Michael Kors Logo

Michael Kors Logo

Wereldberoemd Amerikaans bedrijf Michael Kors Holdings Limited is gespecialiseerd in de productie van luxe kleding, schoenen en accessoires. De oprichter, Michael Kors, in samenwerking met John Idol, benadrukte jeugdmode, onberispelijke kwaliteit tegen betaalbare prijzen.

Betekenis en geschiedenis

Michael Kors Logo Geschiedenis

Het bedrijf werd opgericht in 1981. Aanvankelijk naaide de fabriek dure kleding die te koop was in high-end winkels. De eerste bedrijfswinkel verscheen pas in 2005. Tegenwoordig bezit het merk 500 winkels in 100 landen en heeft het ook meer dan 1.500 boetieks in winkelketens.

Bijzondere leren tassen en rugzakken zijn vooral populair, elk met een bedrijfslogo.

Symbool

De auteur van het merk en het logo is Michael Kors zelf. Het logo is de naam van de merkeigenaar: Michael Kors. Het wordt aangebracht op de labels en de kleding zelf. Schoenen en accessoires zijn gemarkeerd met het embleem. Het volledige logo ziet eruit als een zwarte rechthoekige plaat, in het midden is een rond wit embleem en een inscriptie eronder is de merknaam in hoofdletters.

Embleem

Het merkpictogram is een cirkel gemaakt met een dikke lijn. De letters M en K zijn binnenin geplaatst, verbonden door een verticale zijwand.

Lettertype en kleur

Om de naam te schrijven, is gekozen voor het strikte en elegante Sans Serif-lettertype. Duidelijke, goed gelezen letters zonder schreefloze letters symboliseren de kwaliteitsfactor en kwaliteit van merkproducten.

De belangrijkste bedrijfskleuren zijn zwart, wit en goud. Dure items worden aangevuld met een metalen verguld embleem of massief goud met kunstmatige diamanten.

Voor verschillende collecties worden verschillende kleurvarianten van het embleem gebruikt – lente in groene tinten, zomer – felle en verzadigde kleuren, herfst – geel en oranje, voor wintermodellen wordt witte kleur gebruikt.