Nieuw lithiumbedrijf Allkem heeft zijn identiteit verworven

Allkem Logo

Gevormd in 2021 uit de fusie van Galaxy Resources en Orocobre Limited, heeft het nieuwe bedrijf Allkem zijn nieuw gecreëerde look aan het publiek onthuld. Als onderneming voor de ontwikkeling van groene lithiumproducten is het bedrijf de grootste fabrikant ter wereld geworden. Als gevolg van de fusie verwacht het nieuw gecreëerde merk de komende tien jaar een aanzienlijke en versnelde groei. Functies en openingsvooruitzichten worden zeer nauwkeurig en duidelijk weerspiegeld in de visualisatie van het bedrijf, gemaakt door de Designate-studio, die een uitgebreide ontwikkeling heeft uitgevoerd, van het creëren van een naam en strategie tot een speciaal centrum voor digitale identificatiegegevens.

Allkem Nieuw Logo

De basis van het nieuwe merk was een harmonieuze combinatie van culturen en ambities van de twee bedrijven die deel uitmaakten van deze onderneming, die zich onderscheidde door hun geografische heterogeniteit. Hierdoor zijn sterke punten in kaart gebracht en is een visie voor een gezamenlijke toekomst geformuleerd. De naam is een weerspiegeling geworden van de eigen positie van het merk en definieert het als een pionier in de chemische industrie en versterkt de banden met alle belanghebbenden. Het bevat het hoofdidee — de wens om de wereld effectieve hulp te bieden bij het opbouwen van een betere toekomst. Versterkt dit streven en de slogan van het bedrijf — Samen gaan we verder.

Met behulp van het hele visualisatiesysteem komen die verbindingen volledig en duidelijk tot uiting, waar het merk al zijn inspanningen op richt om te versterken. Identiteit is ontworpen om flexibel genoeg te zijn om een ​​bedrijf in staat te stellen op unieke en interessante manieren rechtstreeks contact te leggen met doelgroepen via meerdere kanalen. Het gecreëerde symbool heeft de nodige veelzijdigheid en fungeert als een lens die de inhoud benadrukt en verbetert, evenals een manier om afbeeldingen en activiteiten, klanten en gemeenschappen vast te houden en te verbinden.

Logo Allkem

Het tekstgedeelte van het logo is ontstaan ​​op basis van het creëren van de gewenste visuele impact, het vormen van aantrekkelijkheid en leesbaarheid. Dit werd mogelijk gemaakt door de originele grafische oplossing, waarin de letters A, L en k even hoog zijn. Bovendien heeft «k» alleen een hoge poot, wat een element is van een soepele visuele overgang naar het tweede deel van de naam. Dit is een symbolische manier om informatie over te brengen dat het merk één geheel is voor twee verschillende bedrijven. Gemaakt in het zwart, biedt het leesgemak in verschillende versies. De lila kleur die als bedrijfskleur is gekozen, wordt gebruikt voor de afbeelding van het bord, het is het resultaat van een fusie van twee kleuren — rood en blauw, wat ook de eigenaardigheid van de structuur van de nieuwe onderneming onthult. Deze mengeling symboliseert tegelijkertijd het verlangen naar creatief zoeken, openheid, veranderingsbereidheid en ontwikkeling.