Michelin Logo

  Michelin Logo

  Michelin is de op een na grootste fabrikant van wielbanden en wielen voor auto’s, fietsen, motorfietsen en vrachtwagens. Het werd opgericht in mei 1889 en is gevestigd in de stad Clermont-Ferrand (Frankrijk). De makers zijn de broers Edouard en Andre Michelin, eigenaren van een rubberfabriek.

  Betekenis en geschiedenis

  Michelin Logo Geschiedenis

  Gedurende de vele jaren van zijn bestaan ​​heeft het merk zijn logo verschillende keren gewijzigd, maar is het altijd trouw gebleven aan zijn mascotte. Dit is een met de hand getekende man genaamd Bibendum, gemaakt van banden van verschillende maten. Het kwam tot stand dankzij de levende verbeeldingskracht van de oprichters van het bedrijf, die in 1894 op een tentoonstelling in Lyon de gelijkenis opmerkten van een stapel banden met een man die alleen handen mist. Na vier jaar besloten de broers om hun eigen logo te ontwerpen. Ze namen het bierlogo van O’Galop als basis, vervingen de reus door hun bandenman en lieten de uitdrukking “Nunc est Bibendum” ongewijzigd.

  1936 – 1968

  Michelin Logo 1936-1968

  Op het debuutlogo staat de mascotte van het merk. Hij rent achter de band aan langs de weg die wordt gevormd door de langwerpige poot van de letter “n” van de merknaam. Het woord “Michelin” staat schuin opzij.

  1968 – 1997

  Michelin Logo 1968-1997

  Gedurende deze periode gebruikten de ontwikkelaars de merknaam voor het logo, dus het bleek simpel en minimalistisch te zijn. Letters met een strikte geometrische vorm, breed, glad, hoofdletters en op een minimale afstand van elkaar geplaatst.

  1997 – 2017

  Michelin Logo 1997-vandaag

  Michelin Logo 1997-2017

  Sinds die tijd heeft het merk Bibendum eindelijk terug in zijn logo gebracht, waardoor het vriendelijk is. Ernaast op een blauwe achtergrond staat het opschrift “Michelin”. Tegelijkertijd verscheen in 1997 een andere versie – in de vorm van een schuine bedrijfsnaam. Het wordt ook nog steeds gebruikt en vormt een harmonieuze aanvulling op het grafische bord.

  2017 – heden

  Michelin Logo 2017-vandaag

   

  Er zijn nu twee versies van het logo met de mascotte van het merk. Ze stellen een vrolijk glimlachende kleine man voor die ter begroeting met zijn hand zwaait. Daaronder staat het woord “Michelin”. In de ene wijziging is er een gele lijn, in een andere – een blauwe.

  Logo lettertype en kleuren

  Michelin Logo

  De mascotte van het bedrijf heeft de status gekregen van een wereldambassadeur van een bekende banden- en wielfabrikant. Bibendum introduceert nieuwe producten, adviseert en helpt klanten.

  Verschillende ontwerpers hebben op verschillende tijdstippen aan het logo gewerkt en elk van hen heeft zijn eigen interpretatie gegeven. Hierdoor evolueerde Bibendum van bierkarakter naar manager productselectie.

  Logo Michelin

  In de huidige versie is de merknaam stevig cursief geschreven – San Serif-lettertype. Alle letters zijn in hoofdletters. Het kleurenpalet van het embleem is hetzelfde: tot 1997 was het zwart en wit, en daarna verscheen er blauw in. Onlangs hebben ontwerpers lichtgeel toegevoegd.