Neuköllner Oper gaat verder dan het veranderen van zijn identiteit

Neuköllner Oper Logo

De Berlin Neuköllner Oper, opgericht in 1977, heeft een nieuwe visuele identiteit gekregen die de kenmerken, de geest en de missie van het merk het best weerspiegelt. Het theater bestaat al sinds 1972 en heeft een progressieve wens getoond om de traditionele grenzen van het genre aanzienlijk te verleggen, door het publiek een grote muzikale variëteit en genre-doorbrekende producties aan te bieden. Zijn werkterrein beslaat bijna alle gebieden, van operettes en opera’s tot musicals, revues, soaps. Voorstellingen onderscheiden zich door de aanwezigheid van sprankelende humor en een unieke creatieve aanpak. Merkoprichter Winifred Radeke is componist en kerkmusicus. Deze laatste had bovendien een sterke invloed op zijn werk en het repertoire van de Neuköllner Oper. Sinds 1988 is de groep eigenaar van een eigen pand met 220 zitplaatsen. Nu geeft het theater tot 10-12 uitvoeringen per jaar, waarbij het zijn repertoire voortdurend bijwerkt. Het merk ging mee met de tijd en voelde de behoefte aan verandering en veranderde zijn visuele identiteit, waardoor het veel dichter bij zijn publiek kwam te staan ​​en een belangrijke stap voorwaarts zette in het populariseren van zijn eigen visie op theatrale kunst.

Neuköllner Oper Nieuw Logo

De nieuwe visualisatie weerspiegelt de visie van het merk op een alternatief voor traditionele opera. De visie van het theater op opera als een kruising tussen drama en muziek is de basis van zijn eigen branding, met als doel het belang van muziek en de diversiteit van theater te benadrukken, die de basis vormen van het hele bestaan ​​van Neuköllner Oper. De ontwikkelde nieuwe versie van het logo heeft speelsheid en enige oneerbiedigheid gekregen, wat het bijzonder maakt in een omgeving met een grote verscheidenheid aan vormen en soorten theatrale identiteit.

Logo Neuköllner Oper

De grafische basis van de identiteit is een cirkel, die in zijn dynamische interpretatie voortdurend krimpt en uitrekt, afhankelijk van het type, de vorm en de grootte van de lay-outs. De compositie wordt aangevuld met vetgedrukte letters N en K aan elke kant van de figuur, waardoor een visuele perceptie van de compositie ontstaat als een gestileerd beeld van het menselijke gezicht van een operazanger die met volle teugen een muzikale compositie uitvoert. Het tweede element van het logo is een woordmerk in een conservatief ontwerp, dat dient als een visueel «anker» voor alle elementen die een kenmerkende individualiteit vormen. De tekst is in het lettertype Schick Toikka Dia en is effectief in het weergeven van de vereiste visuele informatie, zowel op zichzelf als in combinatie met verschillende versies van het logo. Afgewerkt in een conservatieve zwarte kleur, voegt het plezier toe aan de compositie en zorgt zo voor aantrekkelijkheid en memorabiliteit. Maar de afkorting — NKO, integendeel, wordt opzettelijk serieus en geeft het bord een uitstekende favicon en avatar in sociale netwerken.

Neuköllner Oper Voor en Na Logo (Geschiedenis)