Megadeth Logo

  Megadeth Logo

  Megadeth is een succesvolle thrash metal band opgericht door bassist David Warren Ellefson en zanger / gitarist David Scott Mustaine. De muzikanten traden voor het eerst op het podium met een dergelijke bezetting in 1983. Sindsdien zijn er meer dan 20 leden gewisseld. Ze hebben 15 albums uitgebracht, waarvan er één werd genomineerd voor een Grammy.

  Betekenis en geschiedenis

  Megadeth Logo Geschiedenis

  Wat is Megadeth?

  Dit is een muzikale groep uit de VS, opgericht door David Scott Mustaine samen met David Ellefson. Haar genres zijn thrash metal, heavy metal en speed metal. Het meest verheerlijkte album is het Grammy-genomineerde Countdown to Extinction.

  De covers van de soundtrack zijn versierd met een logo met het gestileerde woord “Megadeth”. Dit is de naam van de band, die werd gevormd door het medeklinker-zelfstandig naamwoord “megadeath” – een miljoen doden. Deze term wordt vaak gebruikt in de context van een nucleaire oorlog.

  Toen het debuutalbum “Peace Sells … but Who’s Buying?” Werd uitgebracht, gebruikte de band een elegant embleem in gotische stijl. De rode letters met witte contouren zijn geschreven in een vierkant geometrisch lettertype. “M”, “g” en “H” hadden lange, gebogen krullen.

  Op de cover van Peace Sells … but Who’s Buying? voor het eerst is er een nieuw logo: het woord “Megadeth” met serif-spikes. Het gouden verloop zorgde voor een 3D-effect.

  In 1992 werd het vijfde studioalbum van de band uitgebracht. De ontwerpers veranderden de kleur van de “Megadeth” -belettering, waardoor het zwart en zilver werd. Dit embleem werd als het belangrijkste beschouwd, hoewel vaak andere varianten werden gebruikt. Specifiek voor Cryptic Writings (1997) werd bijvoorbeeld een cirkelvormig grafisch bord met gedrukte rode letters ontwikkeld.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Megadeth

  De naam van de band is geschreven in een ongebruikelijk schreeflettertype. De uitstekende hoeken passen bij de agressieve sfeer van het thrash metal genre. Gebaseerd op de originele typografie, werd het gotische type Megadeth gemaakt door Shane McFee. De vetgedrukte hoofdletters staan ​​zeer dicht bij elkaar – er is bijna geen spatie tussen de letters. In dit geval zijn “M” en “H” hoger dan de rest van de tekens.

  Wat betreft het kleurenpalet, het verandert de hele tijd. Momenteel worden twee opties als de belangrijkste beschouwd. De eerste is een monochrome combinatie van zwart en wit. De tweede is een zilverachtige driedimensionale inscriptie op een donkere achtergrond. Er zijn ook rode versies met verschillende tinten.

  Daarnaast heeft “Megadeth” een eigen herkenbaar symbool: een schedel met metalen “bril” en “koptelefoon”. Het is een mascotte genaamd Vic Rattlehead die op de covers van veel van de studioalbums van de band staat. Het unieke karakter verandert in elke tekening, maar de originele vorm maakt hem herkenbaar.