M&M’s wereldwijde weergavewijziging

M&M Logo

De opvatting dat historisch gevormde roem geen veranderingen behoeft, is fundamenteel onjuist. Een voorbeeld is de geschiedenis van de vorming van de visuele identiteit van het «heerlijke» merk M&M’s, dat vandaag de dag bekend en geliefd is bij kinderen en volwassenen over de hele wereld. Dit is echter niet voldoende om het merk succesvol te laten groeien en verder te ontwikkelen buiten de bereikte grenzen van het huidige succes. Nadat ze in 1941 begonnen aan hun klim naar de Olympus van succes, zijn deze snoepjes de beroemdste en meest betaalbare over de hele wereld geworden. Oorspronkelijk gemaakt als het rantsoen van een legersoldaat, waren M&M’s een revolutionaire oplossing voor het probleem van het smelten van chocolade in het dieet van een soldaat. De beschermende, aantrekkelijke en smakelijke schaal loste niet alleen het probleem effectief op, maar maakte de dragee ook nog populairder.

M&M Nieuw Logo

In de toekomst speelde deze beslissing een belangrijke rol bij het uitbreiden van de populariteit van het snoepje tot ver buiten zijn verdedigingswaarde. Geproduceerd door Mars, Incorporated-snoepjes hebben hun naam gekregen van de namen van de oprichters van het merk en Forrest E. Mars Sr., en Bruce Murrie. De letter M werd op de dragees zelf gedrukt om het origineel te kunnen onderscheiden. Het succes was absoluut. Maar na verloop van tijd stopte het ontwikkelingsproces op een gegeven moment. Om hier verandering in te brengen is er een nieuwe merkvisualisatie ontwikkeld, gebaseerd op de vernieuwde globale strategie van het bedrijf, dat een geheel andere beeldtaal heeft overgenomen van Jones Knowles Ritchie.

Logo M&M

De complexiteit van het oplossen van de taak zat in de wereldfaam van het product, zijn rijke geschiedenis. Ritchie nam in een dergelijke situatie de enige juiste beslissing — het creëren van een wereldwijde nieuwe wereld waarin iedereen het gevoel heeft erbij te horen, en de gecreëerde gemeenschap zal inclusief zijn. Alles is gebouwd op een enorme tachtig jaar ervaring in het samenbrengen van mensen met behulp van een unieke en gezonde zoetheid, zijn kleurrijkheid, onovertroffen smaak en «eetbare» grootte. Het is om het doel te bereiken waarin de kracht van plezier, toegankelijk voor iedereen, zal helpen om het gevoel van gemeenschappelijk eigendom te vergroten bij de verbetering van het merk, het hele bedrijf is gericht op verdere ontwikkeling.

M&M Symbool

Het uiterlijk is in alle richtingen geëvolueerd. Het werd fris en modern, weerspiegeld in de vorming van favoriete personages. Er is meer aandacht besteed aan verzadigingsreflectie en kleurweergave van het iconische palet en de vormdefinitie van de dragee, evenals demo-graphics, kruispunten, lijnen en knopen, die het nodige inzicht geven in de essentie van plezier samen met M&M’s. Een speciale rol in het logo wordt gespeeld door de ampersand, die ook niet werd genegeerd. De hoogwaardige accentuering versterkte het effect van de combinatie van de letters M, die een symbool is van de eenwording van mensen die het bedrijf nastreeft, en dit weerspiegelt in de kenmerkende corporate narrenstijl, humor en humor.