Luxe London Mayfair herontdekt zijn kenmerkende stijl

Mayfair Logo

De visuele identiteit is ontwikkeld door de ontwerpers van SomeOne.

Mayfair is een mooie en gastvrije wijk in Londen. Veel bewoners dromen ervan om naar het gebied te gaan, omdat het ideaal is voor leven, werken, plezier en winkelen. Iedereen die het gebied heeft bezocht of kleurrijke foto’s heeft gezien, zal het ermee eens zijn dat alle gebouwen, samen met cultuur en lange geschiedenis, een sfeer van rijkdom uitstralen. Het herbergt dure boetieks, restaurants met Michelin-sterren en chique Londense hotels. Het gebied zal een levendige herinnering achterlaten in de geest van elke toerist of Londenaar.

MayfairNieuw Logo

SomeOne-ontwerpers hebben een beetje onderzoek gedaan om te begrijpen hoe ze op de juiste manier kunnen communiceren en merkelementen kunnen gebruiken. De resultaten toonden aan dat Mayfair in de loop der jaren zijn populariteit niet heeft verloren, maar het team besloot het publiek uit te breiden en het idee van toegankelijkheid voor iedereen over te brengen.

Het logo van de wijk bestaat uit de naam Mayfair, die de ontwerpers hebben toegevoegd met het opschrift “Established 1686”. De letters «st» zijn op een ongebruikelijke manier gestileerd en dankzij hun verbinding kun je zelfs het hart zien. Het kleurenpalet is gebaseerd op een helder, elektrisch blauw. Het benadrukt prachtig het beeld en de witte letters.

Logo Mayfair

Om de huisstijl aan te vullen met verschillende chips, hebben de ontwerpers een doorlopend lint ontwikkeld, dat in sommige afbeeldingen de letter «M» vormt. Het kan fungeren als een patroon, nummer, regel met woorden of een onafhankelijk afbeeldingselement. Het doel van het detail is om meer zichtbaarheid en merkidentiteit aan het gebied toe te voegen, zoals de meeste bekende merken zoals Chanel doen. De nummers die met behulp van de elementen zijn gemaakt, zijn meer ontworpen voor huurders om de communicatie met hen te vergemakkelijken.

Mayfair Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)

De nieuwe huisstijl vormt een prachtige aanvulling op de straten van het geliefde Mayfair-gebied. Verschillende lintvormen, kleurrijke afbeeldingen en correct gekozen kleuren geven het idee van toegankelijkheid weer, vooral een foto van een man die in een interessante pose op tuinstoelen zit. Met behulp van dergelijke details was het mogelijk om het kernidee van de rebranding uit te zenden.