Morgan Stanley Logo

  Morgan Stanley Logo

  Morgan Stanley heeft zijn hoofdkantoor in New York, maar het financiële conglomeraat is niet beperkt tot slechts één land. Hij opende vertegenwoordigingen in verschillende delen van de wereld en staat momenteel op de lijst van systeembanken. De Amerikaanse economie is afhankelijk van haar stabiliteit, dus in geval van faillissement zal ze onmiddellijk overheidssteun ontvangen.

  Betekenis en geschiedenis

  Morgan Stanley Logo Geschiedenis

  Wat is Morgan Stanley?

  Morgan Stanley is een van de systeemrelevante banken in de Verenigde Staten, een financieel conglomeraat dat de grootste makelaardij ter wereld bezit.

  Morgan Stanley draagt ​​de achternaam van de kleinzoon van John Pierpont Morgan I – Henry Morgan. Ondanks de gelijkenis van namen is het een autonome organisatie die niets met JPMorgan Chase te maken heeft. Het verscheen in 1935 en werkte tot 2008 als een onafhankelijke investeringsbank. Na de herstructurering is Morgan Stanley uitgegroeid tot een groot financieel conglomeraat. Daarvoor slaagde hij erin om een ​​naamloze vennootschap te bezoeken (in 1986) en te fuseren met de beursvennootschap Dean Witter, Discover & Co. (in 1997), dat zich onder meer bezighield met de uitgifte van bankpassen.

  Dit bewogen verhaal werd weerspiegeld in de identiteit van Morgan Stanley: het had minstens vijf logo’s. Versies gebruikt van 1935 tot 1997 behoren tot het verleden.

  1997 – 2000

  Morgan Stanley Dean Witter Logo 1997-2000

  In 1997 werd de bank Morgan Stanley Dean Witter & Co. Dit gebeurde na een fusie met een bedrijf dat makelaarsdiensten verleende. Tegelijkertijd verscheen er een nieuw embleem – een blauwe rechthoek met een witte inscriptie “MORGAN STANLEY DEAN WITTER”. Alle letters waren in hoofdletters. Het lettertype is verouderd cursief.

  2000 – 2001

  Morgan Stanley Dean Witter Logo 2000-2001

  De financiële instelling veranderde haar logo een jaar voor de hernoemen. De ontwerpers hebben de blauwe geometrische vorm verwijderd, de inscriptie zwart gemaakt en in twee lijnen verdeeld. Het bleek dat de eerste helft van de naam bovenaan stond en de tweede – iets eronder. Links werd een zwarte verticale lijn getekend. Deze versie gebruikte een plat schreefloos lettertype.

  2001 – 2006

  Morgan Stanley Logo 2001-2006

  In 2001 besloot het bestuur van de bank de oude naam Morgan Stanley terug te geven om het merk herkenbaarder te maken. Op het embleem combineerden de ontwerpers twee woorden: zwart “MORGAN” en lichtgrijs “STANLEY”. Tussen hen in was een kleine witte driehoek met een blauw kader.

  2006 – heden

  Morgan Stanley Logo 2006-vandaag

  De nieuwste versie van het logo is monochroom: de inscriptie is volledig zwart en wordt niet aangevuld met andere elementen. De ontwikkelaars hebben het lettertype niet gewijzigd, alleen de vorm van de letters “g”, “a” en “l” gecorrigeerd.

  Het tweekleurige merkteken van Morgan Stanley bevat alleen de naam van het financiële conglomeraat. Er staat niets anders op: de ontwikkelaars hebben zelfs dat kleine driehoekje verwijderd dat in het verleden tussen woorden stond. Zo’n minimalisme geeft perfect de ernst en stabiliteit van het bedrijf weer.

  Logo lettertype en kleuren

  Morgan Stanley Logo

  Het lettertype is een exacte kopie van Trade Gothic Roman. Het is een veelzijdig, grotesk lettertype gemaakt door typograaf Jackson Burke in 1948. Het emuleert de 19e-eeuwse stijl en wordt vaak gebruikt in krantenkoppen.

  Logo Morgan Stanley

  Het palet is, zoals reeds vermeld, beperkt tot slechts twee kleuren: zwart en wit. Het monochrome ontwerp vertegenwoordigt Morgan Stanley als een verantwoordelijke en fundamentele organisatie.