Glasgow Airport. Het identiteitsmerk is ontwikkeld door Kinneir Calvert Associates om het interne ontwerpsysteem te markeren.

  Een ander embleem ziet eruit als een gestreept vierkant dat diagonaal van hoek tot hoek is gevoerd. Hierboven staat in zwart-wit “WIT”. De merknaam is in hoofdletters met grote schreven gedrukt. In totaal zijn er 15 brede strepen op het plein, die vroeger eigenlijk herkenningstekens waren. Ze maakten deel uit van het gangway- en voertuigverfschema van de luchthaven van Glasgow en waren vanuit elke hoek onmiddellijk te zien. Helderheid werd eraan toegevoegd door gele lijnen (zo zien de originele vierkanten eruit), die Virgil Abloh vervolgens eenvoudigweg verving door witte. Het iconische icoon is ontworpen door Jock Kinneir en Margaret Calvert. Ontwerpers introduceerden dergelijke markeringen al in 1964.

  Nu zijn deze twee symbolen verplaatst naar de categorie emblemen en worden ze door het bedrijf op haar producten gedrukt. Ze komen in de vorm van grote prints en miniatuurlabels. Zwart-witte kleding, waarin de fabrikant gespecialiseerd is, is in contrast gedecoreerd.

  Logo lettertype en kleuren

  Off White Logo

  Het embleem van het merk maakt gebruik van de lettertypereeks Rail Alphabet, ontwikkeld in 1960 door de baanbrekende ontwerpers Jock Kinneir en Margaret Calvert voor de British Railway. Hij heeft zes spellingen en een ervan heet Off White.

  Het zakelijke bereik van het merk is monochroom. Het komt overeen met zijn naam en bestaat uit een combinatie van zwart en wit.