Lululemon Logo

  Lululemon Logo

  Lululemon is een handelsmerk van Lululemon Athletica, een sportkledingwinkel. Het werd in 1998 opgericht als verkooppunt voor yogakits. Het breidde geleidelijk uit tot 460 eigen winkels en één internetsite, waar het een enorm assortiment aan goederen verkoopt. De oprichter van het merk is zakenman Chip Wilson. Het hoofdkantoor is gevestigd in Vancouver (British Columbia, Canada).

  Betekenis en geschiedenis

  Lululemon Logo Geschiedenis

  Wat is Lululemon?

  Lululemon is een fabrikant en verkoper van sportkleding, vrijetijdskleding, accessoires, droge shampoos en deodorants. Hij bezit meer dan 490 merkwinkels in Noord-Amerika, Oceanië, Azië en Europa.

  Het handelsmerklogo verscheen in het eerste jaar van zijn bestaan. Maar voordat hij de definitieve keuze maakte, aarzelde de oprichter van het bedrijf lang, dus hield hij een wedstrijd. Onder de 20 merknamen die werden ingediend, viel het woord “Lululemon” op, en van hetzelfde aantal emblemen hield hij van de gestileerde omega Ω, hoewel zijn gepaarde naam niet tot de winnaars behoorde.

  Logo lettertype en kleuren

  Lululemon Logo

  Het grafische symbool geeft nauwkeurig de richting van yoga weer, waaraan het bedrijf prioriteit heeft gegeven. Daarom is de keuze in zijn voordeel gemaakt. Bovendien ziet het eruit als een hoofdletter “A” zonder horizontale balk. En het woord met zo’n letter is aanwezig in de volledige naam van het bedrijf – Lululemon Athletica.

  Het logo lijkt associatief op omega – de letter van het Griekse alfabet. Het bord wordt weergegeven in vloeiende lijnen, zonder scherpe hoeken of scherpe overgangen – alle delen lopen vloeiend in elkaar over. Het logo is in een cirkel geplaatst, die tussen twee woorden uit de naam van het bedrijf wordt geplaatst.

  Logo Lululemon

  Een laconiek lettertype met afgeronde letters ziet er perfect uit naast bochtige lijnen en rondingen. Samen vormen ze een uitgebalanceerde harmonie die visueel goed wordt waargenomen.

  Het logopalet bestaat uit verschillende kleurencombinaties: wit en rood, zwart en wit. Ze kunnen in verschillende variaties worden gebruikt – bijvoorbeeld een rood bord en een witte achtergrond, of omgekeerd.