Maybelline Logo

Maybelline LogoMaybelline is een bekend cosmeticamerk dat in 1915 verscheen. Het werd opgericht door de 20-jarige zakenman Thomas Lyle Williams, die het recept voor de originele mascara bedacht. Sinds 1967 ging het handelsmerk van hand tot hand, totdat het Franse bedrijf L’Oréal het kocht.

Betekenis en geschiedenis

Maybelline Logo Geschiedenis

Het herkenbare Maybelline-logo met strakke zwarte letters zag er ooit totaal anders uit. De eigenaren van het bedrijf hebben het vaak bijgewerkt om aan te sluiten bij de modetrends.

1915 – jaren 90

Het eerste grafische teken van het merk verscheen in een advertentie die reclame maakte voor Lash-Brow-Ine-mascara. Het was “Maybell Labs” in een verouderd type. De naam van het bedrijf komt van Mabel, de jongere zus van Thomas Lyle Williams.

In 1930 introduceerde de eigenaar van het bedrijf een nieuw embleem met het rode woord “Maybelline”. Het is met de hand geschreven in netjes kalligrafisch handschrift. Hoofdletters “M” staan ​​los van kleine letters. Het lettertype is nog steeds met de hand geschreven, maar de grootte en vorm van de letters zijn veranderd: ze staan ​​nu iets schuin naar rechts. De onderkant van de “M” is sierlijk gebogen. Over het algemeen is het woord leesbaarder en harmonischer geworden.

In de jaren 1960. er was een andere versie van het logo met de merknaam met de hand geschreven. De stijl is een beetje veranderd: het ziet er niet zo streng uit als voorheen. De kleur bleef rood. De letters zijn vlak, zonder de gebruikelijke helling.

Het volgende herontwerp viel samen met de lancering van de eerste serie cosmetica voor lipkleur. De producten van het merk waren versierd met de strikte “Maybelline” -opschriften, uitgevoerd in een typografisch lettertype met kleine schreven. De afstand tussen de tekens is erg smal – de afgedrukte tekens raken elkaar en overlappen elkaar zelfs. Een andere update is terug te zien in het palet: het traditionele rood behoort tot het verleden en maakt plaats voor donkerblauw.

Jaren 1990 – 1996

In 1990 werd het handelsmerk overgenomen door de investeringsmaatschappij Wasserstein Perella uit New York. Kort daarna had Maybelline een nieuw logo – met brede, afdrukbare schreefloze tekens en een smalle onderstreping. Het is gebruikt in videoadvertenties met Marcus van der Loo en Christy Nicole Turlington.

1996 – 2002

In 1996 werd het merk onderdeel van het Franse concern L’Oréal. De ontwerpers hebben de stijl van het logo veranderd, het lettertype kleiner gemaakt en de letters vetgedrukt. En aan het woord “Maybelline” voegden ze de naam toe van de stad New York, waar het hoofdkantoor naartoe verhuisde.

2002 – 2019

Aan het begin van het derde millennium brachten de ontwikkelaars het logo van de jaren negentig terug. Ze hebben de oude versie opnieuw ontworpen door de lange horizontale lijn te verwijderen en de uitdrukking “New York” in de rechter benedenhoek onder Maybelline te plaatsen.

2019 – heden

Na een reeks experimenten met type, letterafstand en lettergrootte, kwamen de ontwerpers tot een optimale verhouding. Nu is de grootte van de borden perfect vergelijkbaar met de afstand tussen hen en de breedte van de poten. Rechtsonder staat de naam van de stad waar het merk vandaan komt. Het woord “New York” is in kleine hoofdletters en neemt de ruimte onder “LINE” in beslag.

Logo lettertype en kleuren

Van 1915 tot heden experimenteerde het logo van het Amerikaanse cosmeticamerk met de letterstijl. De evolutie ervan verliep ongelijk – met schokken, omdat dikke letters werden afgewisseld met dunne. Dit is hoe de tijdperken en het ontwerp zijn veranderd: de debuutversie heeft de breedste symbolen, de versie 2002-2019 heeft smalle. De vetgedrukte versie is nu in gebruik. Het kenmerkt zich door duidelijkheid, optimale belettering en goede leesbaarheid.

De ontwikkelaars kozen voor het lettertype Sanzettica 3 Regular Expended. Het past perfect bij het concept dat de bedrijfsleiding wilde benadrukken. Daarom wordt het embleem gemakkelijk waargenomen, ziet het er representatief uit en is het gemakkelijk te lezen. Qua kleur houdt het merk vast aan de klassieke canon – zwart en wit. Op basis hiervan gebruiken haar logo’s altijd donkere letters op een lichte achtergrond.