NBC Logo

  NBC Logo

  NBC (National Broadcasting Company) is een Engelstalig omroep- en televisienetwerk. Het is een commerciële entiteit van NBCUniversal, een dochteronderneming van Comcast. Het jaar van zijn verschijning wordt beschouwd als 1926, toen terrestrische radio werd gelanceerd. Nu vormt de dienst Big Three-televisienetwerken in de Verenigde Staten en heeft niet alleen het hoofdkantoor, maar ook grote kantoren in andere steden van het land. Het basisstation bevindt zich in New York, nog twee – in Chicago en in de buurt van Los Angeles.

  Betekenis en geschiedenis

  NBC Logo Geschiedenis

  Wat is NBC?

  Dit is de naam van het Amerikaanse televisiebedrijf en zijn omroepnetwerk. NBC is het op één na oudste televisiestation ter wereld sinds de oprichting in 1926. Het netwerk is onderdeel van NBCUniversal en is sinds 2009 eigendom van Comcast.

  De omroepdienst is opgericht door RCA (Radio Corporation of America) samen met het moederbedrijf GE (General Electric). Maar als gevolg van antitrustheffingen was GE gedwongen beide organisaties (RCA en NBC) te verkopen. Deze gebeurtenis vond plaats in 1932. Vele jaren later kreeg ze echter de controle over de National Broadcasting Company terug en kocht ze de Radio Corporation of America in 1986 voor $ 6,4 miljard. Het management elimineerde bijna alle afdelingen van RCA, met behoud van NBC en zijn unieke logo. Over het algemeen heeft de service 13 persoonlijke borden.

  1926 – 1931

  NBC Logo 1926-1931

  De carrière van het radiobedrijf begon met een zwart-wit embleem, dat een ronde studiomicrofoon op een voet voorstelt, omgeven door negen ritsen. De achtergrond is een ongemarkeerde kaart van de Verenigde Staten van Amerika. Het herhaalt schematisch de landsgrenzen, die omcirkeld zijn als door een microfoonsnoer. Boven hen, in de vorm van een boog, zijn er drie grote letters – de afkorting van de naam van het bedrijf. NBC is in hoofdletters met schreef.

  1931 – 1942

  NBC Logo 1931-1942

  In 1931 keurde de omroepstudio een ander logo goed, totaal anders dan het debuut. Ten eerste het feit dat het niet grafisch was, maar tekstueel. Ten tweede de focus op de naam van het bedrijf. Hiervoor plaatsten de ontwerpers de afgekorte NBC-letters diagonaal in een vierkant met afgeronde hoeken. Het gaat van links naar rechts en bevat letters met dunne schreven. Alle bliksemschichten zijn nu gecentreerd rond “B”. De vierkante binnenkant is wit, omlijnd door een zwarte streep die een doorlopend frame vormt. De overgang naar een geometrische figuur van deze vorm hangt samen met de verspreiding van het televisienetwerk.

  1943 – 1946

  NBC Logo 1943-1946

  De ontwikkelaars hebben het logo opnieuw getekend door de zwarte rand van het vierkant te verwijderen en deze te vullen met lange rode lijnen. Aan de linkerkant zijn korte zigzag-bliksemschichten voor het radionetwerk, aan de rechterkant zijn lange golvende lijnen voor het televisienetwerk. Ze stralen van de destijds gebruikte studiomicrofoon nieuwe stijl: langwerpig, op het handvat. In het midden van de microfoon staat de afkorting “NBC” in de vorm van verticaal lopende witte letters.

  1946 – 1952

  NBC Logo 1946-1952

  Voor de komende jaren koos de omroeporganisatie voor een laconiek logo – tekst. Het bestaat uit zijn naam horizontaal geplaatst. Voor hem waren de brieven ontleend aan de identiteit van 1931-1942. Subtiele schreefstreepjes zijn iets langwerpig en schuin. Ze zijn zwart geverfd en staan ​​op een witte achtergrond.

  1952 – 1953

  NBC Logo 1952-1953

  Nog een jaar gebruikte het bedrijf een minimalistisch tekstlogo, maar de ontwerpers veranderden de stijl van de belettering volledig. Ze verwijderden de schreven, zetten de symbolen recht, maakten ze glad en volumineus. Om dit te doen, hebben de auteurs links van de witte letters zwarte schaduwen toegevoegd. De symbolen bleken expressief, groot, driedimensionaal.

