MTV-logo is aantrekkelijker en leuker geworden

MTV Logo

De MTV TV-zender, die tegenwoordig bekend en populair is onder de jeugd, heeft een rebranding doorgevoerd, waardoor een aantrekkelijkere visuele identiteit is ontstaan. Begonnen met uitzenden in 1981 als een tv-zender voor entertainmentmuziek, werd het de basis voor de vorming van popcultuur. De unieke en interessante inhoud voor verschillende leeftijden, met de groei van moderne manieren om informatie over te dragen, omvat bijna al deze vormen. Tegenwoordig wordt MTV uitgezonden op televisie, internet en andere platforms. In februari 2021 ging de zender de lucht in met een nieuw logo ontworpen door het in New York gevestigde ontwerpbureau Loyalkaspar. Het actieve gebruik ervan in de volledige versie vond plaats op 21 september tijdens de Video Music Awards, waar de prijsuitreiking plaatsvond.

MTV Nieuw Logo

Het nieuwe logo heeft de kijkervaring aanzienlijk verbeterd en de leesbaarheid vergroot bij gebruik op kleine schaal op het scherm, op internet of in externe reclamemedia. Het embleem is ontworpen in twee versies — full colour en monochroom. Elk van hen voert zijn eigen taak uit. Kleur wordt als belangrijkste gebruikt, waarbij het klassieke palet van blauw, rood en geel behouden blijft. Voor de hoogwaardige reflectie wordt een zwarte achtergrond gebruikt om het vereiste visuele contrast te bieden. De eenkleurige versie, die zijn dimensie heeft «verloren», wordt geplaatst waar het nodig is om het driedimensionale effect te vermijden. Het logo wordt gebruikt in commercials en streamingdiensten, in verschillende divisies waar de zender wordt uitgezonden.

Logo MTV

Het lettertype Gravity Grotesk (op maat ontworpen) werd gebruikt om de afkorting van de naam weer te geven. Maar het grafische ontwerp van de naam heeft enkele veranderingen ondergaan. De letter «T», geplaatst op het binnenoppervlak van het rechterbeen «M», heeft een iets groter formaat gekregen. Zijn been kruist de grens «M», en de bovenste is iets hoger verschoven. De brief toont dus meer natuurlijkheid en onafhankelijkheid van de mapping. De middelste letter «M» heeft een lichte helling, waardoor deze vloeiender en meer gestroomlijnd is wanneer deze op het scherm wordt weergegeven. De rechter «V» reikt verder dan de «M», zoals in eerdere versies van het logo. Maar door de afname in dikte heeft de combinatie «TV» een netheid en zelfs een zekere gratie gekregen, waardoor het hele logo esthetisch aantrekkelijker wordt.

MTV Voor en Na Logo (geschiedenis)

Dergelijke wijzigingen maakten het mogelijk om een ​​ruime marge te behouden voor de mogelijkheid om toevoegingen te maken, waardoor de visuele informatie-inhoud van het logo in de toekomst werd uitgebreid. Dit wordt verzekerd door zijn veelzijdigheid, flexibiliteit op het gebied van harmonieuze combinatie met elk soort afbeeldingen, grafische afbeeldingen en kleurenpalet.