Nestle Logo

  Nestle Logo

  Nestle is een voedingsmiddelen- en drankenbedrijf dat toonaangevend is in verschillende kernindustrieën. Het logo is te zien op thee, koffie, zoetwaren, kant-en-klaarmaaltijden, ontbijtgranen, snacks, mineraalwater, medische voeding en babyvoeding. De locatie van het merk is de stad Vevey (Zwitserland), waar het verscheen dankzij de fusie van twee bedrijven die in 1866 werd opgericht. Hun oprichters zijn de broers George en Charles Page en Henri Nestle. Tegenwoordig zijn de voormalige zuivelondernemingen uitgegroeid tot een gigant in de voedingsindustrie, die 29 merken en 447 fabrieken bezit en herkenbaar is over de hele wereld.

  Betekenis en geschiedenis

  Nestle Logo Geschiedenis

  Nestlé heeft zijn logo tijdens zijn 150-jarige carrière verschillende keren gewijzigd. Er zijn momenteel zeven bekende versies, die bijna identiek zijn, aangezien de bewerking kleine details betrof. Over het algemeen ging de evolutie van het logo van een complexe versie met veel details naar een eenvoudige en begrijpelijke versie. De visuele identiteit van het bedrijf verscheen vóór de oprichting.

  1866 – 1868

  Nestle Logo 1866-1868

  De vroege versie bevat het familiewapen van de oprichter van het bedrijf, Henri Nestle. Het centrale element is een vogel in een nest in het schild. Daarboven is een ridderhelm met twee weelderige veren.

  1868 – 1938

  Nestle Logo 1868-1938

  Dit embleem verscheen tijdens het leven van de oprichter en werd 70 jaar gebruikt totdat het de langverwachte update ontving. Het bestond uit een nest waarin drie kuikens zaten, en hun moeder zat ernaast. Deze interpretatie van het logo benadrukt perfect de basisrichting van het bedrijf – de productie van producten voor het voeden van baby’s. Volgens de eigenaar zijn dit merels op een tak van een eikenboom.

  1938 – 1966

  Nestle Logo 1938-1966

  Deze periode onderscheidt zich door het feit dat er een horizontale inscriptie op het logo verscheen – de naam van het bedrijf Nestlé. Het was veel donkerder dan een vogelnest, dus het blokkeerde het zicht.

  1966 – 1984

  Nestle Logo 1966-1984

  In 1966 hebben de kunstenaars het centrale element opnieuw getekend: het nest met vogels werd contour, eenvoudig, zonder onnodige details.

  1984 – 1995

  Nestle Logo 1984-1995

  Op dat moment verscheen er een legendarische versie, die zo veel mogelijk leek op een modern logo. De ontwerpers verplaatsten de tekst naar beneden, lieten twee kuikens in het nest achter en haalden de worm uit de bek van de vogel.

  1995 – 2015

  Nestle Logo 1995-2015

  Deze aanpassing is visueel eenvoudig omdat kleine details uit het logo zijn verdwenen.

  2015 – heden

  Nestle Logo 2015-vandaag

  De huidige versie kreeg brede lijnen zodat het handelsmerk handig werd weergegeven op persoonlijke digitale apparaten.

  Logo lettertype en kleuren

  Nestle Logo

  De symboliek van het logo houdt rechtstreeks verband met de stamboom van de oprichter, aangezien het de afbeelding van een vogel uit het familiewapen gebruikt die op een nest zit. En ze verscheen daar dankzij de achternaam Nestle, wat “vogel” betekent in het Duits.

  Logo Nestle

  Sinds 1984 is de naam geschreven in een lettertype dat doet denken aan Helvetica, en daarvoor was het klassieke schreeflettertype in gebruik. De hoofdletter “N” is grafisch gemarkeerd: een van de poten is horizontaal verlengd, wat de indruk wekt baby’s te beschermen, omdat de andere tekens klein zijn, in kleine letters. Het kleurenpalet van het logo is eenvoudig, gebaseerd op een combinatie van wit met bruin, grijs of zwart.