Mandalorian Logo

  Mandalorian Logo

  De Star Wars-franchise heeft geleid tot veel mediaproducten op basis van de originele verhaallijn. De Mandalorian-gameserie is zo’n project. Het werd speciaal gefilmd voor de streamingdienst Disney+ en debuteerde ermee in 2019. Er zijn nu twee seizoenen, maar daar houdt het niet op – de ontwikkelaars bereiden zich al voor op de release van nieuwe afleveringen.

  Betekenis en geschiedenis

  Mandalorian Logo Geschiedenis

  Wat is Mandaloriaans?

  Dit is een Amerikaanse televisieserie gefilmd in het genre van een spacewestern. Het is gemaakt voor het streamingkanaal Disney+, de eerste in zijn soort in een Star Wars-film. Mandalorian debuteerde in 2019.

  Het idee om een ​​serie te maken op basis van Star Wars heeft de hoofden van veel regisseurs opgewonden. Aanvankelijk werd dit idee lange tijd uitgebroed door George Walton Lucas, de ‘vader’ van de mediafranchise. Toen nam Jonathan Kolia Favreau het stokje over en dat lukte, toegegeven: hij schreef de scripts voor alle afleveringen en combineerde zijn werk met het filmen van The Lion King. De plot onthult de problemen van het vaderschap en de eeuwige filosofische vragen van goed en kwaad.

  Het kiezen van een logo voor Mandalorian bleek niet minder een veeleisend proces dan het vinden van de juiste acteurs. Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerkende kenmerk, en de mogelijkheid bestaat dat het aantal snel zal toenemen.

  2019

  Mandalorian Logo 2019

  Het logo van het eerste seizoen verscheen in 2019 op de poster. Ontwerpers ontwierpen het als de naam van de serie, waarbij tekst en grafische elementen werden gecombineerd. De basis is de uitdrukking “THE MANDALORIAN”. Het artikel staat bovenaan tussen twee lange horizontale lijnen. Het is gecentreerd en verkleind. De tweede regel bevat het woord “MANDALORIAN”. Het bestaat uit grote gestileerde letters waardoor het kleurrijke landschap te zien is.

  De inscriptie lijkt op een venster naar een andere wereld: tegen de achtergrond van “M” zijn de zonnestralen zichtbaar en binnen de middelste “A” is er een grijze humanoïde figuur met een wapen achter zijn rug. Dit is Mandalorian – het hoofdpersonage van de televisieserie. De achtergrond is bewust verduisterd om de helderheid van de letters en illustraties te benadrukken.

  2020

  Mandalorian Logo 2020

  Voor het tweede seizoen veranderden de ontwerpers het originele logo. Ze behielden de inscripties in hun oorspronkelijke vorm en voegden er nog een toe – “STAR WARS”. De naam van de franchise wordt uitgegeven in een zakelijk lettertype en bevindt zich helemaal bovenaan met uitlijning in het midden. Door het woord “MANDALORIAN” zie je een donkerblauw landschap. Dit is waarschijnlijk de nacht die overgaat in de dageraad, want de lucht toont de maansikkel en de eerste ochtendstralen. Mandalorian ziet er niet langer eenzaam uit. Hij staat naast Baby Yoda, die hij in het eerste seizoen van de serie moest redden en nu moet worden teruggebracht naar de Jedi.

  De Mandaloriaanse beschaving heeft zijn eigen symbool – de schedel van de Mythosaurus. Volgens de legende leefde dit gehoornde beest ooit op de planeet Mandalore, totdat zijn bevolking werd vernietigd door het humanoïde ras Taungs. De Mythosaurus is een gigantisch reptiel, maar de voorouders van de Mandalorians zijn erin geslaagd om het te temmen en te gebruiken als rijdier en lastdier. De schedel van dit wezen werd een embleem omdat de heerser van de lokale bewoners hem als helm droeg. Dit iconische attribuut wordt kyr’bes genoemd.

  Het grafische bord bestaat uit zwarte geometrische vormen. Aan de zijkanten zijn er slagtanden en in het midden is er een langwerpige “vlek”, waarin de oogkassen en de openingen van de neus zichtbaar zijn. Van daaruit strekken zich vier verticale lijnen naar beneden uit.

  Logo lettertype en kleuren

  Mandalorian Logo

  Star Wars Mandalorian Logo

  Het lettertype voor het grootste woord lijkt op een aangepast Agency Black van het Font Bureau. De ontwerpers verwijderden de horizontale balken in de “A”, verscherpten het midden van de “M” en maakten de belettering in het algemeen beter leesbaar. Voor het artikel “DE” hebben we gekozen voor een standaard schreefloos lettertype, dat geen onderscheidende elementen heeft waarmee het kan worden geïdentificeerd. En voor de uitdrukking “STAR WARS” wordt een afzonderlijk lettertype gebruikt met langwerpige verticale lijnen bij de “S” en “R” en met kleine tussenruimtes tussen de letters.

  Logo Mandalorian

  Logo Star Wars Mandalorian

  Het kleurenschema is zeer gevarieerd gezien de rijke afbeeldingen van de logo’s. Het woordmerk van het eerste seizoen bevat veel tinten oranje en grijs, terwijl het palet van het tweede seizoen wordt gedomineerd door blauw en roze. De achtergrond is in beide gevallen zwart.