Marriott Logo

  Marriott International Logo

  Het Marriott-verhaal begon in 1927 toen de Amerikaanse ondernemers Frank Kimball en John Willard Marriott een kruidenierskraam kochten en die Hot Shoppe noemden. Even later breidden ze hun werkterrein uit door een cateringafdeling te openen. In 1957 verhuisde het bedrijf naar de hotellerie. Tien jaar later werd het omgedoopt tot Marriott Corporation.

  Het werkte met succes tot 1993, toen het werd opgesplitst in Host Marriott Corporation en Marriott International. Het eerste bedrijf hield zich bezig met vastgoedkwesties en het tweede specialiseerde zich in horecadiensten, waarvan sommige werden overgedragen aan het vlaggenschipmerk Marriott Hotels & Resorts.

  Betekenis en geschiedenis

  Marriott Logo Geschiedenis

  Wat is Marriot?

  Het is een full-service Amerikaans hotelmerk. De Marriott Corporation werd in 1957 opgericht door John Willard Marriott en is gevestigd in Bethesda, Maryland. De structuur omvat een groot aantal hotels in verschillende landen van de wereld.

  De logo’s van een multinational en haar dochteronderneming hebben veel gemeen. In het verleden werden ze verenigd door het gestileerde opschrift “Marriott”. Nu zijn er meer verschillen: het moederbedrijf gebruikt een woordmerk met een nieuw lettertype, waarbij alleen de letter “M” overblijft van de originele versie. Haar belangrijkste merk verhuisde op haar beurt naar het grote “M” -logo.

  Marriott International

  1993 – 2016

  Marriott International Logo 1993-2016

  Marriott Hotels gebruikt sinds 1993 een logo met het eerste woord van de naam van het bedrijf. Om de aandacht te trekken, kozen de ontwerpers voor een donkerrode kleur en een ongebruikelijk lettertype met korte schreven en een zeshoekige “o”. De letter “M”, die bestond uit slagen van verschillende dikte, verdiende speciale aandacht. Links van het opschrift was een rode cirkel met drie witte strepen die op fragmenten van “M” leken.

  2016 – heden

  Marriott International Logo 2016-vandaag

  Marriott International heeft de kleur en het lettertype van het woordmerk in 2016 gewijzigd. Alleen de kenmerkende “M” is overgebleven van de vorige versie. De schreven zijn verwijderd uit andere letters, zodat ze minder gestroomlijnd zijn. De kleine letter “o” is op zijn beurt ovaal geworden. De cirkel aan de linkerkant verdween, maar onderaan verscheen het woord “INTERNATIONAL”, geschreven in grotesk. Qua kleur kozen de ontwerpers voor klassiek zwart.

  Marriott Hotels & Resorts

  1976 – 2013

  Marriott Hotels Resorts Logo 1976-2013

  Het eerste embleem van het vlaggenschipmerk leek op dat van Marriott International. Het bevatte het rode woord “Marriott” en een minicirkel, die in deze versie niet aan de linkerkant maar bovenaan stond. Onder de naam werd een lange dunne lijn getrokken die een andere inscriptie scheidde: “HOTELS RESORTS SUITES”.

  2013 – heden

  Marriott Hotels Resorts Logo 2013-vandaag

  Het nieuwe logo van Marriott Hotels & Resorts is voorzien van een grote ‘M’ in donkerrood. Daaronder staat het eerste woord van de merknaam, geschreven in zwarte schreefloze letters en rechts uitgelijnd.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Marriott International

  Zowel de moedermaatschappij als haar dochtermaatschappijen zijn herkenbaar aan het kenmerkende gestileerde “M” -symbool. Op het embleem van Marriott International maakt het deel uit van de belettering en bij Marriott Hotels & Resorts staat het afzonderlijk als een onafhankelijk grafisch bord.

  Een multinational gebruikt een bedrijfslettertype dat er speciaal voor is ontworpen. De hoofdkleur van het logo is zwart. Marriott Hotels & Resorts heeft een klassieke combinatie met American Red (# b41f3a).