Monster Energy Logo

  Monster Energy Logo

  Monster Energy is een merk voor energiedrank dat in april 2002 werd gelanceerd. Het wordt gelanceerd door de in de VS gevestigde Hansen Natural Company, nu omgedoopt tot Monster Beverage Corporation. Onder dit label worden in totaal 34 energiedranken van het merk met verschillende samenstelling en naam geproduceerd.

  Betekenis en geschiedenis

  Monster Energy Logo Geschiedenis

  Wat is Monster-energie?

  Het is een vorm van energiedrank, het vlaggenschipmerk van de Monster Beverage Corporation.

  Het embleem van het merk werd onmiddellijk in het jaar van de oprichting gepresenteerd en is nooit veranderd: het ziet er nu precies hetzelfde uit als in 2002. Het logo is in modernistische stijl ontworpen door een professionele ontwerpstudio. Ze bedacht een grote neongroene “M” (een verwijzing naar de naam van het monster) tegen een zwarte achtergrond.

  De brief is gestileerd als een klauwteken van een wild monster dat uit een blikje barst met een energiedrankje. Daarom zien de drie strepen eruit als krassen die zijn achtergelaten door degenen die erin zitten. Vanwege het unieke en ongebruikelijke logo werd het bedrijf zelfs aangeklaagd wegens het gebruik van satanische symbolen.

  Anderen vergelijken het Monster Energy-logo met de Hebreeuwse kabbalistische tekens, die de numerologische betekenis van zes hebben. Naar hun mening is het embleem van de drank het bijbelse merkteken van het nummer van het beest. Maar het merkbureau dat deze optie voor de energietechnicus voorstelde, bewees dat haar werk niets te maken had met satanische symbolen en dat het slechts een artistieke allegorie was van “lekke banden” op de wand van het blik.

  De auteur van het logo is een ontwerpstudio McLean Design uit Californië. Het bedrijf, gevestigd in Walnut Creek, is gespecialiseerd in branding en verpakkingsontwerp. Ze heeft logo’s gemaakt voor veel bekende bedrijven zoals Coca-Cola, Epson, Bosch, Nestle en anderen. Het resultaat van hoge professionaliteit is duidelijk: het logo staat in wisselwerking met de consument en focust op individualiteit.

  Logo lettertype en kleuren

  Monster Energy Logo

  Het assortiment van de energiedrank bestaat uit 34 items die elk zijn voorzien van een eigen smaak. Daarom besloot de fabrikant om sommige soorten te markeren en ze te markeren met een individueel teken. Bijvoorbeeld Absoluut nul, Assault, Khaos, etc. Bovendien hebben ze marketingwaarde en zijn ze een noodzakelijke maatregel om de verkoop te verhogen door de aandacht op het merk te vestigen. Als gevolg hiervan verschenen verschillende extra versies van het logo: met identieke afbeeldingen, maar in een ander palet.

  Logo Monster Energy

  Elke letter in de letters “Monster” is uniek. Het lettertype wordt niet gebruikt in de letters, omdat alle karakters erin zijn geverfd om een ​​ongewoon visueel effect te produceren en een emotionele reactie op te roepen. Het accent is “O”, dat door een verticale streep in twee gelijke delen is verdeeld. Bovendien zijn de contouren van de letters ongelijk, onhandig, alsof ze door de poot van een monster zijn weggehaald. Het woord “Energie” is anders dan hen: het is gemaakt in een geometrische stijl met zwarte randen.

  De logokleur is een combinatie van neongroen en zwart. De felle tint ziet er pakkend uit tegen een donkere achtergrond en trekt de aandacht, in harmonie met de klauwmarkering op het blik. Het weerspiegelt de belangrijkste eigenschappen van een energiedrank: indrukwekkend, exclusief, jeugdig, agressief.