Nieuw financieel platform Spruce

Spruce Logo

De meeste moderne Amerikanen verkeren in een staat van economische stress en worstelen met de noodzaak om constant van salaris naar salaris te leven. Een dergelijke angstige toestand veroorzaakt het verschijnen van mentale en fysieke ziekten, die ook dringende maatregelen vereisen. Statistieken zeggen dat meer dan 2/3 van de bevolking van het land noodzakelijkerwijs bezig is met het neutraliseren van ten minste een van de aspecten die financiële problemen veroorzaken. Dit omvat de noodzaak van doordacht uitgavenbeheer, goede besparingen en verplichte planning. H&R Block heeft besloten dit probleem te verhelpen door een nieuw elektronisch platform te lanceren — Spruce℠, een vooruitstrevend mobiel bankieren. De functionaliteit is gericht op het creëren van optimale omstandigheden en gemak bij het omgaan met geld.

Spruce Nieuw Logo

Rekening houdend met de eigenaardigheden van het nieuwe merk, de doelgerichtheid en de op te lossen taken, werd een passende huisstijl gecreëerd. Ontworpen om vertrouwen op te bouwen, het bewustzijn van de oprichter te vergroten, en niet voor de gebruiker om alleen op hem te vertrouwen, verklaart het merk dit in zijn visuele weergave. De hele compositie, van de ontwikkelde naam tot het digitale palet met typografie, komt tot stand op basis van verwevenheid die één bindweefsel vormt in een gemeenschappelijk ecosysteem. Dit zorgt voor een sterke band met alle klanten — nieuw en bestaand. Spruce werd die strategische naam, die los stond van de functies van het platform. Het doel is om de gebruiker te helpen zich te concentreren op de sensuele momenten die het merk oproept — kalmte, vertrouwen, een gevoel van eenvoud en niet gebonden zijn aan een bepaald tijdsbestek. Het was de spar die een spectaculaire weerspiegeling werd van al deze emoties en een subtiele verbinding creëerde met de geaccepteerde bedrijfsgroene kleur.

Het kleurenpalet bood een effectieve ondersteuning voor de gecreëerde sensuele sfeer van rust. De groene kleur en de tinten gingen heel goed met deze rol om. Hij slaagde erin de rust van vertrouwen in merkcapaciteiten te combineren met de kracht waarmee dat vertrouwen wordt bereikt. Tegelijkertijd zorgt groen voor een bindende echo met de kenmerkende kleur van H&R Block en verwijst het de kijker naar natuurlijke inspiratie namens Spruce.Logo Spruce

De typografie van het logo is gebaseerd op het verhalende lettertype Garamond, dat veel wordt gebruikt in de typografie en dat een aantrekkelijke beeldtaal vormt. Het tweede lettertype is Graphik, dat informatie duidelijk overbrengt en gegevens weerspiegelt. Geavanceerde moderne graphics, iconen zijn gebouwd rekening houdend met hun hoogwaardige reflectie in de digitale ruimte. Alles is gebouwd in gemeenschappelijke eenheid met het ontwerpprofiel van het oprichtende bedrijf, wat de merken complementair maakt. De algehele visuele compositie wordt aangevuld met heldere en aantrekkelijke illustraties met een divers palet.