Marvel Logo

Marvel LogoMarvel is een Amerikaans merk dat het hele universum van superhelden en spannende avonturen omarmt. Het filmbedrijf dat hij vertegenwoordigt, heet MCU (Marvel Cinematic Universe), dat op zijn beurt eigendom is van de Walt Disney Company.

Betekenis en geschiedenis

De belangrijkste basis voor de magische wereld was het gelijknamige stripboek, gemaakt in 1939. Hij ontwierp de afbeeldingen van superhelden en presenteerde ze op de pagina’s van zijn gedrukte editie – Marvel Comics. En in de jaren 2000 verscheen een filmbedrijf onder dezelfde naam – Marvel Studios. Nu zijn strips en hun personages tot leven gekomen in films. Bovendien was er een parallelle transformatie van de logo’s van de studio en het gefuseerde bedrijf.

Filmlogo’s

Marvel Logo Geschiedenis

De branding van de filmstrips van Marvel Studios heeft een paar kleine wijzigingen ondergaan. Ze verscheen meestal in de aftiteling van films.

2000 – 2012

Nadat de studio was gelanceerd, had het geen eigen logo, dus kozen de ontwikkelaars voor de bestaande versie van de strips, die debuteerde in de laatste delen van de X-Men.

2012 – 2014

Deze versie van het logo verscheen voor het eerst in de film The Avengers uit 2012. Het werd vervolgens gebruikt in de Superman-films van Sony en in de MCU-televisieseries. Het is een inscriptie met witte langwerpige letters op een donkerrode achtergrond.

2018 – heden

Dit logo is nu te zien in films van Columbia Pictures. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in Venom in 2018. Het bestaande logo heeft zojuist de bovenste inscriptie “In associatie met” toegevoegd.

Logo’s van filmstudio’s

Marvel Studios Logo Geschiedenis

Tegelijkertijd veranderde het embleem van het Marvel Cinematic Universe, een bedrijf dat alle richtingen verenigde. Sinds 2008 lopen er jaren van afrekening.

2008 – 2013

Deze periode hangt samen met de lancering van het Marvel Cinematic Universe-project. Toen verscheen het woord “Studios” in het logo. Deze variant verscheen in de eerste film van de nieuw gevormde Iron Man-studio en werd voor het laatst gebruikt in de vijfde Captain America-film. De inscriptie is gemaakt in het wit en omlijnd met twee dunne parallelle lijnen.

2013 – 2016

In 2013 haalden de ontwerpers Studios buiten het hoofdlogo en plaatsten het onderaan.

2016 – heden

In de huidige versie is de zin “Marvel Studios” opeenvolgend gerangschikt, op één regel. Woorden worden gescheiden door kleur en type achtergrond. Deze versie maakte zijn debuut in de film Doctor Strange.

Embleem

Als persoonlijk kenmerk gebruikt de MCU hetzelfde logo dat het tijdschrift vanaf het begin had. De wijzigingen betreffen slechts kleine specificerende details. Het basisteken bevat de originele “Marvel” -opschriften op een rode rechthoek.

Lettertype en kleuren

Het lettertype lijkt op Benton Sans Extra Comp Black. De auteurs zijn Cyrus Highsmith en Tobias Frere-Jones. Het Marvel-logo is altijd rood geweest, wat als een gunstige achtergrond dient voor de witte letters.