New Balance Logo

  New Balance Logo

  New Balance is een legendarisch merk dat eigendom is van New Balance Athletics, Inc. Het werd in 1906 opgericht door William J. Riley in Boston, Massachusetts. Ze is nu gespecialiseerd in het maken van alle soorten sportkleding en sneakers. Bovendien heeft het voor elke regel een individueel logo dat is gevormd uit het hoofdlogo. En we kunnen erover zeggen dat het iconisch, effectief en eenvoudig is – een voorbeeldig handelsmerk dat helpt om te verkopen.

  Betekenis en geschiedenis

  New Balance Logo Geschiedenis

  Wat is Nieuw Balans?

  New Balance maakt sportkleding en sneakers. In 2015 maakte het bedrijf zijn debuut op de wereldwijde markt voor voetbaluitrusting. De fabrieken zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

  Het embleem van het merk lijkt tijdloos, net als de sportschoenen die het vertegenwoordigt. Bovendien behoudt het logo al bijna een halve eeuw zijn basisstructuur, vorm en uitstraling. Het merk zelf gaat terug tot 1906, toen het zijn oorspronkelijke naam kreeg: New Balance Arch Support Company. Het is te danken aan de constructie van de schoen, die is gebaseerd op flexibele ondersteuning van de voetboog, die comfort en balans garandeert bij het hardlopen in dergelijke schoenen. Dit werd eerst overgebracht in de naam van het bedrijf en daarna in de symbolen.

  1972 – 2006

  New Balance Logo 1972-2006

  Tot 1972 had het merk geen eigen permanent logo: het werd pas veel later gebruikt. Het grafische gedeelte bevat een afkorting – een afkorting voor de naam van het bedrijf New Balance. Het logo is ontworpen door Terry Heckler.

  De ontwerper ging uit van dynamiek en belichaamde deze in de vorm van 12 snelheidsmarkeringen die op de “N” werden aangebracht. Zwart-witte strepen wisselen elkaar af en vormen een stijlvol weefsel in de vorm van spleten. “B” heeft zoiets niet. Het bestaat uit een stevige zwarte stift. Beide letters staan ​​in hoofdletters en zijn naar rechts gekanteld, wat duidelijk beweging en rennen weergeeft.

  De teksthelft bevat de zin “New Balance”, die alleen kleine letters bevat. Ze zijn glad, gestroomlijnd, streng, schreefloos. De inscriptie bevindt zich op één regel onder het grafische element.

  2006 – 2008

  New Balance Logo 2006-2008

  In 2006 voerde het bedrijf een kleine herinrichting uit. Als gevolg hiervan kreeg het embleem minder snelheidsmarkeringen (ze werden teruggebracht van twaalf naar zes) en kreeg het een dieprode kleur. Dit is hoe de nadruk op energie, helderheid, emotionele en fysieke golf, die wordt gegeven door gespecialiseerde sneakers van dit merk, verscheen.

  2008 – heden

  New Balance Logo 2008-vandaag

  In de versie van deze periode is het aantal tags weer veranderd – nu zijn het er vier. De kleur veranderde ook: het logo kreeg een scharlakenrode tint, bijna lichtrood. Anders blijft alles hetzelfde als in de openingsvariant.

  Logo lettertype en kleuren

  New Balance Logo

  De symboliek van de merknaam is heel simpel: er zitten geen onnodige elementen in. Het visuele aanbod is zo opgebouwd dat het een integraal informatie- en marketinginstrument is.

  De originele versie is ontwikkeld door Terry Heckler, een getalenteerde kunstenaar-ontwerper, de auteur van bekende merken als Starbucks, Rainier Beer, K2, Cinnabon, Panera Bread en meer. Bovendien slaagde hij erin om met behulp van letters en lijnen de belangrijkste informatie over te brengen: doelbewuste beweging voorwaarts, evenwicht verkregen dankzij de nieuwste technologie. Het logo wordt gevormd door de helling van de afkorting en speciale markeringen – de zogenaamde hogesnelheidssporen, waarvan het aantal van tijd tot tijd afneemt.

  Logo New Balance

  Het lettertype dat in het logo wordt gebruikt, is vergelijkbaar met de ITC Avant Garde Gothic Demibold. De maker is Herb Lubalin, die het lettertype voor het tijdschrift Avant Garde heeft voorgesteld.

  Het kleurenschema van New Balance is bij elk nieuw ontwerp van het merk veranderd, maar heeft altijd om één palet gedraaid: een combinatie van wit, rood en zwart. De debuutversie is monochroom, de moderne versie is gevarieerder en bestaat uit een combinatie van zowel zwarte en witte als rode en witte kleuren.