MATLAB Logo

  MATLAB Logo

  MATLAB is een verzameling onderling verbonden simulatiemodules. De programmeertaal met dezelfde naam verscheen in de tweede helft van de jaren zeventig. In 1984 richtte ontwikkelaar Cleve Moler, samen met Steve Bangert en John N. (Jack) Little, The MathWorks op om het project te ontwikkelen.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo MATLAB

  Wat is MATLAB?

  MATLAB is een afkorting voor Matrix Laboratory. Dit is de naam van een reeks onderling verbonden modules die worden gebruikt als medium voor technische berekeningen. Deze wiskundige software is in de eerste plaats bedoeld voor wetenschappers en ingenieurs.

  Het merklogo is gemaakt in het MATLAB-programma. De originele vorm, gebaseerd op een wiskundig algoritme, werd gegenereerd met de opdracht “membraan”. Ze had verschillende versies die al 20 jaar worden gebruikt. Maar het werd relatief recent het officiële embleem. Vervolgens verscheen het symbool van het geregistreerde handelsmerk ernaast.

  De kenmerkende afbeelding van MATLAB is een 3D L-vormig membraan, een eigenfunctie van de golfvergelijking. Het beschrijft de voortplanting van een golf door materie. Dit is een duidelijke demonstratie van wat het bedrijf te bieden heeft.

  Lichten van een onzichtbare lichtbron raakten de figuur. Het spiegeloppervlak reflecteert heldere stralen. Dit effect wordt gecreëerd door een metallic verloop op een oranje achtergrond. De copyrighthouder staat het gebruik van monochrome versies toe als de afdruk met lage resolutie het full colour-logo niet nauwkeurig kan weergeven.

  Logo lettertype en kleuren

  MATLAB Logo

  Rechts van het L-vormige membraan staat de firmanaam. Alle letters in het woord “MATLAB” hebben een hoofdletter, maar “M” is groter dan de rest. Het lettertype is opgebouwd met scherpe, vloeiende lijnen en lange schreven. De basiskleur is lichtblauw.