Merrill Lynch Logo

  Merrill Lynch Logo

  Merrill Lynch werd de grootste investeringsbank en droeg het met trots tot 2008, toen het werd overgenomen door het eveneens gigantische conglomeraat Bank of America. Toegegeven moet worden dat de opgeheven organisatie zelf ooit andere bedrijven heeft opgekocht. De structuur ervan omvatte ten minste één investeringsmaatschappij, een beursvennootschap, een verzekeringsmaatschappij en een instelling die zich bezighield met vermogensbeheer. De financiële crisis veranderde alles: de eigenaren werden gedwongen de bank te verkopen om hem te redden, toen de verliezen in het kwartaal $ 21 miljard bereikten.

  Betekenis en geschiedenis

  Merrill Lynch Logo Geschiedenis

  Wat is Merrill Lynch?

  Merrill Lynch is de vermogensbeheerdivisie van Bank of America. De officiële naam is Merrill Lynch, Pierce, Fenner & Smith Incorporated.

  Nu blijft Merrill Lynch bestaan, maar onder een nieuwe naam en in een geheel andere vorm. In 2019, 11 jaar na de fusie, werden de divisies samengevoegd met de overeenkomstige onderdelen van Bank of America: de handelsactiviteiten en investment banking werden overgedragen aan BofA Securities. Alleen het merk Merrill bleef over, dat diensten voor vermogensbeheer verleende.

  Dit alles kwam tot uiting in de visuele identificatie van het financiële bedrijf. Na de fusie benadrukten de ontwerpers de band met BofA door de uitdrukking “MERRILL LYNCH” op het logo te combineren met een tweekleurig vlagsymbool en de naam Bank of America. In 2019 veranderde de corporate branding opnieuw: het iconische stierembleem keerde terug, vergelijkbaar met het embleem dat vóór 2008 werd gebruikt.

  1914 – 2019

  Merrill Lynch Logo 1914-2019

  Het logo droeg de naam van de organisatie, afgeleid van de namen van de oprichters: Charles E. Merrill en Edmund C. Lynch. Hun gezamenlijke geschiedenis begon in 1914, toen ze hun eigen investeringsmaatschappij leidden. Het bedrijf groeide en ontwikkelde zich snel. Begin jaren zeventig. er deed zich een onverwacht probleem voor: de merknaam kwam niet overeen met de hoge status van de financiële instelling. Het zag eruit als een leuke, maar niet erg memorabele combinatie van letters “MLF”. Daarom besloot de directie om een ​​heel ander concept te ontwikkelen, waardoor een pakkende visuele serie ontstond.

  Aanvankelijk gingen de eigenaren van de bank het beeld gebruiken van ganzen die naar het zuiden vlogen, maar ze lieten dit idee al snel varen vanwege het gebrek aan financiële verbinding. En toen herinnerden ze zich dat een van de symbolen van Wall Street (het historische centrum van het financiële district) een stier is. Dit dier symboliseert de prijsstijging door zijn scherpe, opgaande hoorns. Bovendien worden stieren in verband gebracht met Merrill Lynch sinds het de bijnaam Thundering Herd of Wall Street kreeg.

  Het idee werd opgepikt en ontwikkeld door Roger Butler, hoofd van het in New York gevestigde marketingbureau Ogilvy. Als onderdeel van de nieuwe “stier” -campagne werden promotievideo’s met rennende dieren, een patriottische slogan en een logo gemaakt. De stier die op alle bijbehorende materialen, visitekaartjes en briefhoofden staat, heeft de bijnaam Bliksem gekregen vanwege de zigzaglijn op de buik. Het stond altijd links van de naam Merrill Lynch, geschreven in vetgedrukte letters. Voor het ontwerp van de tekst hebben de ontwerpers het lettertype Aken Bold gebruikt.

  2019 – heden

  Merrill Logo 2019-vandaag

  In 2008 werd Bank of America gedwongen het verlieslatende bedrijf Merrill Lynch over te nemen en tegen het einde van het jaar daarop omgedoopt. In februari 2019 vond weer een wereldwijd evenement plaats: vanuit de financiële structuur, die voor de crisis een sterk ontwikkelde bank was, bleef de vermogensbeheerdivisie van Merrill bestaan. Om de veranderingen onder de aandacht te brengen, lanceerde de multinationale holding BofA een grootschalige reclamecampagne. En niet lang daarvoor verscheen een nieuw merklogo: de naam (links), aangevuld met het oude stierbeeld (rechts) en het opschrift “A BANK OF AMERICA COMPANY” (hieronder).

  Logo lettertype en kleuren

  Merrill Lynch Logo

  Eerder symboliseerde de stier op het embleem van Merrill Lynch niet alleen persoonlijke rijkdom, maar een hele gemeenschap. Het was een weerspiegeling van wereldwijde financiële groei, stabiliteit, kracht en zelfvertrouwen. Het effect werd versterkt door oude commercials met een enorme Texas longhorn.

  Het moderne beeld van een stier is niet anders dan het vorige. Het dier is, zoals voorheen, getekend in een minimalistische cartoonstijl, zodat alleen het silhouet zichtbaar is. Maar nu heeft dit beeld zijn betekenis verloren en wordt het gewoon gebruikt als een cultsteken van Merrill Lynch.

  Logo Merrill Lynch

  Het eeuwenoude merk had ooit een logo waarin de naam in Aken Bold was geschreven. Toen verving het serif-lettertype de serif. Blijkbaar hebben de ontwerpers een van de standaard grotesken genomen en individuele wijzigingen in de letters aangebracht. Dus nu ziet het middelste deel “M” eruit als een scherpe hoek naar beneden, en wordt de bovenste horizontale lijn bij “E” diagonaal doorgesneden.

  Medium Persian Blue (# 0061AA) geeft belettering en grafische elementen de onderscheidende charme die kenmerkend is voor de bedrijfsidentiteit van Bank of America.