Nu Skin Logo

  Nu Skin Logo

  Nu Skin is een merk dat producten voor persoonlijke verzorging produceert en verkoopt en behoort tot het Amerikaanse bedrijf Nu Skin Enterprises. De basisvorm van zaken is netwerkmarketing. De oprichters van het merk zijn Nedra en Blake Roney, Steve Lund, Sandie Tillotson. Ze creëerden het in 1984 in Provo, Utah, waar nu het hoofdkantoor is gevestigd. De producten worden over de hele wereld verkocht in 54 markten.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Nu Skin

  Het merklogo bestaat uit twee delen: tekst en afbeeldingen. Het werd goedgekeurd in het jaar dat het merk werd gelanceerd en is nog steeds relevant.

  Op de merknaam wordt een cirkel met vloeiende lijnen gebruikt. Het resulterende beeld kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd: het kan een fontein of een spiegelpoort zijn. Ook is er geen enkele rechte lijn in de afbeelding – ze zijn allemaal halfrond en gestroomlijnd.

  Het verbale gedeelte bestaat uit twee regels. De bovenste is de merknaam die in grote hoofdletters is geschreven. De onderste is het motto van THE DIFFERENCE. GEVESTIGD. “, Uitgevoerd in hoofdletters.

  Logo lettertype en kleuren

  Nu Skin Logo

  Het moederbedrijf koos, afhankelijk van de situatie, drie lettertypen voor het logo: Verlag – voor de corporate versie, Proxima Nova – voor de webversie, Freeland – voor het visuele accent. Het originele palet bevat blauw (cirkel en een woord), lichtgrijs (letters), wit (fontein).