National Geographic Logo

  National Geographic Logo

  National Geographic is het eigen merk van de National Geographic Society. Het omvat meerdere gebieden tegelijk, waaronder populaire wetenschappelijke tv-kanalen. De Society werd in 1888 opgericht door Amerikaanse onderzoekers, academici en de elite. Door het een naam te geven, beperkten de makers zich niet tot de letterlijke betekenis van het woord ‘geografie’ en bedoelden ze verschillende disciplines.

  Betekenis en geschiedenis

  National Geographic Logo Geschiedenis

  Wat is National Geographic?

  National Geographic is een tv-zender en tijdschrift dat eigendom is van de gelijknamige maatschappij. Het behandelt kwesties van flora en fauna, wetenschappelijke ontdekkingen, evenals geschiedenis, cultuur, natuur in al haar verschijningsvormen.

  Het logo van National Geographic is ontworpen door specialisten van het merkbureau Chermayeff & Geismar. Ze stonden voor een specifieke taak: iets neutraal uitbeelden, geschikt voor elk gebied van de activiteiten van de wetenschappelijke vereniging – van het publiceren van films tot het beschermen van het milieu. Dit is hoe de beroemde merknaam werd geboren, die is aangepast aan alle handelsmerken van de gemeenschap.

  1997 – 2001

  National Geographic Channel Logo 1997-2001

  Het debuutlogo bestaat uit twee delen: een tekst en een icoon links van de inscriptie. Het ziet eruit als een langwerpige rechthoek en ziet eruit als een standaardmagazine of -venster. In feite is het omdat de ontwerpers de naam van de samenleving hebben uitgespeeld als een “venster op de wereld”. De gele lijnen zijn breed. In hoogte zijn ze vergelijkbaar met de aangrenzende uitdrukking “National Geographic Channel”. De letters zijn gerangschikt in drie rijen en in schreefletters.

  2001 – 2005

  National Geographic Channel Logo 2001-2005

  Gedurende deze periode hadden veranderingen invloed op de vorm van de naam. Het bovenste en middelste gedeelte van National Geographic blijven hetzelfde, terwijl het onderste kanaal een scheidslijn heeft en een andere schrijfstijl heeft. Als gevolg hiervan verloor ze haar schreven en werd ze half zo groot.

  2005 – 2016

  National Geographic Channel Logo 2005-2016

  Het management keurde een nieuw logo goed met een herzien schreefloos lettertype. De ontwerpers hebben de demarcatielijn tussen de onderdelen verwijderd, het woord “Kanaal” teruggebracht naar de oorspronkelijke grootte en grijs gemarkeerd.

  2016 – heden

  National Geographic Logo 2016-vandaag

  Aangezien National Geographic niet alleen een digitaal en satellietkanaal is, maar ook een gelijknamige vereniging, een uitgeverij, een tijdschrift en een reeks reisgidsen, besloot de administratie het logo te verenigen. Dankzij een bijgewerkte versie is hij nu voor alles tegelijk geschikt. Om dit te doen, hebben de ontwikkelaars simpelweg het woord “Channel” verwijderd.

  Logo lettertype en kleuren

  National Geographic Logo

  Het logo werd verschillende keren bijgewerkt, maar de belangrijkste elementen bleven op hun plaats: aan de linkerkant – een grote witte rechthoek met een geel kader, aan de rechterkant – de volledige naam van het merk, geschreven in een standaardlettertype. Meestal hadden de veranderingen betrekking op het ontwerp van de tekst: deze was zwart en grijs, en drie regels en met een horizontale lijn. De huidige versie bevat de zin “National Geographic”, opgesplitst in twee regels en in een schreefloos lettertype.

  In een poging een universeel logo te bedenken, hebben de ontwerpers er onbewust het tijdschrift National Geographic in vereeuwigd. Ten eerste had de rechthoek de vorm van een pagina-indeling. Ten tweede werd geel ooit in verband gebracht met het tijdschrift, volgens een onderzoek uitgevoerd door Chermayeff & Geismar. En de reden is nogal banaal: de omslag van de gedrukte editie was omgeven door brede gele strepen.

  Logo National Geographic

  Eerdere versies van het logo gebruikten een serif-lettertype. Nu zijn ze weg – de merknaam is geschreven in het lettertype Stone Sans SemiBold. Het kleurenschema omvat geel (voor het rechthoekige frame), zwart (voor de letters) en wit (voor de achtergrond).