Nieuw ontwerp van CVC logo van FutureBrand

CVC Logo

Het Braziliaanse merk CVC heeft zich in deze 45 jaar van bestaan ​​gevestigd als een van de meest betrouwbare reisorganisaties waarmee je naar verschillende delen van de wereld kunt reizen.

Het belangrijkste verschil van het merk zijn innovatieve technologieën die hebben bijgedragen aan het vergemakkelijken van hotelselectiediensten, het boeken van tickets en een democratisch prijsbeleid. Heeft 1200 franchises in heel Brazilië en 6500 aangesloten reisbureaus! Elk jaar reizen 4 miljoen Brazilianen met CVC, en dit is niet de limiet.

CVC Nieuw Logo

De merkvernieuwing werd toevertrouwd aan FutureBrand (Sao Paulo, Brazilië).

De graphics, het beeld als geheel, het lettertype werd meer gevoelvol en warm.

In het begin had het logo een accent en gradiënten — blauw met een blauwe tint beschreef de naam van het bedrijf, terwijl er een onderstrepingsteken was tussen de letters C en V. Op de achtergrond met een oranje tint, een geel ovaal. Blijkbaar moet dit symbool staan ​​voor de hete zwoele zon van Brazilië. Maar laten we eerlijk zijn, het lijkt meer op een capsule, een pil van een onbekende drug. Als de auteurs van het vorige logo wilden spelen met de metafoor «de zon is een vitamine voor ontspanning», dan is hun boodschap duidelijk.

Logo CVC

Maar tegenwoordig ziet het verloop er niet modieus en te pretentieus uit, als we het hebben over een bekend touroperatorbedrijf.

De gele achtergrond en blauwe kleur van het nieuwe logo maakt een goede indruk. Nu sluipt de gedachte binnen dat het bedrijf een duizelingwekkende reiservaring belooft, omdat het ovaal naast de letters ronde contouren van verschillende breedtes creëert. Dit is een dans van symbolen, en geen statisch beeld tegen de achtergrond van een geometrische vorm van een onbegrijpelijke kleur. Dit is emotie, vreugde, harmonie. Een volledige rust, zowel fysiek tastbaar als esthetisch genot voor een potentiële klant. Alle pictogrammen, afbeeldingen voor publicaties hebben de zachte kenmerken van een plat ontwerp gekregen. Gewoon. Maar met smaak en dus tijd.

CVC Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)