New Style Weston Park Cancer Charity

Weston Park Cancer Charity Logo

In 1980 werd de Weston Park Cancer Charity in Engeland opgericht. Kankeronderzoek, hulp bij het verbeteren van technische ondersteuning voor diagnostiek, bevordering van kankerbestrijding en -behandeling, hulp en ondersteuning aan families van patiënten — dit is geen volledig scala aan activiteiten van de stichting. De regio heeft ongeveer 2 miljoen mensen, waar jaarlijks 10 duizend inwoners helaas met ziekten worden gediagnosticeerd.

Weston Park zelf is een centrum voor kankeronderzoek, waar nieuwe manieren om de ziekte te bestrijden klinisch worden getest. In 2019 lanceerde een liefdadigheidsinstelling in het centrum een ​​nieuw logo, ontworpen door het lokale bedrijf Cafetaria.

Weston Park Cancer Charity Nieuw Logo

Na het stadium van selectie van ideeën, analyse van indrukken, verzameld door een focusgroep van patiënten, belanghebbenden, medisch personeel, kwamen de makers van het bijgewerkte merk tot de conclusie dat alles met betrekking tot de activiteiten van de liefdadigheidsstichting ongelooflijk met elkaar verbonden is. Het waren menselijke relaties, ongelooflijke steun, sierlijke processen en allerlei nuances binnen het kader van de activiteiten van de organisatie die ze in het nieuwe logo symbolisch wilden weergeven. We hebben inderdaad een ideologisch concept gevonden dat al deze elementen zou omvatten.

Zo is een paarse lus, gestileerd als een naïeve kindertekening, een generaliserend beeld geworden. Het ziet eruit als een kronkel, maar met diepe betekenissen en waarden.

Logo Weston Park Cancer Charity

Verenigen voor hulp, ondersteuning, betrokkenheid, zorgzaamheid, empathie… Dit lijstje met waarden gaat maar door. Een uitstekend zakelijk motief, waarvan delen zijn overgebracht naar advertentieposts, banners, sociale netwerken. Het verloop is in het traject van donkerblauw naar paars en de stilering van de letter W is in harmonie met de naam van het centrum en het profiel van de liefdadigheidsstichting. Het verbale embleem wordt getypt in Prompt; het vult het monogram met rationaliteit aan, wat het logo effectief en onvergetelijk maakt tegenover wat het vroeger was. Het vorige logo was ook succesvol (in de cirkel staan ​​vier symbolische figuren van een persoon in verschillende tinten blauw en paars), maar als het niet voor de inscriptie was dat dit een fonds is voor het helpen van kankerpatiënten, dan zou men zich een andere kunnen voorstellen specialisatie van de organisatie.

De stijl van de lijnen van de lus zelf zet een reeks typische illustraties voor verschillende publicaties voort, die met succes een sfeer van optimisme, pep, energie en overwinning creëren.

Weston Park Cancer Charity Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)