  1953 – 1959

  NBC Logo 1953-1959

  In 1953 werd een radicaal ander logo geïntroduceerd. Het is ontworpen als een xylofoon en een hamer, die het klokkenspel van de NBC-dienst vertegenwoordigen, dat voor het eerst te horen was in 1927 in de vorm van een reeks van zeven tonen. Deze symboliek werd overgenomen tijdens de Tournament of Roses Parade in december. Vervolgens is het aantal noten gecorrigeerd en teruggebracht tot drie vanwege problemen met de juiste orkestratie.

  Het xylofoonembleem werd voor het eerst gebruikt om de goedkeuring van een nieuwe kleurstandaard door de Federal Communications Commission (FCC) aan te geven. Het bestaat uit drie verticale rechthoeken in de kleuren rood, groen en blauw. Ze zijn gemarkeerd met witte letters van de naam van het bedrijf. Hieronder staat een zwarte hamer om het instrument te bespelen.

  1956 – 1975

  NBC Logo 1956-1975

  Op dat moment verscheen er een andere versie van het logo – een kleurenversie, in de vorm van een pauw. Voor het eerst vergezelde hij de western “Laramie”, daarom kreeg hij in de volksmond de bijnaam “Laramie peacock”. Het is ontworpen door John J. Graham en Herb Lubalin van Sudler & Hennessey. Het embleem is een exotische witte vogel die tegen de achtergrond van een open staart staat. Het heeft 11 veelkleurige strepen, twee keer herhaald. Aan het einde van elk zit een kleine bal met een scherpe punt, die de punt van een lange veer symboliseert. De verven herhalen de kleuren van de regenboog en gaan in dezelfde volgorde: rood, oranje, geel, groen, blauw, violet (er is er maar één in het logo – de centrale).

  1958 – 1975

  NBC Logo 1958-1975

  Het volgende logo heet “NBC Snake” omdat het een geanimeerde afkorting is, waarvan de letters uit elkaar groeien en eruitzien als een slang. Het werd parallel gebruikt met de Laramie-pauw. De ontwikkelaar is ook John J. Graham.

  1975 – 1979

  NBC Logo 1975-1979

  De auteurs van het volgende logo zijn Lippincott & Margulies en Dolphin Productions (TV). Het heette “Big N” en werd voor een beperkte tijd gebruikt omdat het werd geannuleerd vanwege juridische stappen van Nebraska ETV. Het logo ziet eruit als een gestileerde geometrische letter uit het lettertype Helvetica Bold. Ze heeft twee gesneden rechthoeken, omgekeerd en verbonden in het midden.

  1979 – 1986

  NBC Logo 1979-1986

  In deze versie hebben de auteurs (Lippincott & Margulies, Fred Silverman) alleen een blauwe omtreklijn van de hoofdletter overgelaten en een pauw met een trots opgeheven hoofd op de achtergrond geplaatst. Daarom wordt dit logo in de volksmond “The Proud N” genoemd. De vogel is ook omgeven door een dunne blauwe streep. Haar veren zijn gespiegeld (in paren links en rechts) en eindigen in het midden met één blauwe kleur, gemarkeerd met een witte streep die lijkt op een druppel.

  1986 – 2010

  NBC Logo 1986-2010

  Na het herontwerp werd het aantal strepen in de staart van de pauw teruggebracht tot 6, en de ontwerpers draaiden het hoofd naar rechts zodat het in de toekomst kijkt. Ze maakten een snavel in de vorm van een driehoekige inkeping aan de rand van de paarse veer. De netwerknaam wordt nu onderaan geplaatst. De auteurs van deze versie zijn Chermayeff en Geismar, Harry Marks en Pacific Data Images.

  2010 – 2013

  NBC Logo 2010-2013

  Als gevolg van aanpassingen aan het mediaformaat kreeg het embleem een ​​”glazigheid” vanwege de doorschijnende grijze kleur, die het wit verving. Hij maakte ook een slag langs de contour van de staart.

  2013 – heden

  NBC Logo 2013-vandaag

  Nu wordt het logo gebruikt met veel highlights en een grote pauw. Door de reflecties kreeg het logo volume en werd het driedimensionaal.

  Logo lettertype en kleuren

  NBC Logo

  De identiteit van de omroep is verdeeld in twee perioden: voor de pauw en met hem. Het is erg belangrijk voor de service, omdat het wordt geassocieerd met de geschiedenis van televisie in het algemeen, en niet alleen met dit bedrijf. Zijn staart markeert de overgang van zwart-wit beeldstandaard naar kleur.

  Het logo heeft op verschillende momenten Helvetica Bold, ITC Serif Gothic Bold en NBC Futura (aangepaste versie) gebruikt.

  Logo NBC

  De zes kleuren in het logo geven het RYB-palet en de NBC-secties weer. Geel is nieuws, groen is optredens, blauw is netwerken, paars is radiostations, rood is entertainment, oranje is sport.