NatWest Logo

  NatWest Logo

  NatWest (National Westminster Bank) is een van de grootste banken in het VK, onderdeel van de zogenaamde “Big Four”. Het kwam tot stand door de fusie van Westminster Bank, District Bank en National Provincial Bank. Dit evenement vond plaats in 1968. Tegenwoordig maakt het deel uit van NatWest Holdings en heeft het een hoge onderscheiding gekregen voor de beste banktoepassing (in 2017, volgens de British Bank Awards). In 2020 waren er 960 vestigingen in de structuur, die 7,5 miljoen klanten bedienden. De bank heeft ook in eigen land 3.400 geldautomaten. In Ierland opereert het via haar dochteronderneming Ulster Bank. En het hoofdkantoor is gevestigd in Londen.

  Betekenis en geschiedenis

  NatWest Logo Geschiedenis

  Wat is NatWest?

  NatWest is de korte naam voor National Westminster Bank. Het is een grote financiële instelling uit het Verenigd Koninkrijk. Het moederbedrijf is NatWest Holdings, dat op zijn beurt deel uitmaakt van NatWest Group plc.

  De opkomst van NatWest houdt verband met een legendarische geschiedenis die teruggaat tot 1658, toen Smith’s Bank werd opgericht in Nottingham. Dit is zijn allereerste voorouder, want voordat hij een moderne structuur werd, ging hij ver op het gebied van fusies en overnames. In zijn loopbaan heeft hij professionele ervaring opgedaan bij een groot aantal bankinstellingen – National Provincial Bank, National Provincial and Union Bank, Westminster Bank en vele anderen.

  Een reeks transformaties duurde totdat de National Westminster Bank officieel werd opgericht met een eigen charter en persoonlijke identiteit. De badge met drie brede pijlen werd bijna in het jaar van de oprichting van de financiële organisatie als embleem aangenomen – in 1968, hoewel deze pas in 1970 actief begon te werken.

  Tijdens haar bestaan ​​heeft een grote bankstructuur niet alleen hoge pieken gekend die verband houden met winsten, uitbreidingen, overnames, maar ook ernstige instortingen door herstructurering van kapitaal. In 2017 was de bank betrokken bij het witwasschandaal van de Russische KGB. Door talloze recessies en pieken veranderde hij herhaaldelijk de identiteit. Nu zijn er vier emblemen in zijn geschiedenis.

  1968 – 2003

  NatWest Logo 1968-2003

  Na de afronding van de juridische afwikkeling van de problemen rond het samenvoegen van de drie banken tot een nieuwe organisatie, kreeg ze haar eigen icoon. De ontwikkelaars concentreerden zich op het samenvoegen en creëerden een variant met drie brede pijlen die elkaar in een cirkel volgen. Ze worden verondersteld de Westminster Bank, District Bank en National Provincial Bank te vertegenwoordigen die NatWest hebben gevormd. Tegelijkertijd heeft het teken een ander concept: het is een symbool van de eindeloze circulatie van de geldhoeveelheid in de financiële sector.

  De driehoekige lijnen zijn zo met elkaar verbonden dat ze in het midden een negatieve ruimte vormen met een witte spinner of wiel zoals watermolens. Drie messen lijken geld binnen te halen en ze in een cirkel aan elkaar door te geven. Aan de rechterkant staat de uitgebreide naam van de bank, geschreven in drie regels – “National Westminster Bank”.

  2003 – 2014

  NatWest Logo 2003-2014

  De ontwerpers hebben de hoofdelementen opnieuw gerangschikt en er kleur aan toegevoegd. De pijlen zijn aan de ene kant rood en aan de andere kant roze. De letters zijn nu wit en de achtergrond is donkerpaars. Merk op dat de auteurs een verkorte versie van de naam gebruikten – “NatWest”, met langwerpige letters.

  2014 – 2016

  NatWest Logo 2014-2016

  In 2014 keurde de bank een nieuw logo goed, bestaande uit drie brede rode pijlen en een paarse letters. Om dit te doen, hebben de ontwikkelaars eenvoudig de achtergrondkleur overgebracht naar de letters en de basis wit gemaakt.

  2016 – heden

  NatWest Logo 2016-vandaag

  Om het logo te moderniseren en een brede betekenis te geven, voerde de directie een herontwerp uit. Als gevolg hiervan bleken de pijlen volumetrische kubussen te zijn. Het 3D-formaat heeft het concept van het bord veranderd. Nu verpersoonlijkt hij een rijk scala aan complexe diensten, de veelzijdigheid van elke bankstructuur. Tegelijkertijd tonen geometrische vormen de eenheid van de financiële instellingen die NatWest hebben gevormd. Om de zijkanten te benadrukken, gebruikten de ontwerpers een roze kleur met een verloop. Ze lieten de inscriptie zoals die was en plaatsten deze onder het grote pictogram.

  Logo lettertype en kleuren

  NatWest Logo

  De evolutie van het logo is een reeks uitbreiding van de filosofie van de bank. Als de brede pijlen aanvankelijk de vereniging van drie instellingen en de geldcirculatie symboliseerden, zijn ze nu een deel van de kubussen geworden. En de dozen verzenden op hun beurt een verscheidenheid aan bankdiensten “in één pakket” en een grootschalige uitbreiding van de structuur. Ook het kleurenschema varieerde – van monochroom tot meerdelig.

  In tegenstelling tot het grafische gedeelte veranderde de logotekst niet. Ontwerpers hebben altijd een lettertype gebruikt dat doet denken aan Overpass Bold – het is gratis, strak, schreefloos, met een afgeschuinde bovenkant van de “t” -letters. De maker is Red Hat, Inc.

  Logo NatWest

  Maar het palet was kleurrijk. Het debuutembleem is zwart en wit. Daaropvolgende bevatten een verscheidenheid aan kleuren en hun spectra: rood in vier variaties (# de3c55, # d00028, # d30311 en # fb001f), paars in drie tinten (# 231744, # 390752 en # 4a0461). De roze schaal wordt weergegeven in verloopovergangen.