Nieuwe kansen en een nieuw imago van het Braziliaanse QuintoAndar

QuintoAndar Logo
Het in 2012 opgerichte Braziliaanse digitale vastgoedtechnologiebedrijf QuintoAndar staat al 10 jaar ten dienste van mensen. Het vereenvoudigt het leven van degenen die op zoek zijn naar een nieuw huis of onroerend goed, die onroerend goed willen huren in Brazilië. In de loop van haar bestaan ​​is het bedrijf uitgegroeid tot het grootste van het land. De applicatie, beschikbaar in 50 steden, biedt de mogelijkheid om elke fase van de verhuur of verkoop in realtime te implementeren en te controleren zonder directe menselijke invloed. Dankzij een kleine maar effectieve applicatie worden processen meerdere keren versneld. Om aan de moderne eisen te voldoen, voerde het merk zijn modernisering uit, waardoor de visuele belasting van zijn identiteit aanzienlijk werd verminderd, waardoor het duidelijker en eenvoudiger werd.

QuintoAndar Nieuw Logo
De visuele identiteit van het bedrijf kreeg duidelijkere visuele grenzen, wat hielp om individuele elementen te benadrukken en te benadrukken. De nieuwe identiteit werd schaalbaar en ondersteunde de algehele drang van het bedrijf naar wereldwijde expansie. Tegelijkertijd werd er diep gewerkt om de balans te vinden tussen alle onderlinge verbanden van de visuele identiteit, aangevuld met emotionele elementen — geïllustreerde verhalen over de hechte relatie van mensen met hun eigen huis.

Logo QuintoAndar
Als hoofdsymbool werd een figuur in de vorm van een vierkant gemaakt, waarvan de uitvoering de perceptie creëert van een gestileerde letter Q — de eerste letter van de merknaam. De open vorm symboliseert de openheid van het merk voor alles wat nieuw is en de bereidheid om het klantenbereik uit te breiden door zijn eigen capaciteiten te vergroten, wat blijk geeft van de bereidheid om verder te gaan dan zijn eigen regio. Tegelijkertijd verwijst het symbool naar de geometrie van het maken van plattegronden. De benedenhoek — een schematische weergave in de plattegronden van een openstaande deur is een optie om de bereidheid aan te tonen om verschillende ruimtes en verbindingen te gebruiken met behulp van dit elektronische platform. In het nieuwe logo vereenvoudigt het gebruik van een helder monogram met een schuine streep de visualisatie aanzienlijk en wordt het gemakkelijker om over te stappen van het begrijpen van het symbool als een element van het plan naar de overeenkomst met de letter. Het Oatmeal Sans Pro-lettertype van BoulevardLab dat wordt gebruikt om te typen, voegt geloofwaardigheid en stevigheid toe aan het logo.

QuintoAndar Voor en Na Logo (Geschiedenis)