Nest Logo

  Nest Logo

  Nest is een merk van slimme elektronische producten voor thuisbewaking en menselijke interactie. Het biedt huishoudelijke producten zoals slimme horloges, slimme luidsprekers, slimme displays, slimme sloten, slimme camera’s, routers, rookmelders, thermostaten, beveiligingssystemen. Het merk werd in 2010 opgericht door twee ingenieurs – Tony Fadell en Matt Rogers. Het was eerst eigendom van Nest Labs en werd daarna eigendom van Google LLC.

  Betekenis en geschiedenis

  Nest Logo Geschiedenis

  Wat is Nest?

  Het is een dochteronderneming van Google. Onder het merk Nest wordt diverse apparatuur voor een smart home geproduceerd: sloten, deuren, camera’s, detectoren, thermostaten en nog veel meer. De apparaten zijn Wi-Fi-compatibel, uitgerust met sensoren en in staat tot zelflerend vermogen.

  Dit is een zeer interessant en innovatief merk, een van de eersten die een programmeerbaar en zelflerend elektronisch product aanbiedt: Nest Learning Thermostat. Het apparaat heeft wifi-ondersteuning en bewaakt de warmtebesparing binnenshuis. Het leert de activiteiten, levensstijlen en schema’s van de eigenaren van het huis en past onafhankelijk de aan / uit-schakeling van verwarmings- en koelsystemen aan. Sinds de overstap naar Google heeft het merk zijn assortiment slimme producten flink uitgebreid met luidsprekers, klokken, sloten, displays, camera’s, rook- en koolmonoxidemelders.

  Gedurende de hele periode van zijn bestaan ​​heeft het merk verschillende optimalisaties van het productieproces doorgevoerd: het is continu bezig geweest met het verbeteren en uitbreiden van de lijst van zijn producten. In 2012 kocht de internetgigant het voor meer dan $ 3 miljard. Op dat moment had het bedrijf ongeveer 130 medewerkers, en eind 2014 waren dat er al 280, een jaar later – 1100.

  In 2018 hield de dienst op te bestaan ​​als een afzonderlijk, onafhankelijk bedrijf en werd volledig opgenomen in de structuur van de Google-divisie, nadat het zijn huidige naam had gekregen. De belangrijkste stappen in haar carrière kwamen tot uiting in de logo’s, waarvan ze er twee heeft.

  2010 – 2018

  Nest Labs Logo 2010-2018

  Het allereerste logo van het bedrijf dateert uit de periode dat het Nest Labs was – een onafhankelijke productie- en handelseenheid met een eigen lijn technische apparaten. Het visuele identificatiemerkteken zag eruit als een eenvoudig, glad opschrift. Het was een gedrukte tekst in samenhangende gehakte letters. De symbolen waren gestroomlijnd, afgerond, zonder scherpe hoeken, behalve de “e”, die een binnenhoek had. De letters “n”, “e” en “s” raakten gewoon op een bepaald punt, terwijl “s” en “t” vloeiend in elkaar overvloeiden: de buiging van de voorlaatste letter ging over in de dwarsbalk van de laatste.

  2018 – heden

  Google Nest Logo 2018-vandaag

  Op dat moment verdween het merk Google Home en verscheen het Google Nest, wat terug te zien was in het logo. Bovendien werd alles hernoemd – niet alleen het merk, maar ook elke eenheid van waren. Het gigantische bedrijf heeft dus één merk thuisproducten. Dienovereenkomstig verscheen het Google-teken op de persoonlijke symbolen – de heldere letter “G”. Het bestaat uit verschillende kleurfragmenten: blauw, groen, geel en rood. In tegenstelling tot het heldere bedrijfspalet ziet de grijze kleur van de tweede helft van de letters er vervaagd uit. Het woord “Nest” wordt uitgevoerd in dunne kleine letters, met uitzondering van “N”, dat volgens de spellingsregels hoofdletters is.

  Logo lettertype en kleuren

  Nest Labs Logo

  Het logo van het baanbrekende bedrijf veranderde in de richting van complicaties. Als er in de debuutversie maar één woord was, verscheen na 2018 een pictogram in de vorm van een enorme letter “G” in verschillende kleuren. De ontwerpers veranderden ook het lettertype, waardoor het visueel eenvoudiger werd. Deze verandering had een serieuze impact op de identiteit van het merk: de band met Google werd benadrukt, terwijl de native naam Nest integendeel visueel onopvallend werd.

  Logo Nest Labs

  Aanvankelijk werd in het embleem een ​​aangepaste groteske uit de familie Akkurat gebruikt. De ontwerpers sneden de staart van de letter “n” af, waardoor ze de perfecte semi-ovaal kregen met een gestroomlijnde vorm. De auteur van het schreefloze lettertype is de Zwitserse Laurenz Brunner, datum en plaats van uitgave – 2004, gieterij Lineto. De moderne versie heeft een eenvoudig dun uitgesneden lettertype Fuller Sans DT.

  Het kleurenschema van het logo bestaat uit rustige grijstinten (letters) en rijke tinten rood, groen, blauw en geel (de letter “G”, die als icoon fungeert).