Nieuwe identiteit voor het Shanghai-merk Lanvin Group

Lanvin Group Logo

Een jong bedrijf — Lanvin Group, actief op het gebied van het creëren van een inclusief mode-ecosysteem, heeft zijn eerste rebranding doorgevoerd. Opgericht als Fosun Fashion Group, heeft de Chinese onderneming de richting van haar eigen strategie radicaal veranderd, waardoor de belangrijkste taak is om de eerste Chinese modegroep in de internationale luxe categorie te worden. Dit proces is al aan de gang sinds het begin van het modemerk, gevestigd in Shanghai. Door met zijn voorstellen de producten van ‘s werelds toonaangevende modehuizen te bedekken, zowel met een lange geschiedenis als van degenen die pas onlangs erkenning hebben gekregen in hun vakgebied, klom het merk snel op het voetstuk van de wereldpopulariteit. De dringende noodzaak om zijn mogelijkheden uit te breiden en het consumentenbereik te bestrijken, heeft geleid tot een herziening van zijn eigen visuele identiteit.

Lanvin Group Nieuw Logo

Het proces van het maken van een bijgewerkte visualisatie begon met een wijziging van de merknaam en het logo, wat de basis werd voor de vorming van een nieuwe huisstijl. Elk van deze stappen was gebaseerd op voortdurende veranderingen in het bedrijf zelf. De herstructurering, het aantrekken van meer investeerders, werd de basis voor het bouwen van een heel ander systeem dat voor de nodige internationale groei zorgt. Een innovatieve benadering van de creatie van het logo kwam tot uiting in het grafische ontwerp, het gebruik van een schreefloos lettertype in het tekstgedeelte, dat eenvoudiger en gemakkelijker te zien is dan het lettertype dat in de originele versie werd gebruikt. Door de uitvoering van de naam in hoofdletters onderscheidde het zich van de achtergrond van de hele compositie, wat een geaccentueerde impact op de kijker, het gemak van onthouden en merkherkenning opleverde.

Logo Lanvin Group

Er werden ook harmonieuze wijzigingen aangebracht in de structuur van de website, die niet alleen het nieuwe idee effectief weerspiegelt, maar ook gericht is op de belangrijkste missie van het merk, waarbij de belangrijke waarden van de groep worden benadrukt. Het is hier immers de basis voor het creëren van een inclusief ecosysteem op het gebied van de activiteiten van het bedrijf. Dankzij deze creatieve aanpak was het mogelijk om de doelkenmerken van de Lanvin Group zeer nauwkeurig over te brengen: bestaande merken versterken, ondersteunen en assisteren bij de ontwikkeling van nieuw talent, nieuw talent aanmoedigen en briljante ideeën.

Lanvin Group Voor en Na Logo (geschiedenis)

Dit alles werd mogelijk na meer dan een half jaar nauwgezet werk van de meest creatieve vertegenwoordigers van verschillende toonaangevende ontwerpbureaus. Ze zijn erin geslaagd om in graphics en visuals de toewijding van de Lanvin Group vast te leggen om haar erfgoed te combineren met de nieuwste mode.