Nieuwe naam en nieuw Guardians-logo voor Cleveland.

Cleveland Guardians Logo

Al vele jaren verdedigen de beroemde Cleveland Guardians hun thuisland tegen aanvallen van verschillende tegenstanders, seizoen na seizoen. Om precies te zijn, het professionele Amerikaanse honkbalteam werd in de vorige eeuw samengesteld — in 1894. De franchise van het merk was oorspronkelijk eigendom van de Grand Rapids Rustlers, een minor league-team in de Western League. Het team won 10 belangrijke titels, 6 American League-wimpels, twee kampioenschappen, de eerste in 1920 en de laatste in 1948, wat een interessant precedent schept. Zo werd het de langste World Championship Cup-reeks van 30 Big League-teams.

Cleveland Guardians Nieuw Logo

In 2020 hebben we besloten om het logo te verbeteren, de naam te veranderen. Alle ondersteunende feiten geven aan dat het proces van het introduceren van een nieuw teamimago in volle gang is, dus zodra alle formele overeenkomsten zijn bereikt, zal een volwaardige nieuwe look voor de Cleveland Guardians het licht zien.

Dus, kijkend naar het oude logo, merken we op dat er een merkteken van het handelsmerk is en slechts een hint van de naam dankzij de scharlaken letter C. Het lettertype is vierkant, puntig. Dit trekt niet de aandacht met helderheid, maar benadrukt alleen de «naaktheid» en buitensporige eenvoud van het merk. Misschien in termen van het verkopen van merchandise, is dit een goede tactische zet. Maar het merk wilde breedte en hoogte.

Logo Cleveland Guardians

Authentieke, voorgevormde vleugels, ondersteund door rode C en G als onderdeel van een beschermende helm, 3D-letters en een bal ertussen — dit is allemaal het nieuwe kenmerk van de Guardians.

De dynamiek, snelheid, gewicht, vertrouwen, richting en resultaat en concentratie worden getoond. Het is verbazingwekkend hoe het ontwerp de essentie van het honkbalspel en de aard van Cleveland-sporters alleen kon weerspiegelen met technische middelen die geen persoon uitbeelden.

De belangrijkste boodschap van het nieuwe logo was natuurlijk het tonen van respect voor het spel, een eerbetoon aan het verleden van de kampioen, de vooruitzichten voor de toekomst en de identiteit van de inwoners van Cleveland. Bescherming, ondersteuning, bewustzijn van jezelf als onderdeel van een grote gemeenschap, waarin gemeenschappelijke waarden en hoge normen heersen, is een onveranderlijk ongrijpbaar onderdeel van dit grafische beeld.

Cleveland Guardians Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het logo is eenvoudig, uniek en aantrekkelijk tegelijk. Ik zou graag meer willen overwegen, van elk detail genieten. Omdat elk element een verborgen betekenis heeft. Of het nu gaat om de inspiratie en het verlangen naar overwinning (vleugels), ondersteuning en partnerschap van teamleden (zoals letters die tegenover elkaar staan), snelheid, uithoudingsvermogen, de kracht van de spelers en het potentieel van het spel voor de hele rand als geheel (bal) .

Guardians zijn dankzij dit logo echte beschermers geworden, nu kan niemand een grafisch symbool meer verwarren met een fastfoodsymbool of een kledingmerk. Een succesvol en inspirerend nieuw imago dat fans aantrekt van een productief en mooi honkbalspel.