Mortal Kombat Logo

  Mortal Kombat Logo

  De Mortal Kombat-franchise is gebaseerd op een reeks videogames met dezelfde naam, waarvan de essentie het simuleren van man-tegen-man-gevechten is. Het eerste multiplatform-spel in deze serie verscheen in 1992. Het werd gemaakt op basis van een retro-arcadespel dat speciaal voor de coin-op was ontwikkeld, en diende vervolgens zelf als inspiratie voor strips, tv-series, tekenfilms, films en andere mediaproducten.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Mortal Kombat

  Wat is Mortal Kombat?

  De Mortal Kombat-serie van videogames in het genre van actie-avonturen en vechtgames werd de basis voor de franchise met dezelfde naam. Er zijn talloze films en tekenfilms op gebaseerd, er zijn romans en strips geschreven, er zijn theatervoorstellingen en online gokken gemaakt.

  Degenen die nog nooit Mortal Kombat hebben gespeeld, hebben het logo waarschijnlijk minstens één keer gezien – het hoofd van een zwarte draak in een cirkel. Het originele symbool verschijnt in sommige gevechtsarena’s en wordt gebruikt in verschillende MK-films. Maar draken zelf worden zelden genoemd. Deze mysterieuze personages verschijnen voor gamers als wilde roofdieren uit Outworld. Ze kunnen verschillende elementen besturen, hoewel dit niet zeker is, omdat gebruikers voor het hele spel de mogelijkheid hebben om slechts drie vertegenwoordigers van de legendarische race te ontmoeten.

  Er wordt ook aangenomen dat de Elder Gods van Mortal Kombat in staat zijn om in draken te veranderen wanneer ze in hun ware vorm veranderen. Dergelijke beelden komen periodiek voor in de videogameserie. Dit betekent dat het logo gedeeltelijk de plot overlapt, hoewel het het niet onthult, waardoor er ruimte is voor verbeeldingskracht. Het formidabele mythische wezen wordt gebruikt als het belangrijkste symbool van MK vanwege zijn mysterie en vanwege de kwaliteiten die het vertegenwoordigt: moed, woede, kracht, vechtlust en verlangen om te winnen.

  Logo lettertype en kleuren

  Mortal Kombat Logo

  Het originele grafische teken van Mortal Kombat is gemaakt in een rood-geel-zwart palet. De draak lijkt hier op een schaduw, wat duidt op zijn ongrijpbaarheid. De kunstenaars schilderden het hoofd op een langwerpige nek, waardoor het enige zichtbare oog transparant was. De gekrulde lijnen geven de foto een dynamisch gevoel.

  Vanwege de gebogen nek van de draak wordt het embleem geassocieerd met Taijitu, een oud Chinees diagram dat bestaat uit twee in elkaar grijpende spiralen. Deze verdeelde cirkel is in de westerse cultuur gepopulariseerd als een ‘yin-yang-symbool’. Het vertegenwoordigt een combinatie van twee tegenstellingen, die elkaar harmonieus aanvullen.

  In het geval van het Mortal Kombat-logo is de rechterkant van de cirkel echter leeg. De zwarte draak staat in contrast met de felrode en gele ruimte. De ontwerpers gebruikten zo’n contrast om het personage duidelijk zichtbaar te maken. En de kleuren kunnen ook het vurige element symboliseren, dus een eenvoudige witte achtergrond zou ongepast zijn.

  Er zijn verschillende variaties op het logo met aanvullende elementen. De hoofdversie bevat alleen een draak zonder inscripties, dus er is geen sprake van lettertypen. Wat het kleurenpalet betreft, het is meer gevarieerd: de draak en de randring zijn zwart gekleurd en de lege ruimte binnen de cirkel is rood en geel gekleurd. Bovendien worden de laatste twee kleuren gepresenteerd in verschillende tinten die vloeiend in elkaar overlopen. Het verloop symboliseert vuur en passie. Trouwens, de lange tong van de draak lijkt ook op een vlam, en dit toeval is geen toeval.